Tekli: “Çevre illerin yatırım sıralamasında birinci sırayı Mersin alıyor”




Tarih: 10 Eylül 2021 Cuma 16:46


Yaren Orman ve Tarım Ürünleri Genel Müdürü Yalçın Tekli, Yaren Orman Ürünleri hakkında açıklamalarda bulunarak, “Kentimizde limanın olmasından kaynaklı olarak çevre illerin yatırım sıralamasında birinci sırayı Mersin alıyor. Mersin daha marka bir kent haline gelecektir” dedi.

Haber- Gizem Konucu

Yaren Orman ve Tarım Ürünleri Genel Müdürü Yalçın Tekli, sektörün öncü markalarından Yaren Orman Ürünleri hakkında açıklamalarda bulunarak, iş hayatı hakkında konuştu. 1988’li Mersin Doğumlu Yalçın Tekli, Çankaya Üniversitesi İktisat Bölümü mezunu. Mersin GİAD üyesi olan Tekli, evli ve 1 kız çocuğu babası. Aile şirketi olan Yaren Orman Ürünlerinde 3. kuşak olarak görev alan Tekli, “Üniversiteden mezun olmamla birlikte yaklaşık 10 yıldır aktif olarak genel müdür olarak çalışmaktayım. Bu süreçten önce ise ortaokul, lise ve üniversite yaz tatillerinde üretimin, satışın ve muhasebenin her bölümünde tecrübeler kazandım. Lise yaz dö­neminde sezonluk işimiz olan Manisa, Alaşehir işletmemizin başında 3 ay boyunca kalarak daha da tecrübelendim. Özellikle babam Sabri Tek­li’nin sektörel bilgi ve tecrübesini bana aktarma­sıyla ve ayrıca annemin ailesinin de bu sektörün içinden gelmesiyle birlikte bana gösterdikleri yol ve tecrübeler çok faydalı oldu. Babamdan aldı­ğım bayrağı en iyi yerlere getirmek için, hem de her geçen gün kendimi ve şirketimizi geliştirmek için elimden geleni yapmaktayım” ifadelerini kullandı.

 

“ İHRACAT ANLAMINDA GÜN GEÇTİKÇE BÜYÜMEKTEYİZ”

 Mersin 1. Organize Sanayi bölgesinde faaliyet gösteren firmanın Mersin 2. ve 3. Organize Sanayi Bölgeleri’nde yeni yatırımlar yaparak bir yandan teknolojiyi yakalamaya çalıştığını ifade eden Tekli, ürünlerinin, kalitelerinin ve müşteri ağlarının gelişmesine devam ettiklerini belirtti. Tekli, “Ayrıca yeni kurulmakta olan Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde de yeni yatırımlar planlıyor, hem üretimsel, hem de istih­dam anlamında daha da gelişmeyi ümit ediyoruz.  Sektörümüz son 10 yılda 15-20 kat büyüdü ve daha da büyümeye devam ediyor. Hem yurtiçi hem yurtdışı müşteri ağı gelişmektedir. Özellikle ihracat rakamlarında ciddi artışlar meydana gelmeye başla­mıştır. Bu yüzden bizler de kendimizi daha da geliştirmekte ve ihracat anlamında gün geçtikçe büyümekteyiz” dedi.

 

“GENÇLER OKULDA ALDIĞI TEORİK EĞİTİMLERE PARALEL OLARAK UYGULA­MALI EĞİTİM ALMALI”

Tekli, iş hayatına atılan gençlere, işi öğrenmenin en etkili yolunun işi sahada öğrenmek olduğunu belirterek, “Gençler okulda aldığı teorik eğitimlere paralel olarak uygula­malı eğitim almalı. Uygulamalı eğitimden kastım da sahaya inmeleri ve edinmek istedikleri mesleklerin fabrikalarında stajyer olarak hizmet vermeleri. Sadece okulun istediği stajyerlikten bahsetmiyorum; bu noktada usta-çırak ilişkisi çok önemli. Bir işe çırak olarak başladığınız takdirde o işin tüm aşamalarını ezbere öğrenirsiniz. Bu da yıllar içeri­sinde size çok farklı bir tecrübe kazandırır.  Bugün 2. ve 3. Kuşak olarak aile şirketlerinde işin başında olan tüm iş adamları işe çıraklıktan başlamışlardır. Üniversiteden mezun olur ol­maz, sahaya inmeden masa başında iş beklentisine girmek bir insanın kendisine yapabileceği en büyük kötülüktür” şeklinde konuştu.

 

“MERSİN DAHA MARKA BİR KENT HALİNE GELECEKTİR”

Mersin’in her geçen gün geliştiğinin altını çizen Tekli, “Sanayi alanları yatırım yapmak isteyen yatırımcıya az geliyor. Yeni yeni sanayi alanları yaratırken, liman gelişiyor, ihracat gelişiyor, istihdam artıyor.  Limanı işlem hacmi olarak Türkiye’nin örnek limanlarından birisi. Kentimizde limanın olmasından kaynaklı olarak çevre illerin yatırım sıralamasında birinci sırayı Mersin alıyor. Mersin bu şekilde yatırım al­maya devam ettiği sürece önümüzdeki yıllarda kalifiye eleman ihtiyacı, istihdam rakamları daha da artacak. Bu kentin sosyal yaşamına da mutlaka pozitif olarak yansıyacaktır. Mersin daha marka bir kent haline gelecektir.  Mersin ile ilgili çok güzel umutlar barındırıyorum. Kentimiz tüm dina­mikleri ile el ele verdiği sürece kentimiz önümüzdeki 10 yılın parlayan yıldızı olacaktır” diye konuştu.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA