Üreten köylüler desteklenmeye devam ediyor




Tarih: 11 Ekim 2021 Pazartesi 16:39


Tarsus Orman İşletme Müdürlüğü’nde Orköy üretim ve mekanizasyon kredisi kapsamında verilen traktörlerin anahtar teslimi ve Giden Mahallesinde defne dağıtım törenleri yapıldı.

Mersin Ak Parti Milletvekili Ali Cumhur Taşkın’ın da bulunduğu anahtar teslim törenine, Mersin Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman, Odun Dışı Şube Müdürü Muhammet Aslanhan, Tarsus Orman İşletme Müdürü Muhammet Köse, muhtarlar, köylüler ve kurum personeli eşlik etti. Çamalan’da yapılan törende Gülek ve Belen Mahallelerinde 4 vatandaşa Orköy destekleri ile verilen traktörlerin anahtar teslimi yapılarak, Tarsus Orman İşletme Müdürlüğünde 2021 yılında 4 aileye traktör, 51 aileye süt koyunculuğu, 10 aileye süt sığırcılığı olmak üzere toplam 12 köyde 65 aileye toplam 2 milyon 795 bin TL destek sağlandı. Giden Mahallesinde yapılan törende ise defne sahalarının, istekli hane reislerine kullanım haklarının verilmesi amacıyla ortalama 2,8 Ha büyüklüğünde 34 adet parsellere ayrılarak, 6831 sayılı orman kanunun Ek 12. maddesine istinaden kura ile dağıtımları yapıldı. Çamlıyayla Orman İşletme Şefliği Defne Hasılat Planına göre Giden Mahallesinde toplam 95,2 Ha defne üretilebilecek saha bulunmakta olup saha 2021 yılı Defne Eylem Planı kapsamında rehabilitasyon programına alınarak yol ve koruma sorunları da çözüldü. (Haber Merkezi)

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA