Tuluk, MIP girişindeki tırlar ile ilgili sıkıntıları gündeme getirdi




Tarih: 9 Kasım 2021 Salı 19:28


Mersin Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısında konuşan CHP’li Meclis Üyesi Haşim Tuluk, MIP Mersin Limanı B Kapısı girişindeki tırlar ile ilgili sıkıntıları gündeme getirdi. Tuluk, “MIP’den rica edersek eğer limanın B kapısının karşısındaki terminal 2’yi kiraladığı fonksiyonu olarak otopark olarak kullanabilir. Buradaki araçların sıkıntısı ne? Birinci sıkıntısı, en önemlisi insan sağlığı ve insan güvenliği” dedi.

Haber- Gizem Konucu

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısında CHP’li Meclis Üyesi Haşim Tuluk MIP Mersin Limanı B Kapısı girişindeki tırlar hakkında konuştu. Belirtilen yolun hem trafiğe hem de insanlara zarar verdiğini ifade eden Tuluk, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’ı bu konuyu çözmeye davet etti. Tuluk, “Gündemde olan bir konuyu tekrar hatırlatmak istiyorum. Mersinimizin doğu girişinde bulunan işletme, MIP Mersin Liman B kapısının girişinde bir yer kalıyor. Ve bu terminalin amacının ilk başta bilinmiyor ne olacağı. Burayı nakliye lojistik firmaları için bir garaj mı olacaktı yoksa karına kar katmak için tekrar konteyner alanı mı yapacaktı? Benim gündemim buydu sağ olsun Gültak başkanım bir konuya girdi kendisinden de özellikle rica ediyorum TOKİ gibi bu konuya da el atmasını rica ediyorum. Bu konu Akdeniz’de olan bir konudur belki de” şeklinde konuştu.

 

“TIRLARIN KALDIRIMLARI İÇİN ÇÖZÜM, TERMİNALİN İÇİNİN OTOPARK OLARAK KULLANILMASI”

Belirtilen yoldan sürekli tır geçtiğini dile getiren Tuluk, “Gece gündüz, saniyede geçiyor bu tırlar. Bu tırların kaldırılması için çözüm de çok basit, terminal içinin otopark olarak kullanılması. MIP’den rica edersek eğer limanın B kapısının karşısındaki terminal 2’yi kiraladığı fonksiyonu olarak otopark olarak kullanabilir. Buradaki araçların sıkıntısı ne? Birinci sıkıntısı, en önemlisi insan sağlığı ve insan güvenliği. Siz de biliyorsunuz, herkes biliyor. O yolda bir Akdeniz Belediye çalışanımız vefat etti trafik kazasında. Bunu bütün Mersin belki bilmiyordur ama bilmesi gerekiyor. Karşıdan karşıya geçerken bir tır çarpıyor. Orada birçok canlı hayatını kaybediyor. Bu canlıların içinde birçok kedi köpek bu tırların hareketlerinden dolayı canlarını kaybediyor. Gelelim lojistik konusuna, sıraya giren arabalar sıraya girmediği için, limandan yük almak için kamyonlar, tırlar o yolda sıraya girerken santim santim ilerliyor. Her bir santim santim ilerlemesi arabalardaki yakıt oranını çok artırıyor. Mersin’deki lojistik firmalarının günahı ne? Bu firmaların yakıt giderleri çok yüksek. Arabalar dur kalk yapa yapa yakıt giderleri çok fazla oluyor. Hava kirliliği ve lojistik firmaları şu anda bu işten korkunç düzeyde zarar ediyor. Arabalar B kapısına geliyor, sırası gelmediği için bir tur daha atıyor. En önemlisi de bu bir kamu zararı. Neden kamu zararı? Yol yıpranıyor, bu kamu zararı. Ve Türkiye olarak enerjiyi ithalat eden bir ülkeyiz. Buradaki araçlar 33,34 litre yakıt yakması gerekirken bu arabalar kilometrede aşağı yukarı 70, 80 litre yakıt yakıyor. Ve biz ne yapıyoruz? Bu yakıtı yurtdışından getirmek için dolar harcıyoruz. Yani bizim cari açığa etkisi de oluyor. Gelin bu konuya el atalım TOKİ gibi” diyerek MIP önündeki tırlar için çözüm önerisi sundu.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA