Altındere: “Avukatlık mesleği bilgisizlik, ihmal ve hata kabul etmeyen bir meslektir”




Tarih: 15 Ağustos 2021 Pazar 17:55


Mersin’in bilinen avukatlarından Murat Altındere, meslek hakkında değerlendirmelerde bulundu. Altındere, “Çok sayıda hukuk fakültesinin açılmış olması da ne yazık ki eğitim kalitesini düşürmüştür. Bunun sonucu olarak yeni mezun meslektaşlarımızın çoğunlukla yeterli bilgi ve donanıma sahip olmadıklarını gözlemliyoruz. Bu da mesleki faaliyetin ifasında oldukça önemli sorunlar yaratmaktadır. Avukatlık mesleği bilgisizlik, ihmal ve hata kabul etmeyen bir meslektir” dedi.

Haber- Sevcan Akgül

Mersin’in bilinen avukatlarından Murat Altındere, sıfırdan başlayıp tırmandığı başarı merdivenlerinden bahsederek, mesleğe yeni başlayacak olan avukatlara önerilerde bulundu. 1977 yılında Mersin’de doğan, evli ve iki çocuk babası olan Altındere, 1994 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini derece ile kazandı. 1999 yılında fakülteden mezun olduktan sonra staj eğitimine İstanbul Barosunda başlayan Altındere, staj eğitimini tamamladıktan sonra ise 2000 yılında İstanbul’da bir avukatlık ofisinde çalışmaya başladı ve 2002 yılında ise kendi ofisini açarak meslek hayatına devam etti. İstanbul Barosu’ndan Mersin Barosu’na nakil olan ve Mersin’de Altındere Hukuk Bürosu’na kuran Altındere, 50’yi aşkın çalışanı ile bölgenin en büyük hukuk bürolarından birisi konumunda.

 

“MÜVEKKİLİN HAKLARINA KENDİ HAKLARINIZMIŞÇASINA SAHİP ÇIKMANIZ GEREKİR”

Altındere, ailesinin desteğini hem eğitim hayatında hem iş hayatında hep hissettiğini ifade ederek, ofisini açmaya karar verdiğinde de ailesinin desteğini alarak bunu yaptığını belirtti. Sonraki süreçte kendi çabaları ile ofisini büyüttüğünü dile getiren Altındere, “Avukatlık mesleğine başlarken nüfuzlu bir ailenizin olması, geniş bir sosyal çevreye sahip olmanız küçük avantajlar sağlamakta ise de asıl önemli olan bu mesleği ne kadar severek ve özenerek yaptığınızdır. Yani iş her zaman sizde bitmektedir. İş, insanların haklarını savunmaya geldiğinde herkes işinizi ne kadar iyi yaptığınıza dikkat eder. İnsanlar bizden hukuki konularda destek istediklerinde içgüdüsel olarak onları hukuk yoluna başvurmaya iten şey adalet duygusudur. Ve ne olursa olsun sizden destek almak için size gelen müvekkilin haklarına kendi haklarınızmışçasına sahip çıkmanız gerekir. Aksi takdirde yıllarca üstüne katarak ilerlediğiniz mesleki unvanınız yeterli karşılığı bulamaz noktaya gelebilir. Altındere adının bugünlere gelmesinde ki en büyük katkının ise özverili ve disiplinli çalışmamız olduğunu söyleyebilirim çünkü Altındere Hukuk Bürosu kendisinden destek isteyen kişilerin ve işletmelerin tüm sorunlarıyla kendi sorunları gibi ilgilenmiş ve özen göstermiştir” şeklinde konuştu.

 

“BAŞARI, OBJEKTİFLİK, VERİMLİLİK VE HESAP VEREBİLİRLİK OFİSİMİZİN EN TEMEL İLKESİ”

Altındere Hukuk Bürosu hakkında açıklamalarda bulunan Altındere, ulusal ve uluslararası alanlarda faaliyet gösteren şirket ve şahıslara, banka ve finans kuruluşlarına; Ticaret Hukuku, İcra ve İflas Hukuku, Ceza Hukuku, Fikri ve Sınai Haklar Hukuku, İdare-Vergi ve Gümrük Hukuku alanlarında uzman avukat ve danışmanlarıyla hizmet veren bir hukuk bürosu olduğunu dile getirdi. Altındere, “20 yılı aşan deneyimi ile güvenilir ve prestijli bir hukuk, danışmanlık bürosu haline getirmiş olduğumuz Altındere Hukuk Bürosu‘nun en önemli gayesi, etkin ve başarılı sonuçlar alarak müvekkillerinin hukuki haklarını en iyi şekilde korumak ve temsil etmektir. Başarı, objektiflik, verimlilik ve hesap verebilirlik ofisimizin en temel ilkesidir. Hukuk ve Dava Departmanımız 600 metrekare alanda 30 kişilik avukat, katip ve ofis personeli ile hizmet verirken, İcra Departmanımız ise 300 metrekare alanda 25 kişiden oluşan avukat, icra katibi ve call center ekibi ile etkin bir şekilde hizmet vermektedir. Sürdürülebilir kıldığımız başarımızın en büyük paydaşı da kurmuş olduğumuz bu güçlü ekiptir” dedi.

 

“AVUKATLIK MESLEĞİ BİLGİSİZLİK, İHMAL VE HATA KABUL ETMEYEN BİR MESLEKTİR”

Altındere, avukatlık mesleğinin geleceği hakkında değerlendirmede bulundu. Türkiye’de ve Kıbrıs’ta 90’a yakın hukuk fakültesi olduğunu belirten Altındere, bu sayının her geçen artarak devam ettiğini ve oldukça fazla sayıda avukatın her yer yıl sektöre katıldığını ifade etti. Altındere, “Ülkemizdeki hukuki çözüm süreçleri değerlendirildiğinde meslektaşlarımızın sayısındaki bu artışın oldukça fazla olduğu aşikardır. Kurumsal bir yapıya sahip olmayan ve tek başına mesleği ifa etmeye çalışan avukatların meslekte oldukça zorlandığını görülmektedir. Bunun en büyük sebebi ise iş potansiyeli ve müvekkillerin beklentileri değerlendirildiğinde avukat sayısının arz talep noktasında oldukça fazla sayıda olmasıdır. Çok sayıda hukuk fakültesinin açılmış olması da ne yazık ki eğitim kalitesini düşürmüştür. Bunun sonucu olarak yeni mezun meslektaşlarımızın çoğunlukla yeterli bilgi ve donanıma sahip olmadıklarını gözlemliyoruz. Bu da mesleki faaliyetin ifasında oldukça önemli sorunlar yaratmaktadır. Avukatlık mesleği bilgisizlik, ihmal ve hata kabul etmeyen bir meslektir. Çünkü vekil edeninizin hukuki haklarının en iyi şekilde ve eksiksiz korunması bir avukatın en başlıca görevlerindendir. Hukuki anlamda yeterli bilgi, birikim ve donanıma sahip olmayan avukatların mesleki faaliyetinde sorun yaşaması da kaçınılmaz olacaktır. Yukarıda da belirttiğim gibi bunun en büyük sebeplerinden biri yeterli donanıma sahip olmayan çok sayıda özel üniversitenin açılmış olması ve bu üniversitelerde de yeterli eğitimin verilmemesidir. Mesleğe sahip çıkmak adına meslektaşlarımız bu sorunları her fırsatta sık sık dile getirmekteyse de hala bu konuda gerekli düzenlemeler yapılmamıştır” ifadelerine yer verdi.

 

“KALICI BAŞARIYI ELDE EDEBİLMEK İÇİN FARKINIZI ORTAYA KOYMANIZ GEREKMEKTEDİR”

Bu mesleğe başlayacak olan gençlere önerilerde bulunan Altındere, bu meslekte başarının sırrının bilgi birikime sahip olmak, işini sahiplenerek yapmak ve disiplinli çalışma olduğunu dile getirdi. Altındere, “Bu da ancak müvekkillerinizin iş taleplerine çözüm odaklı bir anlayışla ve hukuki sorunlarına belli bir bilgi birikim doğrultusunda cevap vermekten geçmektedir. Avukatlık ruhsatı alarak mesleğe başlamak kesinlikle mesleğin gerekliliklerini karşılamak için yeterli değildir. Zira çok sayıda avukat arasında belli bir noktaya gelebilmek ve kalıcı başarıyı elde edebilmek için farkınızı ortaya koymanız gerekmektedir. Hukuk dünyanın her yerinde sürekli gelişen ve değişen olgulara sahiptir bu sebeple meslek hayatınıza devam ettiğiniz sürece kendinizi geliştirmek ve bilgilerinizi yenilemek zorundasınız. 20 yılı aşkın meslek hayatım boyunca hukuk kitaplarıyla olan bağımı hiçbir zaman koparmadım. Birlikte çalıştığımız genç meslektaşlarımız da bu kültürü edinmeleri adına ofisimize de ciddi sayıda yazılı kaynak temin ederek sürekli kütüphanemizi güncel tutmaya çalışıyoruz. Değindiğim üzere bu meslekte başarıyı elde etmekteki en önemli nokta gerekli hukuki bilgi ve donanıma sahip olmak ve sürekli kendini yenileyerek geliştirmektir. Bir avukat istediği kadar iş potansiyeline sahip olsun eğer yeterli hukuki bilgi ve donanıma sahip değilse kalıcı bir başarı elde etmesi mümkün değildir. Bu noktada mesleğe yeni başlayan arkadaşlarıma ilk tavsiyem sadece okulda edinmiş oldukları hukuk bilgisi ile yetinmemeleri ve kesinlikle kendilerini sürekli olarak bilgi ve donanım konusunda yetkinleştirme çabası içerisinde olmalarıdır. Diğer bir tavsiyem ise aldıkları işleri savsaklamadan, sahiplenerek ve belli bir iş disiplini içerisinde çözüm odaklı yaklaşım göstererek yürütmeleridir. Unutulmamalıdır ki bu meslekte başarının sırrı yeterli bilgi birikime sahip olmaktan, işini sahiplenerek yapmaktan ve çözüm odaklı çalışmaktan geçmektedir” diyerek konuşmasını sonlandırdı.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA