Gültak, “Geçmişte terör ile anılan ilçe artık spor ve kültürel faaliyetlerle anılıyor”




Tarih: 22 Ağustos 2021 Pazar 14:26


Akdeniz Belediyesi Yaz Futbol Okulu’nda, yaz okulunu tamamlayan çocuklar için sertifika töreni gerçekleşti. Burada konuşma gerçekleştiren Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, “Sporu, sanatı ve kültürü çok önemsiyoruz. Akdeniz, geçmişte terör ve uyuşturucu ile anılan bir ilçe idi. Bugün ise bir yandan spor, bir yandan kültürel ve sanatsal faaliyetlerle Akdeniz’de artık barış, kardeşlik, huzur ve sevgi var” dedi.

Haber- Behzat Özgür Beyazlar

Akdeniz Belediyesi Yaz Futbol Okulu Sertifika Töreni, Seyfi Ali Türkoğlu-Şafak Erdur Futbol Sahası'nda gerçekleşti.  Yaz okulunu tamamlayan 250 çocuğa sertifikalarını Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak verirken, tören, öğrencilerin futbol müsabakası ile başladı. Gültak, göreve geldiklerini spor tesisi olarak en fakir ilçelerden biri olduklarını belirterek, “Desteklerinizden ötürü siz değerli ebeveynlere çok teşekkür ediyorum. Akdeniz ilçemiz; biz göreve geldiğimizde spor tesisleri açısından en fakir ilçelerimizden biriydi. Bu konuda bizlerden desteğini esirgemeyen başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Lütfi Elvan'a, Spor Bakanımız Sayın Mehmet Kasapoğlu'na ve Spor Toto Teşkilatı'na teşekkürlerimi sunuyorum. Onların sayesinde Akdeniz’e hem birçok yeni spor tesisi kazandırdık, hem de zamanla yıpranan tesislerimizi yeniledik" dedi.

 

“ÇOCUKLARIMIZI YAZ KAMPINA DA GÖNDERDİK”

Akdeniz’de 2 yılda 30 milyon TL’yi aşan yatırımlarla yeni tesisler yaptıklarını ve bundan sonra da mevcut tesislerin yenilenip halkın hizmetine sunulacağının altını çizen Gültak, “Sporu, sanatı ve kültürü çok önemsiyoruz. Akdeniz, geçmişte terör ve uyuşturucu ile anılan bir ilçe idi. Bugün ise bir yandan spor, bir yandan kültürel ve sanatsal faaliyetlerle Akdeniz’de artık barış, kardeşlik, huzur ve sevgi var" şeklinde konuştu. Gültak, açılan kurslarla yüzlerce çocuğun yüzme öğrendiğine dikkat çekerek, “Belediyemizin antrenörleri eşliğinde Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'müze bağlı spor şefliği bünyesinde yaz okullarımızı hayata geçirerek çocuklarımıza çok güzel imkanlar sunduk. Açılan bu kurslarımızda kurduğumuz portatif havuzlarla da yüzlerce çocuğumuz yüzme öğrendi. Faaliyetlerimiz bunlarla da sınırlı kalmadı. Spor Bakanlığımız ile yürüttüğümüz proje kapsamında kız, erkek 12-15 yaş aralığındaki çocuklarımızı da yaz kampına gönderdik. Orada sportif faaliyetlerin yanında kültürel ve sanatsal etkinliklerle de oldukça verimli zaman geçirmelerini sağladık" ifadelerine yer verdi.  Gültak; "Bizler, değerli antrenörlerimizin de desteği ile evlatlarımızı hem sokağın risklerinden uzak tutmak hem de onlara güzel bir gelecek sağlamak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Akdeniz Belediyesi Yaz Futbol Okulu'nu tamamlayan evlatlarımıza başarılarının daim olmasını temenni ediyor; velilerimize de bizlere olan güven ve destekleri için ayrıca teşekkür ediyorum" diyerek konuşmasını sonlandırdı.  

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA