İŞKUR yetkilileri Yenice, Mezbaa bölgesinde incelemelerde bulundu




Tarih: 17 Ekim 2021 Pazar 13:36


“Mevsimlik tarımda Çocuk işçiliğinin Önlenmesi” projesi kapsamında Mersin’de Tarsus Yenice sahasında belirlenen 2 çadır alanından biri olan Yenice, Mezbaa bölgesi Çalışma Bakanlığı, Dünya Çalışma Örgütü (İLO) ve Mersin İŞKUR yetkililerinden oluşan heyet tarafından ziyaret edilerek incelemelerde bulunuldu.

2020 yılı Ekim ayı itibariyle uygulanmaya başlayan 16 ilde 12 bin çocuğu kapsayan proje, çocuk işçiliğiyle mücadele konusunda bugüne kadar yürütülen en kapsamlı girişimlerden biri olarak görülüyor. Proje kapsamında çocukların tarımda çalıştırılmalarının önüne geçilerek, eğitime yönlendirilmesinin sağlanması hedefleniyor. 7 Eylül’de çalışmalarına başlanarak saha çalışmalarını yürüten Pikolo Derneği ve Tarsus İŞKUR Hizmet Merkezince çalışmaları tamamlanan Yenice Mezbaa bölgesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü İstihdam Politikaları Daire Başkan Vekili İbrahim Demircan, Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Yardımcısı Halil Bozkurt, Şube Müdürü Orhan Durmaz, İLO Kıdemli Program Yöneticisi Nejat Kocabay, İLO Proje Yöneticisi Koray Abacı, Proje Program Yöneticisi Ömer Dede, PİKOLO Derneği Yöneticisi Onur Torun tarafından ziyaret edilerek incelemelerde bulunuldu.Mevsimlik tarımda Çalışan Çocukların Aileleriyle görüşmelerde yapılan ziyarette bilgiler paylaşan Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Yardımcısı Halil Bozkurt; 2017-2023 Çocuk işçiliğiyle Mücadele Ulusal Programı ve Eylem Planları doğrultusunda il müdürlüğünün görev alanına giren konularda çalışmalar yürütüldüğünü ifade ederek Bu kapsamda; kurum ziyaretleri yapılarak işbirliği ve koordinasyonu artırmak amacıyla İl Jandarma Komutanlığı, İl Göç İdaresi Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ile toplantı ve kurumlara ziyaretler yapıldığını söyledi. Yapılan ziyaretler ve toplantılar neticesinde kurumların yürüttüğü faaliyetlerin belirlenmesi ve çocuk işçiliği ile mücadelede işbirliği yapılması kararlarının alındığına dikkat çeken Bozkurt mevsimlik tarımda çocuk işçiliğinin önlemesi projesi kapsamında belirlenen 18 çadır alandan 14’ünün Tarsus bölgesinde bulunduğunu, Mevsimlik tarım işçiliğinin en yoğun olduğu bölge olan Tarsus/Yenice sahasında belirlenen 2 çadır alanından biri olan Yenice /Mezbaa bölgesinde çalışmaların 7 Eylül’de başlatıldığını ifade etti. Saha çalışmalarını yürüten Pikolo Derneği ve Tarsus İşkur Hizmet Merkezince Yenice/ Mezbaa bölgesinde çalışmaların tamamlandığını belirten Bozkurt; Çalışmalar neticesinde, 38 Ailenin tespit edildiğini, 14 Aileye aile eğitimi verildiğini, Mevsimlik tarımda çalıştığı tespit edilen 137 çocuktan 109 çocuğun okula kaydının yapıldığını söyleyerek Kasım ayı itibariyle Yenice/Yüksekmahalle bölgesinde çalışmalara başlanacağını ifade etti. (Haber Merkezi)

 

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA