Amatör Spor Haftası Mersin’de başladı




Tarih: 7 Ekim 2021 Perşembe 13:38


04-10 Ekim Amatör Spor Haftası Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma töreni ile Mersin’de başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından her yıl ortaklaşa planlanan, her yaştan insanın spor yapması için düzenli fiziksel aktivitelerin oluşturulmasını özendirmek ve yeni bireylerin spora kazandırılması için farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen Amatör Spor Haftası bu yıl 04-10 Ekim 2020 tarihleri arasında tüm 81 İlde farklı etkinliklerle kutlanacak. Mersin’de de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından ortaklaşa düzenlenecek olan Amatör Spor Haftası etkinlikleri Millet Bahçesinden Bando eşliğinde Cumhuriyet Meydanında son bulan kortej yürüyüşünün ardından Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir ile Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mithat Ertaş tarafından İl Müdürlüğü çelenginin Atatürk anıtına bırakılması ile başladı.

 

DEMİR: “AMATÖR RUH SPORUN TEMEL ALT YAPISI”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılış töreninde konuşma yapan Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, amatör ruhun sporun temel alt yapısı olduğunu belirterek, “Gençlik ve Spor Bakanlığımızın, 2013 yılından itibaren amatör spor branşlarına gerekli desteğin verilmesini sağlamak amacıyla düzenlediği Amatör Spor Haftasını, pandemi sebebiyle bu yıl 04-10 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan haftayı bugün çelenk sunma töreniyle başlatmış bulunuyoruz. Hafta boyunca düzenlenecek olan faaliyetlerle vatandaşlarımıza düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazanmaları, yetenekli olan çocuk ve gençlerin spora yönlendirilmesi, bağlı oldukları kulüplerinin ve başarılı sporcuların tanıtılması sağlanacak. Bu yıl Amatör Spor Haftası boyunca, yaş gruplarına göre etkinlik ve müsabakalar yapılacak. İl geneli tertip komitelerince, Covid-19 salgını ile ilgili gerekli tedbirler, sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uygun olarak belirlediğimiz branşlarda etkinlik ve müsabakalar yapılacaktır. Amatör olunmadan yıldız ya da profesyonel olunmayacağını bir kez daha hatırlatarak, etkinliğimizin hazırlanmasına emeği geçenlere teşekkür ediyor, bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz Amatör Spor Haftasını kutluyorum" ifadelerini kullandı.   Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen açılış töreni halkoyunları, cimnastik, taekwondo, motosiklet gösterilerinin ardından toplu fotoğraf çekimi ile son buldu. 04-10 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Amatör Spor Haftası etkinlikleri; çeşitli spor branşlarında yapılacak müsabakalar yapılırken, 10 Ekim Pazar günü saat 16.00’da Yenişehir Belediyesi Nikah Salonu’nda düzenlenecek olan 'Yılın En’leri Ödül Töreni' ile tamamlanacak.

 

AMATÖR SPOR HAFTASINDA YAPILACAK SPOR ETKİNLİKLERİ

07 Ekim 2021 Perşembe

Amatör Spor Haftası Hokey Müsabakaları: Toroslar Beşyüz Kişilik Spor Salonu - Saat: 10.00

 

08 Ekim 2021 Cuma

Amatör Spor Haftası Okçuluk Etkinliği – Çiftlikköy Okçuluk Sahası – Saat: 16.00

Amatör Spor Haftası Tenis Etkinliği – Tenis Kompleksi – Saat: 16.00

 

09 Ekim 2021 Cumartesi

Amatör Spor Haftası Karate Kata Etkinliği – Edip Buran Spor Salonu – Saat: 16.30

 

AMATÖR SPOR HAFTASI KAPANIŞ PROGRAMI

10 Ekim Pazar

Amatör Spor Haftası 'Yılın En’leri Ödül Töreni' - Yenişehir Belediyesi Nikah Salonu’nda (Carrefour Karşısı) – Saat: 16.00 (Haber Merkezi)


Etiket: amatörsporhaftası, cumhuriyetmeydanı


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA