Özdemir: “Adaletin herkes için işlediği güzel bir yıl olmasını diliyorum”




Tarih: 5 Eylül 2021 Pazar 13:54


Mersin Barosu Başkanlığı tarafından, 2021-2022 dönemi adli yıl açılışı nedeniyle resepsiyon düzenlendi. Mersin Baro Başkanı Gazi Özdemir resepsiyonda yaptığı konuşmada, “Bugün burada meslek ile ilgili sorunlarımızı konuşmak yerine birbirimizle sohbet etmek ve birlikte keyifli bir akşam geçirmek için toplandık. Varlığınız bize güç vermektedir. Birbirimizi dinleyeceğiz, fikirlerimizle zenginleştireceğiz. Adaletin herkes için işlediği güzel bir yıl olmasını diliyorum” dedi.

Haber- Behzat Özgür Beyazlar

Mersin Barosu Başkanı Gazi Özdemir ve yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğinde Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen resepsiyona Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, CHP Mersin Milletvekilleri Ali Mahir Başarır, Alpay Antmen ve Cengiz Gökçel, Mersin 1. İdare Mahkemesi Başkanı Mustafa Sedengeçti, Mersin 2. İdare Mahkemesi Başkanı Sayın Emin Öztürk, Adana Barosu Başkanı Av. Semih Gökayaz ve yönetim kurulu üyeleri, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Muhammet Gültak, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, basın mensupları ve çok sayıda davetli katıldı. Resepsiyonda konuşan Mersin Baro Başkanı Gazi Özdemir, yeni adli yılın tüm yargı camiasına hayırlı olmasını dileyerek, “Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sebebiyle meslektaşlarımızla, uzun zamandır bir araya gelemedik. Bugün burada meslek ile ilgili sorunlarımızı konuşmak yerine birbirimizle sohbet etmek ve birlikte keyifli bir akşam geçirmek için toplandık. Görüyorum ki burada olan herkesin de isteği bu. Varlığınız bize güç vermektedir. Birbirimizi dinleyeceğiz, fikirlerimizle zenginleştireceğiz. Adaletin herkes için işlediği güzel bir yıl olmasını diliyorum. Bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen yönetim kurulu üyelerimize ve çalışanlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. 2021-2022 adli yılının tüm yargı camiasına hayırlı olmasını diliyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.

 

SEÇER: “HUKUK HER ALANDA HEPİMİZE LAZIM”

Resepsiyonda konuşma gerçekleştiren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, yeni adli yılda başarılar diledi. Pandemi sebebiyle bu tarz etkinliklerin yapılamadığına değinen Seçer, baro mensupları ile yeni adli yılın açılışında olmanın kendisine mutluluk verdiğini ifade etti. Seçer, “Hukuk insanı farklı bir nosyon taşıyan insandır. Hukuk her alanda hepimize lazım. Türkiye’nin öncellikle bugünkü temel tahribatların içerisinde, hukuk sisteminde önemli zayiatların, tahribatların içerisinde olduğunu söylememe gerek yok. Bunu söylediğim anda tereciye tere satmak gibi söylem olur ama burada sadece Türkiye’deki hukuk sistemiyle ilgili, Türkiye’nin batı standartlarında bir hukuk devleti anlayışına evirilmesi, demokrasinin içselleştirilmesi, Türkiye’nin ifade özgürlüğünü, Türkiye’nin birçok alanda batılı standartlardaki demokrasilerindeki kazanımlarına evirilmesi için mutlaka bizlerin de bu kente insanların, yurttaşların tercihiyle seçilmişlerin önemli katkılarının olduğunu düşünüyorum. Her birimizin çalıştığı alanda adalet dağıtması, her birimizin çalıştığı alanda Türkiye’nin bugünkü sıkıntı içerisinde olduğu hukuk sistemine katkı verecek söylemler geliştirmesi ya da davranış içerisinde olması gerektiğini düşünüyorum. Ben bir belediye başkanı olarak eğer ki yasalardan aldığım yetkiyi uygulamalarda görevimi yaparken rahatça kullanamıyorsam ya da kullandığım zaman hukuk eğiliyorsa, bükülüyorsa, arkadan dolanıyorsa, işim engelleniyorsa, sekteye uğruyorsa bunu dillendirmem gerekiyor” dedi.

 

“KENTİN BELEDİYE BAŞKANI OLARAK ADALET DAĞITMAK ZORUNDAYIZ”

Belediye başkanı olarak kendisinin de adalet dağıtmak zorunda olduğunu söyleyen Seçer, “Kentte, bölgeler arasındaki farkı ortadan kaldıracak, gelir dağılımındaki adaletsizliği ortadan kaldıracak birçok konuya kadar kentin belediye başkanı olarak adalet dağıtmak zorundayız. Kentimiz, çok değerli bir kent, kentimiz çok özel bir kent, ketimiz doğudan batıya, kuzeyden güneye bütün kültürleri, bütün etnik yapıları, bütün mezhepleri, meşrepleri bünyesinde barındıran çok önemli, çok stratejik bir kenttir. Adeta Mersin izdüşümü bir kent. Bu gerçeklerle kentte yaşayan her birimiz öncellikle kentin huzuru, birliği, beraberliği, barışı için elimizden gelen katkıyı sunmak durumundayız. Kenti yönetirken, sizlerin bizlerin olup, olacağı desteği, katkısı son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Bu duygu ve düşünceler ile bir kez daha adli yılın açılışında hepinize en samimi duygularla selamlıyorum, yeni adli yılın başarılı geçmesini temenni ediyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 

GÜLTAK: “TOPLUMUN HUZUR VE REFAHININ TEMİNATI ŞÜPHESİZ ADALETTİR”

Adli yılın açılışında açıklamalarda bulunan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak ise; "Bugün oldukça önemli bir gün. Kendi kızım da avukat olduğundan dolayı bugünün benim için ayrıca bir önemi var. Hukukçularımızdan hakimlerimiz, savcılarımız adaletin sağlanmasında, savunma noktasında da avukatlarımız en önemli ayağı oluşturuyorlar. Sizler tek başınıza bir şeyleri savunamıyorsanız ya da sizleri savunan, hakkınızı arayan kimseler yoksa orada adaletin tamamen ortaya çıkması mümkün değil. Toplumun huzur ve refahının teminatı şüphesiz adalettir. Bu sebepten avukatlık oldukça önemli bir meslek; savunma noktası da bu işin elzem ayaklarından birisidir. Dolayısıyla böylesi bir günde Mersin Baromuzu da yalnız bırakmak istemedik. Bu bağlamda tüm hukukçularımıza yeni dönemde başarılar dilerken; adli yılımızın da hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA