İş arayanlara yönelik eğitimler devam ediyor




Tarih: 7 Kasım 2021 Pazar 13:39


Mersin Çalışma ve İş Kurumu İş Kulübü dezavantajlı gruplara yönelik eğitimlerine “İstihdam ve Becerileri Geliştirme Programı”na Mersin tarafından dahil edilmesi planlanan iş arayanlara yönelik olarak verdiği iş gücü piyasasına hazırlık eğitimleriyle devam ediyor.

Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nce, İŞKUR ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) iş birliği ile İŞKUR’un kurumsal kapasitesinin desteklenerek Geçici Koruma Statüsündeki Suriyelilerin ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının istihdam edilebilirliklerinin artırılması amacıyla yürütülen “İstihdamı ve Becerileri Geliştirme Programı”na Mersin tarafından dahil edilmesi planlanarak İl Göç İdaresi tarafından yönlendirilen iş arayanlara yönelik olarak düzenlenen İş Kulübü eğitimlerinde iş arayanlara iş kanunu, özgeçmiş hazırlama beden dili, imaj yönetimi, mülakat teknikleri konularında İş kulübü Liderleri tarafından ücretsiz uygulamalı eğitimler verilmesinin yanı sıra katılımcıların bir iş yerinde yapılan mülakatın nasıl yapıldığını deneyimlemesi ve iş hayatına bir adım önde başlaması amacıyla mülakat canlandırmaları da yapıldı. Eğitim sonunda İŞKUR İş Kulübü’nde iş arayanlarla bir araya gelen Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Yardımcısı Halil Bozkurt yaptığı konuşmada İş Kulübü’nün, çalışmalarıyla işsizlikle mücadele çerçevesinde dezavantajlı grupların istihdama katılması amacıyla iş arayanlara iş gücü piyasası ve firmaların işe alım süreçleri hakkında eğitimler verdiğini ve yol gösterdiğini söyledi. İş Kulübü’nün kadınların, engellilerin, iş gücü piyasasından uzak kalmış vatandaşların, gençlerin, öğrencilerin, geçici koruma altındakilerin işe girişlerinin önündeki engelleri kaldırmak üzere kişiye özgü yeni çözümler sunduğuna dikkat çeken Bozkurt; bu sayede katılımcıların iş hayatına bir adım önde hazırlandığını ifade etti.  (Haber Merkezi)

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA