Akyürek: “Kendi sahamızda dur durak bilmeden çalışıyoruz”




Tarih: 26 Eylül 2021 Pazar 14:58


Gıda İşleme Makineleri Sektöründe güçlü bir konuma sahip AKY Technology, yenilikçi Ar- Ge Ekibi ve ileri görüşlü yönetim kadrosuyla, Dünya Kuru Gıda Piyasasına mekanizasyon alanında imza atan, AKY Technology İcra Kurulu Başkanı Gökmen Akyürek gazetecilere konuştu. Akyürek, “Amerika Pazarında Ceviz İşleme Tesislerimiz ve Kanada Pazarında ise Bakliyat Eleme Tesislerimizle adımızdan söz ettiriyoruz. Kendi sahamızda güçlü bir dünya oyuncusu olmak için dur durak bilmeden çalışıyoruz” dedi.

Haber: Gizem Konucu

1977 doğumlu AKY Technology İcra Kurulu Başkanı Gökmen Akyürek gazetecilerin sorularını yanıtladı. Köklü bir ailenin mensubu olarak dünyaya geldiğini belirten Akyürek, “Ailem, Türkiye’de Bakliyat Eleme Makinesinin üretiminde ve teknolojik gelişim yolculuğunda öncü olmuştur. Ben de bu altyapıyı daha da güçlendirmek ve geleceğe taşımak için Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri Bölümünü bitirdim. Yani işimin eğitimini alarak uzman oldum. Doğa gezileri, dünya mutfağı ve spor arabalar benim ilgi alanıma giriyor ve kendimi yenilememi sağlıyor.

Türkiye’de Excell Serisi Kapalı Eleme Makineleri geliştirerek dünyaya kafa tutuyorum. Seriye, her yıl sektörün ihtiyaçlarına çözüm üreten yeni üyeler ekliyoruz. Sloganımız ‘Teknoyenilik zamanı!’ Bizim için ‘yeni kalmak’ önemli” ifadelerini kullandı.

“İSTİKRARLI BÜYÜME İLE 67 ÜLKEDE TESİSLER KURDUK”

2015 yılından beri, istikrarlı olarak büyüyen bir firma olduklarını belirten Akyürek, “Bugün gönül rahatlığı ile diyebilirim ki, ‘Hububat Eleme Teknolojileri’ kulvarında Dünyaya oynuyoruz. Alman, Danimarkalı ve Avusturyalı şirketlere rakip durumdayız. 67 ülkede tesisler kurduk. Bulgaristan gibi yakın ya da; Papua Yeni Gine, Çin, Meksika gibi uzak bir ülkeye gittiğinizde AKY Technology logosuyla karşılaşmanız mümkün. Bunu yenilik tutkumuza borçluyuz. Son yıllarda kabuklu yemişler için, özellikle de ceviz, soyulma aşamasından paketleme aşamasına kadar tüm süreçte çalışan makineler ürettik. Tam Teşekküllü Ceviz İşlem Tesisleri kurabiliyoruz. Satış yaptığımız öncelikli Pazar da Amerika ve Ceviz Piyasasının kalbi Kaliforniya. Sektör Temsilcilerinin beklentilerine kulak vererek yepyeni bir ürüne makine geliştirebiliyor ya da zaten olan teknolojimizde – kalite ve kapasite artışı sağlamak için- inovasyon yapabiliyoruz. Yenilik bizim lokomotif gücümüz” şeklinde konuştu.

“ŞİRKETİMİZ YÜZDE 100 YERLİ SERMAYEYLE KURULDU”

Şirketi yüzde 100 yerli sermaye ile kurduklarını, Mersin- Tarsus Organize Sanayi Bölgesi 1. ve 2. Etapta 3 fabrikalarının olduğunu söyleyen Akyürek, “İmalat, montaj ve sevkiyat çalışmalarımızı bu 3 fabrikamızda toplam 59 bin metrekare üzerinde yürütüyoruz. 28 üretim bölümümüzde; bakliyat eleme makineleri ve tohum işleme makineleri, taşıma ve silo sistemleri, paketleme makineleri ve ekipmanları, paketleme sonrası makineler ve ekipmanları ürün gruplarımız arasında yer alıyor. Şu anda da Mersin- Tarsus Organize Sanayi Bölgesi 3. Etapta 50 bin metrekare alanda, yeni fabrikamızın alt yapı çalışmalarını sürdürüyoruz. Yepyeni yatırım planlarımız var. Ancak açıklama yapmak için henüz çok erken” diye ekledi.

“BİZİM EN BÜYÜK FARKIMIZ; HİZMETİMİZİ PAKET OLARAK YAPIYORUZ”

Şirketlerinin farkının hizmetlerini paket olarak yapmalarına bağlayan Akyürek, “Üretim, kurulum, eğitim, satış sonrası teknik destek hizmeti hep bünyemizde veriliyor. Dünyanın neresinden olursa olsun, bize gelen sektör temsilcilerini dikkatle dinliyor ve ihtiyaçlarına özel çözümler sunuyoruz; Mesela, geçtiğimiz yıllarda revaçta olan ‘Kinoa’ ürününe makinelerimizi uyarladık. Bunun için mesai harcadık. Ya da; ürünlerinin temizleme sonrası saflığını analiz etmek için; eleme makinelerimizin mini modellerini ürettik. Ceviz Makinelerinin konusunda, yurtdışı bağımlılığımızı fark eder etmez, kendimiz üretmek için harekete geçtik. Makineleri uzaktan kontrol etmek için yazılım gücünden faydalandık. Biz hem samimi bir aile şirketi ve hem de profesyonel bir çözüm ortağıyız” ifadelerini kullandı.

“GİRİŞİMCİ OLMAK İSTEYEN GENÇLER CESUR OLMALI”

Bir Türk firması olarak ihracat yaparak ülkeye döviz kazandırdıklarını ve sonrasında da iş hayatına yeni başlayan gençlere önerilerde bulunan Akyürek, “Kuru Gıda Sektörü, gelecek vadediyor. İnsanlığın ‘gıda ihtiyacı’ bitmeyecek. ‘Temiz yiyecek tüketmek ihtiyacı’ da bitmeyecek. Teknoloji üreten bir firma olarak biz de üzerimize düşeni yapacak ve bakliyat, hububat, kuruyemiş temizleme tesisleri kurarak bu ihtiyaçlara cevap vermeye devam edeceğiz. Kendilerini iyi eğitsinler; yeteneklerini geliştirsinler. Her ne iş yaparlarsa yapsınlar; dünya insanı olmak adına; İngilizce ve bir dili daha iyi derecede konuşsunlar. Girişimci olmak isteyenlere önerim ise cesur olmaları. Ülkenin üreten insana ihtiyacı var” dedi.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA