Mersinli muhtarlar, Muhtarlar Günü’nü kutladı




Tarih: 19 Ekim 2021 Salı 13:42


Mersinli muhtarlar, Muhtarlar Günü’nü Atatürk Anıtına çelenk koyarak kutladı.

Haber- Gizem Konucu

Muhtarlar, 2015 yılından itibaren 19 Ekim’in muhtarlar günü ilan edilmesi ile birlikte bugünde karşılaştıkları sorunlar ve çözüm önerilerini dile getirme fırsatı buluyor. Mersin’de de Muhtarlar Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanında tören düzenlendi. Törene, Mersin Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Mersin İli Muhtarlar Derneği Başkanı, Akdeniz Muhtarlar Derneği Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Türkiye Muhtarlar Derneği Konfederasyonu Mersin İl Temsilcisi Ali Gülgen, Türkiye Muhtarlar Federasyonu Mersin Şube Başkanı Halil İbrahim Soysal, Tüm Mersin Muhtarlar Derneği Başkanı Ergün Ünlü, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Gazi Mağusa Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Yesilleme, merkez ilçe dernek başkanları ile mahalle muhtarları katıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Ali Gülgen ve Mustafa Yesilleme’nin Atatürk Anıtına çelenk sunmalarıyla tören sona erdi.

 

YESİLLEME: “MUHTARLAR HALKIN, DEVETİN GÖZÜ KULAĞI”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Gazimağusa Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Yesilleme yaptığı konuşmasından Mersin Muhtarlar Derneği’nin davetlisi olarak Türkiye genelinde 6.sı düzenlenen Muhtarlar günü etkinliğine katılmak üzere bulunduklarını belirterek, “Muhtarlarımızın gününü en içten dileklerimizle kutluyoruz ve çalışmalarında başarılar diliyoruz. Buradan bu vesileyle görevleri başında vefat eden bütün muhtarlarımıza da Allahtan rahmet diliyorum. Muhtarlar bilindiği üzere devletin temeli, halkın, devletin gözü, kulağı. Böyle bir günün verilmesi çok anlamlı ve ama maalesef daha bizde KKTC’de muhtarlarımıza böyle bir gün verilmedi ve Osmanlı’dan gelen kuruluşu da aynı güne denk gelmiyor. İnşallah KKTC’de de böyle bir gün verilir muhtarlarımıza” dedi.

 

SOYSAL: “MUHTAR DEDİĞİN KİŞİ 24 SAAT AKTİF OLARAK ÇALIŞIYOR”

Türkiye Muhtarlar Federasyonu Mersin İli Şube Başkanı Halil İbrahim Soysal, da 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü muhtarlara tanıdığı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerini ileterek, “Her 19 Ekim’de valilik, muhtarlar dernek başkanları ve muhtar arkadaşlarla birlikte bu günü kutluyoruz. Bugün anlam ve önemini, muhtar olduğumuzu yeni yeni anlıyoruz. Muhtarlara verilen özlük hakları geçmişte yok denecek kadar azdı. Şimdi muhtar Bağkur primleri devlet tarafından yatırılıyor, maaşlarında düzenleme oldu. Belediyelerimiz muhtarlarımızın elektrik, su, internet gibi giderlerini karşılıyor. Yeni muhtarlarımız çok şanslı. Ben 30 yıldır muhtarım ve 30 yıldır Bağkurumu kendim yatırıyordum. Muhtar dediğin kişi 24 saat aktif olarak çalışıyor” ifadelerine yer verdi.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA