Kocamaz, mahalle ziyaretleri gerçekleştiriyor




Tarih: 24 Ağustos 2021 Salı 13:18


İYİ Parti Tarsus ilçe teşkilatı tarafından düzenlenen vatandaş ve esnaf buluşmalarında İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Burhanettin Kocamaz ve beraberindeki İYİ Parti heyeti ilk ziyaretlerini Özbek Mahallesine gerçekleştirdikten sonra sırasıyla Yanıkkışla, Çavuşlu, Çokak, Emirler, Kuşçular, Eminlik, Keşli ve Sağlıklı mahalleleri ziyaret ettiler.

Gittikleri her yerde vatandaşların dertlerinin örtüştüğünü söyleyen İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyesi Burhanettin Kocamaz, sadece vatandaşın sıkıntılarını tespit etmek amacıyla bu ziyaretleri yaptıklarını belirterek,  “Ziyaretimizin amacı özünde sizleri dinlemek. Ülke gerek ekonomik gerek iç politikadaki gerginlikler yönünden; gerek dış politikada ülkenin yalnızlaştırılmasından, özellikle son günlerde Afganistan’dan gelen sığınmacılarla birlikte daha önce Suriye’den gelenlerle birlikte ülkemizdeki mülteci sayısının 5 milyonun üzerinde rakama ulaştığını biliyoruz. Gelenlerin ülkelerini kaçarak terk edip, Türkiye’ye gelmelerinden dolayı herkesin bir endişesi var. Elbette sıkışana darda olana kucak açabiliriz. İnancımız gereği de böyledir. Ancak kendi ülkesindeki mücadeleden kaçan insanlara da bu topraklarda bedava yer olmaması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.  Hayvan yemlerinden yapılan zamlara değinen Kocamaz, enflasyon rakamlarında oynanarak vatandaşın mağdur edildiğini söyleyerek, çiftçinin durumunun içinden çıkılmaz bir hal aldığını belirtti. Kocamaz, “5 buçuk milyon civarında Suriyelinin olduğu ülkemizde, çeşitli kaynaklara göre değişik rakamlarla ifade edilen azımsanmayacak miktarda da Afganlı sığınmacının olduğu görünüyor” diyerek, şu değerlendirmeyi yaptı:  “İşin ilginç tarafı bunlar kendi ülkelerinde mücadele etmeyip, vatanlarını korumayıp,kaçarak ülkemize gelen sığınmacılar. Mersin’in belli bir bölgesi maalesef Suriyeli esnaflar tarafından işgal edilmiş durumda. Arapça tabelalardan dolayı orada ne olduğunu bizim insanımızın anlaması da mümkün değil. Ama bunun yanında o iş yerleri vergi vermiyorlar. Bizim insanımız asgari ücretle çalışıp, daha eline geçmeden kazandığı kazancın vergisi alınırken, maalesef bu mülteci konumundakiler Türkiye’ye vergi dahi ödemiyor.”

 

“KIRSALDAKİ BU İNSANLAR BU MEMLEKETİN ASLİ UNSURU”

Yörüklerden esirgenen değeri yüreği parçalanarak dile getirdiğini ifade eden Kocamaz, “Mecburum anlatmaya. Bizim bu özellikle kırsal kesimdeki insanlarımızın gözünü açması, oyuna gelmemesi lazım. Geçen bir yerde bunları konuşunca birileri rahatsız oldular. Dedim ki,‘1994’e kadar bizler hiç belediyelerde yönetim falan aklımızdan geçirmemişiz. Ya çöpçülüğe,Ya kazma küreğe talip olmuşuz.Daha yukarısını hiç düşünmemişiz. 1994’te millet uyandı. İlk defa belediye bu dağın çocukları tarafından yönetilmeye başlandı’ dedim birileri hemen rahatsız oldu. Ama biz mecburduk. Gece gündüz demeden çalıştık. Biz daha iyi yapmalıyız ki buralarda kalıcı olmalıyız dedik. Millet de bizi takdir etti. Uzun süre Tarsus’ta belediye başkanlığı yaptık. Mersine gittik, bu sefer Mersin’de egemen güçler bundan rahatsız olmaya başladı. Orada da başarılı olmak zorundayız dedik. Gerçekten de bu güne kadar el atılmamış birçok konuya el attık. Sadece kırsalda 5 bin 500 km yol yapmışız. Mecliste bile dediler ‘sen bu belediyenin kaynaklarını götürüp kırsalda harcıyorsun.’ Biz de dedik ki, kırsaldaki bu insanlar bu memleketin asli unsuru” şeklinde konuştu.

 

“BU ÜLKENİN BİRLİK VE BERABERLİĞİ İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ”

Hiç kimseyle bir kavgalarının olmadığını dile getiren Kocamaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

 “Bu ülkenin birlik ve beraberliği için mücadele ediyoruz. Bizim en öncelikli görevimiz de hizmetten önce kökeni ne olursa olsun, inancı, dünyaya bakış açısı ne olursa olsun; insanları bir arada tutabilmek.  Ben hep öyle baktım. Tarsus’ta bir hizmet yapıyorsam Tarsus’un tamamının bu hizmetten faydalanabilmesi lazım. Eğer bir hizmet yapıp herkese kullandıramıyorsak orada bir eksiğimiz var diye düşündüm. Gerçekten de Tarsus bir yerlere geldi. Gelecek çok daha İYİ olacak diyorum. Herkesi İYİ olmaya davet ediyorum.” (Haber Merkezi)

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA