Büyükşehir, yangınzedelerin su faturalarını ödemek için çalışmalara başladı




Tarih: 11 Ağustos 2021 Çarşamba 14:21


Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinde Türkiye’deki yangınlarda Büyükşehir olarak tüm birimleri ile destek verdiklerini ifade eden Seçer, yangınzedeler için de çalışmalara devam ettiklerini belirtti.

Haber- Gizem Konucu

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2021 yılı Ağustos ayı olağan toplantısının 1. birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi. Türkiye’deki yangınlarda Büyükşehir olarak tüm birimleri ile destek verdiklerini ifade eden Seçer, yangınzedeler için de çalışmalara devam ettiklerini belirtti. Yangınzedelerin su faturalarının Büyükşehir Belediyesi tarafından ödenmesi için çalışma başlattıklarını ifade eden Seçer, “Tabi bunun bir yasal altının hazırlanması gerekiyor. İhtiyaç dahilinde de bunu yüce Meclisimizin takdirine sunacağız” dedi.

 

“AYDINCIK’A 90, SİLİFKE İLÇEMİZDE 10 HANE YANGINDAN ZARAR GÖRDÜ”

Türkiye’de meydana gelen yangınlarda şu an için 8 itfaiye aracı ve 16 personeli ile desteklerin devam ettiğini dile getiren seçer, “ Bölgemizde Sosyal Hizmetler ekiplerimizin yaptığı tespitlere göre, tabi bakanlığa bağlı bazı çalışmalar da var, onlar da değerlendirmeler, tespitler yapıyor. Zaten bizim yaptığımız çalışmalarla bakanlığın yaptığı çalışmalar rakamsal olarak da örtüşüyor.Aydıncık’a 90, Silifke ilçemizde 10 hane yangından zarar gördü. Aydıncık’ta 15 fidanlık, 6 sera, 206 kovan kullanılamaz hale geldi. 27 hayvan da telef oldu. Silifke’de 56 kovan ve 86 kümes hayvanı yapılan tespitlerde telef olduğu görüldü” şeklinde konuştu. Mersin’de çıkan orman yangınlarında ise toplam 91 araç ve 270 itfaiye personeli ile müdahale sağladıklarını dile getiren Seçer, “ Ankara ve Hatay Büyükşehir, Karaman, Niğde ve Afyon il belediyelerimizden gelen 16 araç ve toplam 36 personelle birlikte yangının görev alanımız olan yerleşim yerlerine sıçramasının önüne geçmek için mücadele ettik.Burada önemli bir ayrıntı var; mevzuatta orman alanlarında yangınla mücadele etme görevi Orman Bakanlığı’na verilmiş. Yerleşim alanlarında yangınla mücadele etme görevi belediye itfaiyesi birimine verilmiş.Bu ayrıntıyı iyi görmek lazım” dedi. Seçer, yangında bir ilaçlama aracının kullanılamaz hale geldiğini sözlerine ekleyerek, “Mobil Tırımız sıcak yemek, çorba, ayran ve su dağıtımı gerçekleştirdi. Olayın meydana geldiği gün zaten gece çıktı bu yangın. Hemen ertesi gün oraya arkadaşlarımız intikal ettiler. Gerekli düzenlemeyi yaptılar ve vatandaşlarımızın azami olarak yanında durmak, onlara katkı sunmak için gayret gösterdiler.Mağdur vatandaşlarımıza yardımda bulunmak isteyen vatandaşlarımız oluyor. Bir şekilde bize ulaşıyorlar. Vatandaşlarımız bu niyetteyse Teksin ya da Alo 185 Çağrı Merkezi’nden dileklerini, isteklerini bizlere sunabilirler. Kendileriyle irtibata geçip oradaki mağdur vatandaşlarımıza belediyemiz kanalıyla yapılacak bu hayırsever vatandaş yardımlarını ulaştırabiliyoruz ki bugüne kadar da bir hayli bu şekilde bağışta bulunanlar oldu, biz de vatandaşlarımıza bunları ulaştırıyoruz” dedi.

 

“KENT GİRİŞİ MERSİN’E YAKIŞMIYOR”

Seçer, Mersin’in kent girişi hakkında da açıklamada bulunarak, kent girişinin şehre yakışmadığını ifade etti. Seçer, “Kazanlı Kavşağı’ndan alın buraya kent merkezine kadar bunu getirebilirsiniz. Gerçekten bu bölgelerin görüntüsü 3. dünya ülkelerinde bir kent görüntüsü. Özellikle Kazanlı Kavşağı’nda liman bölgesine kadar İsmet İnönü Bulvarı girişine kadar yani D-400 karayolu üzerinde bir düzenleme yapmamız gerekiyor. Orası Karayolları’nın yetki alanı. Karayolları’yla da görüşüldü. Biliyorsunuz orada refüjler, bordürler dökülüyor. Refüjlerin içi bakımsız, herhangi bir alt yapı yok. Görüntü son derece vahim ve kötü. Biz oraları biliyorsunuz Karayolları’ndan belediyeye bir protokolle yetki aldık. Oraları yapmak istiyoruz. Eğer Karayolları’nın orada bir tasarrufu yoksa bu konuda da resmi yazı bekliyoruz çünkü biz yaparız yarın yetki bizde diye bir sürü masraf ederiz milyonlarca lira masraf, sonra D-400 karayolunu genişletmek istiyoruz deyip refüjleri daraltırlarsa bütün para israf olur diye Karayolları’yla eş güdümlü götürmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA