Çelik: “Çarşıdaki otopark sıkıntısı yüzünden vatandaş alışveriş merkezine kaçıyor”




Tarih: 9 Eylül 2021 Perşembe 17:51


Çarşı Esnafları Derneği, çarşıda yaşadıkları sıkıntıları dile getirerek, çarşıdaki Parkomatların kaldırılmaması gerektiğini dile getirdiler. Akdeniz Çarşı Esnafları Derneği Başkanı Fethi Çelik, “Esnaf olarak gün gün eriyoruz. Vatandaş dolaşıyor, yer bulamıyor bu yüzden alışveriş merkezilerine kaçıyorlar” dedi.

Haber- Behzat Özgür Beyazlar

Çarşı Esnafları Derneği, Mersin Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek, çarşı esnafının yaşadığı sıkıntıları dile getirdiler. Akdeniz Çarşı Esnafları Derneği Başkanı Fethi Çelik ve Dernek Yöneticileri çarşı esnafının özellikle park sorunun olduğuna dikkat çektiler. Çelik, “Çarşının çok sıkıntısı var ama özellikle Parkomat sıkıntımız mevcut. Biz bu Parkomatları istediğimizde Belediye Başkanımız Vahap Seçer bize söz verdi ve bunu getireceğini söyledi. Parkomatı da getirdi halk da biz de esnaf da teşekkür etti kendisine. Bu pandemi çıktıktan sonra ara verdik dediler. Ticaret Odasında bir toplantı yaptık. En son yapılan toplantı sonrasında yeniden toplantı yapılacaktı ama hala yapılmadı. Vahap Bey bize 40 bin TL zarar ediyorum dedi. Biz de belediyenin yaptığı her işin kar amaçlı olmaması gerektiğini söylüyoruz. Bizim en büyük sıkıntımız park sorunumuz. Park olduğu zaman müşteri gelmekte zorlanıyor. Yabancı turistler geldi, park sorunu yaşadıkları için çarşı içerisinde bizden alışveriş yapmadan geri gittiler. Park edemediler çünkü. Burada çok mağduruz. Bu esnafın sorunu, derneğin sorunu değil” dedi.

 

“ESNAF ZARAR EDİYOR”

Çelik, çarşının çok geniş bir alan olduğunu ve yapılacak olan çok katlı otoparkın da yeterli olmadığını ifade ederek, “Çarşı çok geniş bir alan. İstasyon’dan Özgür Çocuk Parkı’na kadar gidiyor. Meclis Başkanı ile toplantı yaptığımızda da zarar edildiğini söylüyor. Personel sayısı azaltılır, gider azaltılır yine çözüm bulunurdu. Belediyenin her yerinde kar mı ediliyor? Esnaf olarak gün gün eriyoruz. Müşteri beni arıyor, gelemiyorum diyor. Arabasını park edemiyor. 25 yıldır bu memlekette en büyük etken otopark sorunu. Yıllardır biz bunu istiyoruz. Silifke Caddesi, Hastane Caddesi, İstiklal Caddesi çarşının 3 ana caddesi. Parkomatı sadece bu 3 yere koysanız zarar etmez. Boş bir sokağa koyulursa tabii ki zarar eder. Bizim sorunumuz bu sıkıntıların dile getirilmesi. Parklı otopark bitirilene kadar en azından bu devam etsin. Esnaf çok kızgın ve kırgın. Vatandaş dolaşıyor, yer bulamıyor bu yüzden alışveriş merkezilerine kaçıyorlar” şeklinde konuştu.

 

SEÇER: “EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNÜ, TRAFİK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNÜ GÖREVE DAVET EDİN, BENİ DEĞİL”

Konu ile ilgili Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde açıklamada bulunan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise, “Hepinizi kınıyorum, yüzünüze karşı söylüyorum. Bu insanlar benim yanıma geldi, bunu konuştuk. Emniyet Müdürlüğünü, Trafik Şube Müdürlüğünü göreve davet edin, beni değil. Ben park yasağını kontrol eden bir merci değilim. İyi niyetimle oraya Parkomat uygulamasını başlattım. Başta siz ihlal ettiniz. Bizim görevlilerimiz fiili olarak, sözlü olarak saldırıya uğradı. Bunun sürdürülebilirliği yok. Biz cep otoparkları yaptık, özel otoparklar var. Bunu kendilerini izah ettim. Böyle bir problem çözülemez. Mecliste onun selamı var diye söyleyip, beni baskı altına alarak kararımı değiştiremezsiniz. Siyasi baskı var, derneklerin bize protestosu olur diye yanlış kararların altına imza atamayız” ifadelerini kullandı.

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA