Seçer: “Mahalleler 30 yıldır işlem görmemiş, biz adalet dağıtmak için her yerde çalışıyoruz”




Tarih: 9 Eylül 2021 Perşembe 17:49


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Eylül Ayı meclisinin 1. Birleşimi gerçekleşti. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Çay-Çilek Mahallesi’nde yapılan yatırımlar hakkında açıklamalarda bulunarak, “Mahalleler 30 yıldır işlem görmemiş, su ikinci kata geçen yıldan bu yana çıkmıyor değil. 10 yıldır çıkmıyor. Geçen 5 yılda niye dönüp bakmamışlar da niye bu yıl hemen geldik yapabildiğimiz kadarıyla, hizmette geri kalmış, kısıtlanmış, unutulmuş yerlere yöneldik. Adalet dağıtmak için bunu yapıyoruz. Her yere yapıyoruz. Ama bunu siyaset malzemesi yapmayalım” dedi.

Haber- Sevcan Akgül

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Eylül Ayı Olağan Toplantısının 1. Birleşimi gerçekleşti. Kongre Merkezi’nde gerçekleşen meclis, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Başkanlığı’nda yapıldı. Büyükşehir Belediyesi’nin stratejik planı çerçevesinde Mersin’in ihtiyaç duyduğu yatırımların öncelik sırasına göre planlanmış ve bütçeye konulan ödenek çerçevesinde projeler hazırlanarak yapım ihalelerine başlanmış ve yarım kalan yatırımların hala devam ettiği belirtildi. Stratejik plan çerçevesinde devam eden yatırımların tamamlanması ile Mersin için acil ihtiyaç duyulan yeni yatırımlara (alt yapı, üst yapı ve sosyal-kültürel alanlarda) başlanabilmesi amacıyla borçlanmaya gidilmesine ihtiyaç duyuldu. Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 26.11.2020 tarih ve 683 sayılı kararı ile 2021 yılı bütçesine iç borçlanma yapılabilmesi amacıyla faiz hariç 265 milyon TL borçlanma yetkisi kabul edilmiş olup, bu kapsamda, İller Bankası veya ticari bankalardan faiz hariç 265 milyon TL’ye kadar kredi kullanma, krediye konu işle ilgili her türlü işlemi yapma ve eksik işleri tamamlama, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 18/d bendine göre borçlanma yapma ve yine 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 38/g bendi uyarınca bu hususlarda düzenlenecek her türlü sözleşmeyi imzalama hususlarında Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı’nın yetkilendirilmesi ile ilgili konunun görüşülmesinin ise komisyona havale edilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

 

“BU SÖYLEMLERLE VATANDAŞ SİZE OY VERMEYECEK”

Gündem dışı konuşmalar kısmında Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’ın, Çay-Çilek Mahallesi’ndeki yapılan çalışmalarla ilgili Seçer’e serzenişte bulunması üzerine söz alan Seçer, durum değerlendirmesi yaptı. Cumartesi günü Çay-Çilek Mahallesi’ne gideceğini söyleyen Seçer, Gültak’ı da bu ziyarete davet etti. Seçer, “Önceki gün sabah Çay İlköğretim Okulu’na gittim. Ben o sokağa girdiğimde yanımdaki arkadaşlara dedim ki gelen şikayetler yüzde yüz haklı, hemen yapılması gerekiyor. Ama bunun süreci var. Yüklenici müteahhit, borular ve o boruları bir firma üretiyor. Şu anda yurt dışından geliyor. Yüzde 90’lık kısım bitmiş ve 11 Ekim’de de bitirmek zorunda. Adamın süresi var. Bu müteahhidin bizden alacağı bir kuruş yok. Yeter ki işi bir an önce bitsin. Bir haber vardı, Müteahhitler Konfederasyonu 15 gün yapım işlerini durdurma kararı aldı. Neden aldı? Çimento fiyatları vs. Siyaset malzemesi yapmaya gerek yok. Ne yapacak vatandaş? Bu söylemlerinle bir dahaki seçimde sana oy mu verecek? Vallahi de vermeyecek. Bunlar oy kazandırmaz. Orada bir sorun varsa gelin beraber çözelim” ifadelerini kullandı.

 

“BU MAHALLELERE YILLARDIR NEDEN BAKILMIYORDU?”

Yapılacak olan hizmetlerin sıkı takipçisi olacağını da ifade eden Seçer, “Teknik olarak diyorlar ki biz eski sistemi, vanaları kapatamazsak siz oraya bir tane asfalt dökemezsiniz. Teknik olarak buna müsait değil. Mahalleler 30 yıldır işlem görmemiş, su ikinci kata geçen yıldan bu yana çıkmıyor değil. 10 yıldır çıkmıyor. Geçen 5 yılda niye dönüp bakmamışlar da niye bu yıl hemen geldik yapabildiğimiz kadarıyla, hizmette geri kalmış, kısıtlanmış, unutulmuş yerlere yöneldik. Adalet dağıtmak için bunu yapıyoruz. Her yere yapıyoruz. Ama bunu siyaset malzemesi yapmayalım” şeklinde konuştu.

 

“HUKUKEN VERMEK ZORUNDA OLDUĞUNUZ BORÇLANMA YETKİSİNİ YARGIYA TAŞIDIM”

Vahap Seçer, borçlanma yetkisinin kendisine verilmemesi ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Seçer, “Televizyon ekranlarında söylediğimi yine söylüyorum, bana yardımcı olduğunuz konular var bunu da söylüyorum. Birebir hepinizin değerli insanlar olduğunu, ilişiklerimizin son derece iyi olduğunu da söylüyorum. Hepinize saygı sevgi duyduğumu her yerde söylüyorum. Onları görmüyorsun ama senin işine gelmeyen tarafı şak diye fotoğrafını çekiyorsun? Bakın engelleme yoksa biz söylemeyiz. Şimdi ben bugün komisyona yine hakkım olan, zaten şu anda yargıya gittik. Keşke geçtiğimiz yıl gitseydim. Onu da benim hatam olarak kendime kızıyorum. Yargı benim lehime karar verecek. Sen bana bütçeyi onayladın. O borçlanma yetkisini vermek durumundasın hukuken. Başka bir şey söylemeyeceğim” dedi. İhtiyacı olan her yere, her ilçeye yatırım yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini de sözlerine ekleyen Seçer, geçtiğimiz dönemlerde yapılan borçların da kendisinin ödediğini dile getirdi. Seçer, “Geçtiğimiz dönem Maşallah güzel trafik polisliği yapılmış kimseye dur dememiş. Gelene geç, gidene geç. Kimse dememi ki bu kadar parayı ne yapıyorsun? 2018’in 12. Ayında geçtiğimiz döneme 175 milyon TL para kullandırıp, bir firmaya ödeten meclistir geçtiğimiz meclis. Bu dönem ki meclis bizim gözümüzü açtırmıyor. Bunları niye anlatmıyorsunuz? Her yıl bütçede borçlanma kalemini almış geçen dönemki başkan. İşi yapmış faturayı Vahap Seçer’e bırakmış. Bunu söylediğimde herkes bana kızıyor. Eskisi yenisi döktürüyor twitter’dan şuradan buradan. Ben ödeyeceğim 1 milyara yakın borcu kapattık 2,5 yılda. Veriyoruz rakamları araştırın. Şimdi eskiyi öde ama yeniyi yaptıklarını yok. Ne olacak? 5 yıl bitecek eksinin borcu da bitecek. Vahap Seçer geriden kalan borçları ödeyecek sadece banka borcu 1 milyar 561 milyon lira. 1 milyara yakın para ödedim. Bu yıldan sonra rahatlıyorum çok şükür. Ben 1 milyar liraya neler yapmazdım. Erdemli’yi, Anamur’u, Tarsus’u, Çamlıyayla’lı, Mut’u, Gülnar’ı her tarafını yol yapardım. Ne oldu? Para ödüyorum. Bari yarısını verin” dedi.

 

 

 

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA