Cumhuriyet coşkusu Mersin’i sardı




Tarih: 28 Ekim 2021 Perşembe 16:14


Cumhuriyet Bayramı’nın 98’inci yıl dönümü kutlamaları Mersin’de başladı. Dün Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan kutlamalar, bugün de tüm hızıyla devam edecek.

Haber- Gizem Konucu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98’inci yıl dönümünün kutlamaları Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle başladı. Mersin Valiliği tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 98’inci yıl dönümü kutlamaları kapsamında Cumhuriyet Meydanında düzenlenen tören saat 13.00'te gerçekleştirildi. Törene, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, il protokolü, gaziler ve öğrenciler katıldı. Törende Vali Su, Tuğamiral Gedik ve Başkan Seçer tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. Daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

 

VALİ SU: “CUMHURİYETİMİZİ DAİMA İLERİYE TAŞIMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Mersin Valisi Ali İhsan Su, Cumhuriyet’in 98’inci yılı sebebiyle yaptığı konuşmada  “Tarih boyunca her zaman özgür ve bağımsız yaşamış milletimiz, kendisine vurulmak istenen esaret zincirlerini Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlattığı Kurtuluş Savaşını mutlak bir zaferle neticelendirerek kırmış; bu kutlu zaferini Cumhuriyet ile taçlandırmıştır. Milli birlik ve beraberliğimizi bozmaya ve ülkemizin yükselişini engellemeye yönelik her türlü saldırıya bugüne kadar birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhuyla karşı koyan aziz milletimiz, bundan sonra da milli ve manevi değerlerini hedef alacak benzeri saldırılara aynı güç ve kararlılıkla geçit vermeyecektir” ifadelerini kullandı.  Türkiye’yi güçlü kılmak, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmak için var güçleri ile çalışacaklarının altını çizen Vali Su, “Bizler de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eseri olarak nitelediği Cumhuriyetimizi daima daha ileriye taşımak, ülkemizi çok daha güçlü kılmak, milletimizi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygularla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere geçmişten günümüze vatanımız ve milletimiz uğruna canlarını tereddüt etmeden feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla yad ediyor, tüm Mersinli hemşerilerimin Cumhuriyet Bayramını en içten duygularımla kutluyorum” dedi.

 

Çelenk sunma töreninde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için açıklamalarda bulunan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 29 Ekim etkinlikleri hakkında da bilgi verdi. Seçer, “Cumhuriyetimizin 98’inci yıl dönümü ve süreci başlattık. Bir dizi etkilikler düzenledik. Büyükşehir Belediyemiz, kamu kurumları, diğer ilçe belediyelerimiz Cumhuriyetimizle ile ilgili güzel, önemli, vatandaşlarımızın ilgi göstereceği etkinlikler yapacağız. Bizim de Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bugün yapacağımız meşaleli yürüyüşten sonra Özgecan Meydanı’nda gençlerimizi yakından ilgilendiren güzel bir konserimiz olacaktır. Yine dün Tarsus’ta Cumhuriyet Meydanı’nda yine gençlerimizin ilgi gösterdiği bir konser tertipledik. Bu vesileyle de çocuklarımızı, gençlerimizi ve bütün vatandaşlarımızı bu etkinliklerimize öncellikle davet etmek istiyorum. Cumhuriyet bundan bir asır önce bir mücadele sonucu, savaş meydanlarında verilen, Türk kalkının, Türk milletinin kanlarıyla sulanmış bu vatan topraklarında yeşermiş ve bugünlere kadar gelmiş bir yönetim şekli, bir yönetim anlayışıdır. Cumhuriyet 600 yıllık imparatorluğun küllerinden doğmuş bir yönetim anlayışı, çağdaş bir yönetim anlayışı ama bir başına cumhuriyet kavramını yalnızlaştırırsanız, cumhuriyetin bir değeri kalmaz. Mutlaka bunu demokrasiyle taçlandırmanız lazım” ifadelerini kullandı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yolda bıkmadan, yorulmadan, şevkle, azimle devam edeceklerini de belirten Seçer, “Umut ediyorum Cumhuriyetin 2’inci yüzyılında Türkiye’de çağdaş normlara uygun bir anlayışla hem temel prensipler çerçevesinde hem tolumun refahı çerçevesinde hem eğitim çerçevesinde ve birçok evrensel normlara erişeceğimizi umut ediyorum. Zaten bir seçilmişlerin görevi de bu anlayış içerisinde Cumhuriyetimize hizmet etmek. Şu anda da bizlerin yaptığı bu ve buradan tekrardan halkımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

 

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA