Kırbıyık: “Ben kredi kartı görevi yapıyorum”




Tarih: 24 Ağustos 2021 Salı 17:58


Tarsus İdman Yurdu Kulübü Başkanı Şahin Kırbıyık ve Tarsus İdman Yurdu Teknik Direktörü Ergün Penbe, Tarsus İdman Yurdu’ndaki sorunlar, transferler ve yeni sezon ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kırbıyık, “Yapılan işlerde benim imzam bile yok. Ben kredi kartı görevi yapıyorum. Maymun gözünü açtı. Hastayım ama memleket sevdası için yaptım. Bir şey söyleniyor olmuyor, önümüz tıkanıyor. Nasıl önünüz tıkanıyor diyeceksiniz. Sezon sonuna kadar götüreceğim, söz verdim bu sene şampiyonluk olacak. Ondan sonra ben yokum. Ben aptal değilim” dedi.

Haber- Behzat Özgür Beyazlar

Tarsus İdman Yurdu Kulübü Başkanı Şahin Kırbıyık ve Tarsus İdman Yurdu Teknik Direktörü Ergün Penbe, Tarsus İdman Yurdu’ndaki sorunlar, transferler ve yeni sezon ile ilgili açıklamalarda bulundu. Tarsus İdman Yurdu’na hizmet edebilmek adına başkanlık sistemine geçildiğini ve hastalığından dolayı 7,5 aydır basın toplantısı düzenleyemediklerini ifade eden Kırbıyık, “Tarsus İdman Yurdu’na büyük bir hamle yapmıştık.  O günlerde TİY’in 11 milyon TL gibi bir borcu vardı. Eğer ben bırakıp gitseydim, 11 milyon kalacak korkusu ile gelindi. Bir de bu vatan hepimizin. Tarsus ayrı bir şekilde hepimizin. Haluk Bozdoğan’ın oraya gelmesi benim için pek ehemmiyeti yoktu. Herkes şunu bilmeli, ben buraya gelirken başkanlık hevesinde değildim. Yine de değilim. Benim yaklaşık 6 fabrika, 2 otele sahibim. Yeteri kadar iş yoğunluğunda, sosyal hayatını bırakmış bir insanım. Haluk Başkanımızın oraya gelmesinden onur duydum. İnsan gurbette bir insanı gördüğünde hoşuna gidiyor. Ama aslında baktığımız zaman bu borç kapatmak için. Yani kredi kartı Şahin gel buraya demekti. Bana her zamanki gibi vaatler, taahhütler verildi. Ama buna inanmadım. Bende inancı bitirdiler. Benim için çok kişi hatalar yaptı. Ben burada ne toplu konut peşindeyim ne otel peşindeyim. Allah bana benim malımı yedirmeyi nasip etsin. Biz belediyeden otel de istemedik, toplu konut da istemedik. Belediyemizden hiçbir şey istemedik. Tarsus’un geliri yoktu, tahtası kapanmıştı batmak üzereydi. Buradan ukalalık yapmak istemiyorum ama Tarsus İdman Yurdu rampadan da artık inmişti uçuruma doğru gidiyordu. O aşamada memleket sevdası ile geldim” dedi.

 

KIRBIYIK: “MAYMUN GÖZÜNÜ AÇTI”

Kırbıyık, birçok insanın hata yaptığını söyleyerek, başkan olarak alımda ve transferlerde söz hakkının olmadığını öne sürdü. Kırbıyık, “Yapılan işlerde benim imzam bile yok. Ben kredi kartı görevi yapıyorum. Maymun gözünü açtı. Hastayım ama memleket sevdası için yaptım. Ama sonra düşündüğüm zaman ‘alo başkanım şu lazım, tamam” gibi oldu ama hakkım yok. Yönetim dedim, yönetimi Haluk Başkanıma söyledim. Yönetimi biz oluşturalım dedim. Her yöneticiden en az 500 bin lira alırım dedim. ‘Nasıl alacaksın?’ dedi. Türkiye genelinde bir dünya sanayici, iş adamı arkadaşım var. Mersin’den bile 2 kafile iş adamı gelip maçları seyretti. Daha sonra gitti, Şahin istiyorsa veririz dediler. Ama şunu söyleyeyim, bir yönetim oluşturuyorsun ki yönetim hiçbir şey yapmıyor. Hepsi değerli insanlar, kimseye lafım yok. Bu yönetimde maalesef hiç kimse para vermediği gibi yapabileceği şeyler sınırlı. Her insan gururludur. Övünç Özkan, Nedim Delibaş buraya paralar verecekti. Ben istifa ediyorum dediler. İstifa dilekçileri geldi. Şok oldum. Ama maalesef yönetim kurulu toplandı ve benim istifamı kabul etmedi. Bana ait herkes ise gitti. Yönetim kurulunda bana sadece çıkarttık dediler” ifadelerini kullandı.

 

“SÖZLEŞME YAPILMIŞ İMZAM YOK, NASIL BAŞKAN OLABİLİRİM?”

Kırbıyık Korsanlar grubu ile ilgili sıkıntı ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Korsanlar taraftar grubunun Özer Alp’e daha bağlı olduğunu söyleyen Kırbıyık, “Özer kardeşimizi benim istifa etmeye zorladığımı düşündüler ama alakası yok. Korsanlar grubu hala benim kardeşimdir, hepsine değer veriyorum. Benim için Tarsus’ta hiçbir kimse dışlanmış değildir. Kazanmalıyız. Korsanları da kazanmalıyız olmayanları da kazanmalıyız. Şampiyonluk olmazsa bu kadar para harcamanın bir anlamı yok. Ben para için değil memleketim için, memleketime yeniden geldim. Olması gereken bu sene şampiyonluktur. Burada yapılması gereken şey var. TİY sadece Tarsusluların elinde değil. TİY ne iş yeri ne bir kulüp. Nereden tutsak elimizde kalıyor. Sözleşmeler yapılmış benim imzam yok. Ben nasıl bir başkan olabilirim? Ben herkesin dediğini yapmaya çalıştım. Bu kulüpten giderken kulübün bir lira borcu olmadan gideceğim. Ama transfer benim işim değildi. Yapılan yanlışlar oldu. Bugün defans, orta saha futbolcumuz yok. Bir dönem ben az çok futbol bilgisi olan bir insanım. Futbolcular söylendi, ne gerekiyorsa alın dedim” dedi.

 

“BU SEZON BİTTİKTEN SONRA BEN YOKUM”

Yapmak istediklerinin birlik ve bütünlüğü korumak olduğunu belirten, Tarsus’ta birçok insana iş alanı açmak istediklerini ifade eden Kırbıyık, “Ama maalesef o ortam oluşmadı. Ben burada yalnız kaldım. Örneğin, müteahhitler, kesinlikle bizim defterimiz ortada. Bir tane insandan para girmişlik yoktur. Ne müteahhitten ne kasaptan ne manavdan. Ben hem çok parası olan hem de geçmişte çok ezilen ezilerek buraya gelen bir insanım. Biz, her insan gibi gururluyuz. Bir şey söyleniyor olmuyor, önümüz tıkanıyor. Nasıl önünüz tıkanıyor diyeceksiniz. Burada yapılması çok elzem olan şeyler var. Verilen sözler yerine gelmeyince hamle yapamıyorsun. Yapamayınca 5 milyon, 3 milyon göndererek işi hallediyorsun. Daha sonra onurun kırılıyor. Onurun kırılınca hala yalanlar, entrikalar dönüyor. Kendi kendine dönüp diyorsun ki ‘ben aptal mıyım?’, işte o zaman ‘istifa ediyorum’ diyorsun. Yani gurur kadar önemli birşey yoktur. Onurum ve gururum kırılınca benim burada işim ne? Ya hep bankamatik görevi görüyorum” ifadelerine yer verdi. Yaşanılan sıkıntılardan dolayı istifa etmek istediğini fakat söz verdiği için bu sezon da başkanlık görevini yerine getireceğini belirten Kırbıyık, “Ama söz verdim. Sezon sonuna kadar götüreceğim, söz verdim bu sene şampiyonluk olacak. Ondan sonra ben yokum. Ben aptal değilim. Ben sıfırdan gelen bir iş insanıyım. Orda birileri örgütleniyor, burada yönetimden farklı birileri. Herkes bir yere toplanıyor. Kendi kafalarına göre oyun oynuyorlar. Mutlu oluyorlar. Ben 30 milyon harcamışım daha da harcarım da ne olacak? Ama siz bununla kalacaksınız” dedi.

 

“ALT YAPI MESELESİ TÜM KENTİN SORUNUDUR”

Kırbıyık, transfer konusunda da sorunlar olduğunu sözlerine ekleyerek; “Şu an orta saha ve defansta eksiklerimiz var. Fakat ben transfer konusunda da kırıldım. Bir noktaya aynı kategoride 3 futbolcu alındı. Başkan yönetim kuruluna der ki sen şu kadar para vereceksin. Bilançoyu oluşturur der ki ben bu sene bu kadar transfere para harcayacağım. Diğer taraftan gelen giden umurunda değildir. Fakat olaylara girdiğimizde o tren kaçtı. Yönetim tamamen sayın başkanıma ait oldu. Bunun içinde ben yalnız kaldım. Yönetime diyemiyorsun ki, hepiniz çıkın. Burada olması gereken, ticari envanterlere bakan insan, futboldan çok iyi anlayan genel koordinatör, finansa bakan birisi. Bu kadar olması gerekir. 30 kişiye gerek yok.  Alt yapı meselesi, Antalya’dan gelen bir adamın meselesi değildir. Alt yapı meselesi tüm kentin sorunudur. Ben projeyi getirdim, alt yapıda olması gereken, akademi sisteminde olması gereken, 7 yaşından itibaren futbolcu yetişimi hepsini bir ajansın kulüp yapılanmasından aldım, buraya getirdim. Tarsus İdman Yurdu maalesef bilinçsiz bir şekilde atılmış bir köşeye. Kimse de bir şey yapmak istemiyor, ben niye 650 kilometre uzaktan geleceğim, birçok şeyi yapıp, paramı vereceğim. Benim için insan faktörü çok önemlidir, yani insanın insanca yaşayacağı bir ortamın oluşması lazım. Ben bunca sanayicilik görevimde Tarsus’ta gördüğüm beyin oyunlarını hiçbir yerde görmedim ki artık istifa ettim. Buraya ben aslında transfer gelişmesi adına hocayla iletişeme geçmek adına gelmiştim” diyerek sitemlerini dile getirdi.

 

“YAPICI OLMADIĞINIZ İÇİN 98 YILLIK KULÜP BİR YERE SIÇRAYAMIYOR”

Teknik Direktör Ergün Penbe de basın mensuplarına sitemlerini dile getirdi. Penbe; “Ben iki yıldır burada çalıştığım süre zarfında tek basın mensubu göremedim. Fenerbahçe ve Beşiktaş ile kupa maçı oynadım ama hiçbir basın mensubu röportaj yapmak için gelmedi bile yanımıza. Eğer bir ortak başarı için buradaysak, hep beraber birlik olmalıyız. Maçlardan önce hiç yanımıza uğramadınız, takımın sorunlarını hiç yazmadınız. Benim iki yıldır burada neler çektiğimi hiçbiriniz burada yazmadınız ve bilmiyorsunuz.Siz yapıcı mı olmaya çalışıyorsunuz yoksa binayı yıkmaya mı çalışıyorsunuz? Burada bir sorun yok ki. Başkan zaten diyor ki transfer listenizi oluşturun. Başkanı hiçbir zaman zorlamadım ki. 98 yıllık bir kulübüz şimdi anlıyorum neden bir yerlere sıçrayamadığını. Yapıcı değilsiniz. Bu sene iyi bir başkan geldi, emeğini buraya vermiş. Sağlığını bozmuş bunun için. Bugüne kadar bu kadar harcayan bir başkan gelmedi. Neden destek olmuyorsunuz? ” dedi.


Etiket: tarsusidmanyurdu, şahinkırbıyık, ergünpenbe


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA