Seçer: “Kayıp-kaçak oranlarını minimum seviyeye indirmek için çalışıyoruz”




Tarih: 15 Kasım 2021 Pazartesi 17:01


MESKİ Kasım Ayı Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer suyun önemine dikkat çekerek, “SKADA Merkezimiz ile Mersin’in bütün su şebekelerini, atık su göstergelerini, içme suyu ve basınç değerlerinin kontrollerini gerçekleştirebiliyor ve bu şebekeleri anlık olarak izleyebiliyoruz. Böylece; kayıp-kaçak oranlarını minimum seviyeye indirmek için mücadele ediyoruz” dedi.

Haber- Gizem Konucu

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü Kasım Ayı Olağan Genel Kurul Toplantısının 1. Birleşimi gerçekleşti. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Başkanlığında gerçekleşen kurul toplantısında gündemdeki maddeler oylamaya sunuldu. Gündem dışı konuşmalar kısmında konuşan Vahap Seçer MESKİ’nin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Seçer, “Yenişehir ilçemizde 26’ncı Cadde ile Hüseyin Okan Merzeci Kavşağının kesiştiği noktada, içme suyu, yağmur suyu çalışmalarını sürdürüyoruz. Çalışmalardan dolayı MESKİ’nin ve diğer bazı kurumların oradan geçen şebekelerinde de deplase çalışmaları yapılıyor, bundan dolayı da bölgede geçici bazı aksamalar olabiliyor. Ancak biz MESKİ’nin içme suyu şebekesi deplase çalışmalarında kesinti süresinden faydalanarak birden fazla çalışmaları devam ederken, Eğriçam Mahallesi’nde yaklaşık 24 kilometre rehabilitasyonu şu anda yapılıyor. Bir taraftan da yağmur suyu hattını katlı kavşak dışına çıkarıyoruz ve burada da çalışmalarımız son aşamasına gelmiş durumda, bundan sonra büyük kesintiler olmayacak ama zaman zaman planlı kesintiler olabilir” dedi.

 

“TEKSİN BİR ÇÖZÜM MERKEZİ HALİNE GELDİ”

Seçer, Teksin hakkında da bilgilendirme bulunarak, Teksin’in bir çözüm merkezi haline geldiğini belirtti. Teksin’in sonuçlarının iyi yönde olduğunu ifade eden Seçer, “Vatandaşların bir şikayet merci olmasından ziyade çok daha farklı görevi de bir arada yapabiliyor. Vatandaşlarımız sadece telefonla değil, mobil uygulamasıyla da ve bütün sosyal medya kanallarıyla taleplerini, önerilerini de iletebiliyorlar ve kurumumuzun duyurularını da takip edebiliyorlar. Ayrıca borç sorgulama ve ödemenin yanı sıra devam eden projelerimizin takibini sağlayabiliyorlar. Online randevu gibi hizmetlerden de faydalanabiliyorlar. Vatandaşlarımızın sabrı ve davranışı için teşekkür ediyorum, elbette ki her şey Mersin için” şeklinde konuştu.

 

“VATANDAŞLARIN FATURALARINDA YÜZDE 10’LUK BİR DÜŞÜŞ SAĞLANMIŞTIR”

MESKi olarak 360 derece su yönetimi anlayışını benimsediklerini ifade eden Seçer, “Bu anlayışımız ile suyun kaynağından ve arıtılarak çevreye bırakılması sürecini haftanın 7 günü, 24 saat takip edebiliyoruz. Parasal olarak çok büyük bir yatırım yaptık bunun sonuçlarını almaya da başladık. Her geçen gün de bunun sonuçlarını olumlu sonuçlarını katlayarak almaya devam ediyoruz. SKADA Merkezimiz ile Mersin’in bütün su şebekelerini, atık su göstergelerini, içme suyu ve basınç değerlerinin kontrollerini gerçekleştirebiliyor ve bu şebekeleri anlık olarak izleyebiliyoruz. Böylece; kayıp-kaçak oranlarını minimum seviyeye indirmek için mücadele ediyoruz. Bu amaçla atılan adımlardan birini de DMA bölgeleri oluşturuyor. Bunların sayısını arttırdıkça, biz SKADA sayesinde MESKİ’nin hizmet götürdüğü her noktayı elektrik ortamda, teknolojik ortamda kontrol altına alma imkanına sahip olacağız. DMA bölgelerinde ikamet eden abonelerin hatlarındaki yüksek basınç SKADA tarafından değişken tarifelerle online olarak en verimli değerlere çekilmektedir. Bu iyileştirme sayesinde vatandaşların faturalarında yüzde 10’luk bir düşüş sağlanmıştır” ifadelerine yer verdi.

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA