Bpet başarısını anlattı




Tarih: 26 Eylül 2021 Pazar 15:01


Mersin’de akaryakıt sektörünün öncü şirketlerinden biri olan Balkan Grup bünyesindeki Bpet, Türkiye’nin çeşitli illerindeki istasyonları ile akaryakıt sektörüne yön vermeye devam ediyor. Bpet İstasyonlar Genel Koordinatörü İşadamı İdris Balkan, Bpet’teki başarısını gazetecilere anlattı.

Haber: Sevcan Akgül

Mersin’de akaryakıt sektörünün öncü şirketlerinden  biri olan Balkan Grup bünyesindeki Bpet, sektörde büyük işler yapmaya devam ediyor. Bpet İstasyonlar Genel Koordinatörü İşadamı İdris Balkan, Bpet’teki başarısını gazetecilere anlattı. Balkan, “İşletmecilikte yenilikler yaptık, inovasyon ile birlikte satış rakorları kırdık. Birçok başarının arkasından ‘Yılın Genç İş Adamı’ ödülü aldım. Yıl 2021 Yönetim Kurulu 10 yıl sonra kürsüye çıkıp konuşma yapabileceğimi söylediler. Zamanındaki mesajı sonradan çok iyi anladım. Her esen rüzgar da savrulmamak için çok sağlam bir temelimizin olması gerekiyor. Ailenizin iş hayatınıza katkısı oldu mu? Evet, Ailede ki bütün fertler için Aile anayasasında program ve plan mevcuttur. Kartalsan havada, aslansan karada, balina ise denizde görev verip, her şekilde arkamızda duruyorlar” ifadelerini kullandı.

“KISITLI İMKANLAR İÇERSİNDEN ÇIKTIM VE BU NOKTAYA GELDİM”

Hayat hikayesini anlatmakla başlayan 1988 Şırnak doğumlu Balkan, “Lise döneminde pek çalışkan olduğum söylenemezdi. Üniversite sınavı hakkında yeterli bilgi ve farkındalığımız yoktu. Ancak Babam eğitime çok önem veren ve çok değer veren bir zihniyete sahipti. İşte babamın eğitime olan aşkı ve bakış açısı bana hayatın kapıların araladı. Hani ‘ceketimi satar yine okuturum’ şeklinde bir tabir vardır ya işte tam olarak öyleydi. Fakat ben hayatın gerçeğinin farkında değildim ve bir gün babam bana kızdı. O gün hayatıma yeni bir yol inşa etmeye karar verdim. Ders çalışmaya başladım ve o günden sonra üniversite hayalleri kurmaya başladım. O dönemde Şırnak’ta imkanlar her anlamda kısıtlıydı. İmkanların kısıtlı olması hayal kurmama engel değildi. Üniversite okuduğumu ve yurtdışına çıktığımı hayal ediyordum. Bu hayaller için biraz geç kalmama rağmen hızlı adımlar atıp, başarıya gidecek yolda çabalamaya başladım. Üniversiteyi Kıbrıs doğu Akdeniz üniversitesinde okudum. Kıbrıs ta çok farklı ülkeden öğrenci geldiğinden neredeyse Dünyalı olmuştum. Yaklaşık 21 ülkeden çok renkli arkadaşlarım oldu. Müzik, futbol, bowling, sanat, fotoğrafçılık ve tenis kulüplerine üye olup kendimi hep geliştirdim. Mezun olduktan sonra İngiltere ye gitmeye karar verdim. İngiltere Oxford ta profesyonel dil eğitimi ve uluslararası dış ticaret üzerine devam ettim” diye konuştu.

“İLK 500 EN BÜYÜK FİRMA ARASINDA 156. SIRADAYIZ”

 Şirketlerinin büyük bir aile şirketi olup, Yönetim kurulunun 7 kardeşten oluştuğunu, aile şirketleri olarak 7 farklı sektörde faaliyet gösterdiklerini söyleyerek, “Akaryakıta amiral şirketimiz BPET A.Ş 2020 FURTUNE Dergisi verilerine göre Türkiye ilk 500 en büyük firmalarda 156. sırada yerini almış kendi ciro rekorunu kırmıştır, 2021 son çeyreğinde zamanında kurmuş olduğumuz 7 farklı şirketlerimizi tek çatı altında birleştirip, BALKAN HOLDİNG’i kurmayı planlıyoruz. İş hayatına yeni başlayan gençlere önerileriniz nelerdir? Kişinin önce kendini tanıması ile başlar her şey. Yeteneklerine göre iş belirlenmeli ve ne istediklerinden emin olmaları gerekiyor. Sonrasında hayal edip, mevcut olan bir işten daha iyisini yapacak şekilde çabalayarak, vazgeçmeden devam etmelerini öneririm. Bunu yapabilen her kimse her zaman istediğine ulaşıp, başarıya imzasını atacaktır. Eklemek istediğiniz başka bir şey var mı? Bir kitapta okumuştum; Afrika'da her sabah bir ceylan uyanır. En hızlı aslandan daha hızlı koşması gerektiğini bilir, yoksa Aslana yem olacağını bilir. Afrika'da Her sabah bir aslan uyanır, En hızlı ceylandan daha hızlı koşması gerektiğini bilir yoksa aç kalacaktır. Aslan veya Ceylan olmamız fark etmez, yeter ki güneş her doğduğunda koşmamız gerektiğini bilelim” diyerek konuşmalarını sonlandırdı.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA