"Ruhun Yelkenleri" projesi Mersin ayağı sona erdi




Tarih: 7 Ekim 2021 Perşembe 13:39


Görme ve bedensel engelli bireylerin katılımıyla Rusya Beyaz Baston Derneği ve Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu (Rosatom) tarafından organize edilen "Ruhun Yelkenleri" projesi Mersin ayağı sona erdi.

Ruhun Yelkenleri Projesi kapsamında Mersin’in Silifke ilçesine Rusya, Letonya, İsveç Ukrayna ile Moldova’dan gelen ve 01-05 Ekim tarihleri arası Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Silifke’nin Kapızlı mahallesinde bulunan Mehmet Akif Ersoy Gençlik kampında ağırlanan görme, işitme ve bedensel engelli katılımcılara beş gün boyunca gönüllerince eğlendiler. Engelliler ve toplum arasında pozitif bir etkileşim modeli geliştirmek amacıyla Rusya Beyaz Baston Derneği, Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu (Rosatom) tarafından organize edilen, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Akdeniz belediyesi ve Silifke belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilen "Ruhun Yelkenleri" projesi kapsamında Mersin’e gelen görme, işitme ve bedensel engelli katılımcılar 01-05 Ekim tarihleri arasında Mersin, Silifke ve Taşucu’nda sosyal, kültürel, sportif, enerji, çevre koruma ve ekoloji ile ilgili etkinlikler gerçekleştirilerek farkındalık oluşturulmasının yanı sıra, çevre temizliği, fidan dikme ve empati kurma gibi sosyal mesaj içeren etkinliklerle unutamayacakları anlar yaşadılar.

 

DEMİR: “BİZ BU GİBİ ETKİNLİKLERİN DEVAMINI İSTİYORUZ”

Mehmet Akif Ersoy Gençlik kampında yapılan kapanış programına katılan Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Gençlik Faaliyetleri Şube Müdürü Cafer Bozkurt ile birlikte katılarak, Görme Engellilerin gerçekleştirdiği konser ve yakılan kamp ateşine eşlik ettiler. Kapanış programında konuşan il müdürü Ökkeş Demir, “Anadolu’nun çok güzel bir şehrindesiniz. Mersin güzel bir şehir. Deniziyle, kumuyla, tarihiyle sizlerin ve bütün arkadaşlarınızı burada buluşturan bütün gönüllülerimize teşekkür ediyorum.  Biz bu gibi etkinliklerin devamını istiyoruz. Bundan sonra da size ev sahipliği yapmak istiyoruz.  Daha kapsayıcı programları birlikte yapalım.  Sizleri burada ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. İyi ki varsınız. Türkiye’ye, Mersin’e ve Silifke’ye tekrar hoş geldiniz” ifadelerini kullandı. Rusya Beyaz Baston Derneği Başkanı ve aynı zamanda proje yöneticisi Oleg Kolpashchikov ise, “Bugün Silifke’de düzenlenen kapsayıcı günlerimizin son günü.  Ruhun Yelkenleri ekibi olarak Fethiye’den 5 gün etkinlik yapmak için geldik.  Kapsayıcı etkinliklerimizin ilki 1 Ekim’de Silifke’de başladı. İlk gün yelkenlerle yarışma düzenledik. Spor oyunları oynadık. Ekolojik etkinlik düzenledik. Denizden çöp topladık ve onları sanat eseri yaptık. Aynı zamanda da birkaç gezi düzenledik. Bu organizede emeği olan, destek veren Gençlik ve Spor Bakanlığına ve Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir’e bizleri bu kampta misafir ettikleri için çok teşekkür ediyoruz” dedi. Programın sonunda Rusya Beyaz Baston Derneği Başkanı ve aynı zamanda proje yöneticisi Oleg Kolpashchikov kendilerine destek verenlere çeşitli hediyeler ve teşekkür belgesi verildi. (Haber Merkezi)


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA