Bakan Çavuşoğlu, İran Cumhurbaşkanı Reisi ile görüştü




Tarih: 15 Kasım 2021 Pazartesi 15:01


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, temaslarda bulunmak üzere geldiği İran’da Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile görüşme gerçekleştirdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün resmi temaslarda bulunmak üzere İran'ın başkenti Tahran'a geldi. Çavuşoğlu Tahran'a geldiğini sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyururken, “İkili ilişkilerimizi ele almak ve bölgesel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunmak üzere Tahran'dayız” ifadelerine yer verdi. İranlı Mevkidaşı Abdullahiyan ile ikili görüşme gerçekleştiren Çavuşoğlu sonrasında basın toplantısı düzenleyerek soruları yanıtladı.

 

Çavuşoğlu, resmi temasları kapsamında Tahran'da Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile de görüşme gerçekleştirirken, dün İran'da meydana gelen 6.3 ve 6.4 büyüklüğündeki depremlerle ilgili de geçmiş olsun dileklerini iletti.

 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Tahran'da düzenlediği basın toplantısında;

 

"Türkiye'de sonuç odaklı hükümet var, İran'da da sonuç odaklı bir hükümet var. Sadece bir araya gelmek için değil ilişkilerimize de yeniden bir ivme kazandırmamız için bu ziyareti ve Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Toplantısını gerçekleştirmek istiyoruz. İmzalamamız gereken anlaşmalar var" dedi.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA