Mersin’in önde gelen iş kadınlarının üyesi olduğu Mersin Girişimci İş Kadınları Derneği (GİŞKAD) Mersinli iş kadınlarının birleştirici gücü olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda GİŞKAD başkanlığına seçilen Mürvet Beydağı GİŞKAD’ın faaliyet alanlarını ve projelerini gazetecilere anlattı.
Haber- Burak Karataş
Geçtiğimiz aylarda GİŞKAD başkanlığına seçilen Mürvet Beydağı GİŞKAD’ın faaliyet alanlarını ve projelerini gazetecilere anlattı. Hayatından bahseden İstanbul doğumlu Beydağı, “21 yıldır Mersin’de yaşıyorum. Evli ve 2 çocuk annesiyim. İktisat fakültesi mezunuyum. Mürvet Beydağı Estetik şirketinin kurucusuyum. Aynı zamanda Girişimci İş Kadınları Derneği(GİŞKAD) Yönetim Kurulu Başkanıyım. Genç kızların iş yaşamına kazandırılması, kadının ekonomik alanda güçlendirilmesi ve girişimciliğin desteklenmesi için çalışıyorum. Toplumdaki kadınların kendilerini doğru ifade edebilmesi, ekonomideki önemini ortaya çıkarılabilmesi için projeler ve eğitimlerle destek olmaya gayret ediyorum” ifadelerini kullandı.
“KADINLARIN İŞ HAYATINDA DAHA ÇOK YER ALMASI İÇİN POLİTİKALAR GELİŞTİRİLMELİ”
Kadınların iş hayatındaki yeri ve GİŞKAD olarak yapmış oldukları projelerden bahseden Beydağı, “Daha çok kadının iş hayatında rol alması için, iş dünyasının kadının işgücüne katılmasını destekleyen politikalar geliştirmesi gerektiğine inanıyorum. Aynı zamanda kadın rol modellerin daha çok kadına ilham vermesi için teşvik edilmesi ve mentörlük yapması ile kadınlarımızın ve genç kızlarımızın gelişimine destek sunulacağı inancındayım. Bunun yanında kadının ekonomideki önemini ortaya çıkarıp alanların[1]da en iyi olabilmeleri için fırsat eşitliği yaratmanın çok önemli olduğu düşünüyorum. Dünya değişti yeni bir döneme başladık, bunu öngörerek; Girişimci iş kadınları Derneği olarak yarınlarımızı şekillendirecek daha verimli faaliyetler yürütmeyi hedefliyoruz. STK’lar olarak rekabet edebilmemiz için dijitalleşmeye, inovasyona, doğru yeteneklere yatırım yapmak gerektiğini biliyoruz. Bu doğrultuda ne yapabiliriz diye düşünürken Gişkad olarak; Gıda ve Tarım[1]da sürdürebilir ürünler, hizmetler ve teknolojiler alanında Ar-Ge ve inovasyon yarışmasını düzenleme kararı aldık. Hasat isimli kadın Start-Up Yarışması düzenledik. Bu yarışmada genç kadınların gıda ve tarım konularında geliştirdikleri iş fikirlerini hayata geçirmelerinde öncülük ettik. Gişkad olarak bölgenin geleceğine yatırım yapılması ve donanımlı yeni nesillerin ekonomik kalkınmaya etkisinin sağlanması yönünde bölgemizde istihdam sağlayacak birçok proje gerçekleştirdik. Ulusal ve uluslararası dinamiklerle işbirliği yapmak, ortak projelerde örnek olacak çalışmalara imza atmak hedeflerimiz arasındadır” diye ekledi.
“HEDEFİMİZ, ÜRETKEN KADINLAR KAZANDIRMAKTADIR”
Gişkad’ın kadınlara sağladığı imkanlara değinen Beydağı, “Girişimci iş kadınları Derneği, yenilikçi değişen dünyaya dönük değişime ve gelişime liderlik eden çalışmaya üretmeye hevesli bir kuruluştur. Derneğimiz; alanında uzman, iş dünyasında etkin, ekonomiye katkı sağlayan işverenler ve yöneticilerden oluşmaktadır. Gişkad olarak Derneğimizin birikim ve tecrübelerini toplumdaki kadınlara aktarıyoruz, girişimci ruhu aşılıyoruz, onlara bir yerde yol gösterici oluyoruz. Çabamız fırsat eşitliği yaratarak daha etkin olmalarını sağlamaktır. İhtiyaç hissettikleri her konuda eğitimler düzenliyoruz. Hedefimiz, geleceğin iş dünyasına girişimci, nitelikli, üretken kadınlar kazandırmaktadır” şeklinde konuştu.
|