Kanal: “Göknur Gıda olarak 63 ülkeye ihracatımız mevcut”




Tarih: 26 Ekim 2021 Salı 15:31


Göknur Gıda’nın İhracat Satış Sorumlusu Merve Kanal, Türkiye’deki en büyük sanayi kuruluşları içinde ilk 500’de bulunan bir firma olmasının yanı sıra Türkiye’de farklı bölgelerde yaklaşık 27 bin dekarlık bir alanda organik meyve yetiştiriciliği yaptıklarını söyleyerek, 63 ülkeye ihracatlarının bulunduğunu dile getirdi.

Haber- Gizem Konucu

Türkiye’nin ilk 500 Sanayi Kuruluşu listesine girmeyi başaran Göknur Gıda’nın İhracat Satış Sorumlusu Merve Kanal, işletme hakkında bilgileri gazetecilerle paylaştı. Üniversite’de İşletme Bölümü bitiren Kanal, şu anda Göknur Gıda firmasında ihracat sorumlusu olarak görev yapmakta. 2015 yılında üniversite eğitimini tamamladıktan sonra dil eğitimi için Amerika’ya giden Kanal, aldığı eğitimler doğrultusunda ihracat firmalarının kendi iş arayışında belirleyici etken olduğunu dile getirdi. Kanal, bu doğrultuda iş arayışlarını sürdürmesi sonucunda Mersin Serbest Bölge’de kurumsal bir firmada Müdür yardımcılığı görevinde işe başladı. Ailesinin dünyadaki en büyük şansı olduğunu da ifade eden Kanal, “Ailem benim dün­yadaki en büyük şansım. Desteklerini hayatımın her alanında hisset­tirdiler ve hissettirmeye devam ediyorlar. İş hayatımda bana katkıları üniversitedeyken Work and Travel programı ile Amerika’ya gitmemi sağlamaları ile başladı.  Bu benim için çok güzel bir deneyimdi. 4 yıllık üniversite okuyan arka­daşlarıma kesinlikle tavsiye ediyorum. Üniversiteyi bitirdikten sonra dil eğitimi almak için New York’a gittim.  Orada da 2 dil okulunu başarılı bir şekilde bitirdim. Bu destekler aile­min iş hayatım için de bana kattığı güzel tecrübelerdi çünkü sonrasın­da iyi firmalarda, iyi pozisyonlarda çalışma şansı yakaladım” dedi.

 

“HEDEFİMİZ, TÜRK ÇİFTÇİSİNE ÖNCÜ VE ÖRNEK OLMAK”

Şirketin gelecekler hedeflerinden bahseden Kanal Göknur Gıda’nın Türkiye’deki en büyük sanayi kuruluşları içinde ilk 500’de bulunan bir firma olmasının yanı sıra Türkiye’de farklı bölgelerde yaklaşık 27 bin dekarlık bir alanda organik meyve yetiştiriciliği yaptıklarını söyledi. Aktif olarak 63 ülkeye ihracatlarının bulunduğunu da belirten Kanal, “Yatırımlarımız; Mersin; Serbest bölge de meyve suyu /konsantre /püre üretim alan­larında faaliyet göstermekteyiz. Adana; Meyve suyu konsantresi, Taze meyve paketleme, Dondurul­muş meyve&sebze üretim tesisi. Niğde; Meyve suyu dolum tesisi, Meyve suyu konsantre üretim tesisi, Taze meyve paketleme tesisi, Biogaz üretim tesisi. Afyon; Meyve suyu konsantre üretim tesisi; Biogaz. Ülkemiz dışında Amerika, Bahreyn, Hollanda, Çin, Rusya, Almanya ülkelerinde de şirketlerimiz bulunmaktadır. Gelecek hedeflerimiz; Bilgi ve deneyimlerini kullanarak sektörüne yön veren, çalışanlarının gurur duyduğu, müşteri ve tedarikçilerinin işbirliği içerisinde olmaktan mutlu olduğu, yenilikçi ürünlerle Türkiye’nin sek­töründe lideri, dünyanın bilinen ve tercih edilen firması olmaktır. Ayrı­ca ülkemizde kurak arazileri değerlendirerek tarımsal üretime katkıda bulunmak, tarımda Türk çiftçisine öncü ve örnek olmak” şeklinde konuştu.

 

“BİREYLERİN HEDEFLERİNİN, İDEALLERİNİN OLMASI ÖNEMLİ”

İçinde bulunduğu sektörün hiçbir zaman sonu olmayan bir sektör olduğunu vurgulayan Kanal, “Ben çalıştığım firmada taze meyve, sebze ve dondurulmuş ürünler -IQF- ihracatı biriminde satış sorumlusuyum. İçinde bulunduğum sektör dünya döndükçe durmayacak, sürekliliği olan bir sektör. Bu durum sektörün geleceği için büyük bir avantaj. Üretimleri teknoloji ile de desteklemek başarıyı büyük oranda arttırıyor. Ben de bu sektör­de ülkemizden diğer ülkelere yapılan ihracatı hareketlendirmek için firmamızın mevcut müşteri portföyünü bilgi ve tecrübelerimle genişle­terek katkı sağlıyorum” diye konuştu. Konuşmasının sonunda gençlere de tavsiyelerde bulunan Kanal, “Bireylerin hedeflerinin, ideallerinin olması, kendisini tam olarak tanı­ması çok önemli. Kendi özelliklerini, yeteneklerini, olumsuz yönlerini, güçlü yönlerini ve ne istediğini bilen kişi gerçek başarıyı kısa bir süre içinde olmasa da azim ve istekle zamanı geldiğinde eminim elde ede­cektir. O yüzden umutsuzluktan ziyade kendini sürekli ileriye taşıyacak işlerin içinde olmak, böyle firmalarda çalışmayı seçmek bu uzun ve bazen yorucu yolda destekleyici olacaktır” dedi.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA