Mersin’de vaka sayıları endişe verici boyutta artmaya devam ediyor




Tarih: 19 Ağustos 2021 Perşembe 14:21


Mersin’de vaka sayılarındaki artış korkutucu boyutlara ulaştı. Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın paylaştığı aşılama oranına göre Mersin mavi kategori iller arasında girmesine rağmen vaka sayılarındaki artış her geçen gün artmaya devam ediyor. Koca’nın son paylaşımına göre 7-13 Ağustos tarihli haftalık vaka haritasına göre, Mersin’deki vaka sayısı 100 bin kişide 350,18 kişiye yükseldi.

Haber- Behzat Özgür Beyazlar

Mersin’de son hafta artan vaka sayıları endişe verici boyuta ulaştı. Aşılamanın artmasına rağmen vaka sayılarının artması ise vatandaşların yeterli önlemi almadığını gösteriyor. Vatandaşlar aşılama ile birlikte maske, mesafe ve temizlik kurallarını hiçe sayarak yaşamaya devam ediyor.  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 100 bin nüfusa karşılık gelen vaka sayısı haritasını paylaştı. 7-13 Ağustos tarihlerini kapsayan verilere göre koronavirüs vaka sayısı Mersin’de 350,18’e yükselmesi ile birlikte Mersin en çok vaka sayısı artan 13. İl oldu. Haritaya göre, son bir haftada vaka sayısı en çok artan ilk 5 il sırasıyla Batman, Bayburt, Aksaray, Gümüşhane ve Ardahan oldu.

 

AŞILANMA ORANI ARTIYOR

Sağlık Bakanlığı’nın paylaşmış olduğu anlık aşı veri haritasında ise Mersin’de aşılanma oranı günden güne artmaya devam ediyor. Önceki gün 75,1 ile aşılama oranında mavi kategoriye geçen Mersin, dün itibari ile yüzde 75,8’e çıktı. Aynı saat itibariyle Mersin genelinde yapılan toplam aşı sayısı 2 milyon 53 bin 169’a ulaştı. Buna göre, 1 doz aşı uygulanan kişi sayısı 1 milyon 55 bin 20, 2 doz aşı uygulanan kişi sayısı da 806 bin 232 oldu.

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA