Mersin’de Dünya Kız Çocukları Günü kutlandı




Tarih: 11 Ekim 2021 Pazartesi 13:12


Mersin Aile ve Sosyal Hizmetler Mersin İl Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Hakları Çocuk Komitesi çocukları tarafından 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü nedeniyle Atatürk evi önünde, sonrasında Forum Alışveriş Merkezinde Kız Çocukları Günü nedeniyle stant kuruldu. Okullardan çocukların katılımı ile belediye bandosu ve Silifke Folklor ekibi gösterileriyle kutlama yapıldı.

Açılış ve saygı duruşunun ardından hep birlikte bando takımı eşliğinde İstiklal Marşı söylendi.  Belediye Bandosu şarkılar ve marşlar çaldı, Folklor ekibi de Silifke yöresinden oyun havaları gösterisinde bulundu. Etkinlikte konuşan İl Çocuk Hakları Koordinatörü Mustafa Sarı, “Birleşmiş Milletlerin 11 Ekim Gününü tüm dünyada Dünya  Kız Çocukları günü olarak ilan ettiğini hatırlatarak, ülkemizde de her yıl 11 Ekim Dünya Kız Çocukları günü olarak kutlanmaktadır. Kız çocuklarımızın ve tüm çocuklarımız ülkemizin de altına imza koyduğu Uluslararası Çocuk Hakları Sözleşmesinin temel maddeleri olan Yaşama Korunma Gelişim ve Katılım haklarıyla temel hakları güvence altına alınmıştır. Anayasamızda ve yasalarımızda tüm çocuklarımızın korunması özellikle kız çocuklarımızın küçük yaşta evlendirilmemesini güvence altına alınmıştır.  Son yıllarda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız yürüttüğü projelerle kız çocuklarımız başta olmak üzere tüm çocukların sağlıklı koşullarda yetiştirilmesi ve okutulmasını temel devlet politikası olarak benimsemiştir. Bakanlığımızın ve Valiliğimizin desteğiyle tüm illerde olduğu gibi ilimizde de özellikle çocuk işçiliğinin önlenmesi, çocukların sokağın riskinden korunması için Çocuk Koruma Mobil ekipler oluşturulmuştur. İlimizde Sosyal Hizmet Merkezlerimizle eş güdüm içinde yürütülen çalışmalar sonucu Sokakta çalışan Çocuk sayısı büyük oranda azalmıştır. Yürüttüğümüz bu koruyucu önleyici çalışmalarımızla, kız çocuklarımız başta olmak üzere tüm çocuklarımızı okullaştırılmasını ve sağlıklı bireyler olarak yaşamasını aile bütünlüğünün korunmasını hedeflemekteyiz.  Kız çocuklarımızın küçük yaşta evlendirilmesinin önlenmesi ve tüm çocuklarımızın ruhsal bedensel ve fiziksel gelişiminin sağlanması sağlıklı bireyler olarak toplumda yer almaları için sosyal projeler yürütüyoruz. Bugün de amacımız farkındalık yaratarak, kız çocukları gününde kamuoyu duyarlılığı yaratmak, özellikle küçük yaşta kız çocuklarının evlendirilmemesine ve kız çocukların okutulmasına dikkat çekmek amacıyla bu gün burada toplanmış bulunmaktayız” dedi.

 

“BUGÜN HERKESİ KIZ ÇOCUKLARINI FARK ETMEYE ÇAĞIRIYORUZ”

Sarı,  “Kız Çocuklarımızın küçük yaşta evlendirilmesinin önlenmesi ve okullaştırma  oranlarının artırılması için başta ailelerimiz olmak üzere ,Toplumun tüm kesimlerinin de destek vermesi temel beklentimizdir.  Ülkemizde ve dünyada bugün Kız Çocukları Günü'nde hepinizle bir arada olmaktan mutluluk duymaktayız. Kız çocuklarımızın korumasının en iyi yolu eğitimden geçmektedir. Kız çocukları okula gidebildiklerinde hem kendileri hem de aileleri için daha iyi bir yaşamın temellerini atma imkanına sahip olacaklardır. Bu konuda tüm toplumumuzun ve özellikle ailelerimizin de bilinçlendirilmesi büyük önem taşımaktadır. Kız çocuklara yönelik dünyanın her yerinde hak ihlallerini sona erdirme temennisiyle, bugün herkesi kız çocuklarını fark etmeye çağırıyoruz” ifadelerine yer verdi. (Haber Merkezi)

 


Etiket: mersin, ailevesosyalhizmetler, dünyakızçocuklarıgünü


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA