Toros Üniversitesi Akademik Yılı açılışını gerçekleştirdi




Tarih: 17 Kasım 2021 Çarşamba 14:34


Toros Üniversitesi’nin 2021-2022 Akademik Yılı açılışı, Bahçelievler Kampüsü Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle gerçekleşti. Rektör Prof. Dr. Ömer Arıöz, “İş bulamayan mezunumuz yok. Bölümdeki yapıyı güçlendirmeye çalıştık, güçlendirdik ve buna da devam edeceğiz” dedi.

Haber- Burak Karataş

Toros Üniversitesi’nin 2021-2022 akademik yılı açılışı yapıldı. Toros Üniversitesi 45 Evler Kampüsünde yapılan açılışa, Toros Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyet Başkanı Ali Özveren, Rektör Prof. Dr. Ömer Arıöz ile il protokolü, akademik personel ve öğrenciler katıldı. Açılışta konuşan Öğrenci Konseyi Başkanı Ali Haydar Arslan, geçtiğimiz yılın pandemiden dolayı zorlu ve alışılagelmemiş bir eğitim-öğretim yılı olduklarının farkında olarak, bu zorlu süreçte öğrencilere başarılı bir eğitim vermenin gururunu yaşadıklarını belirtti. Yeni umut, heyecan ve başarılı bir akademik yıla giriş yaptıklarını ifade eden Arslan, “Şüphesiz ki bu pandemi süreci hepimiz için farklı farklı zorluklar ve aşılması gereken engellerle dolu dolu geçmiştir. Fakat ‘zorluklar başarının değerini arttıran süslerdir’ noktasıyla bu engellerin üstesinden gelerek bugün burada hep birlikte akademik açılış yıl töreninde bulunmaktayız. Tabi sadece pandeminin getirmiş olduğu zorluklar ve engeller üzerine konuşmak olmaz. Bu süreç hepimiz için farklı farklı manevi değerler kattı. Aslında bir aradayken ne kadar güçlü olduğumuzu, birbirimize ne kadar çok şey kattığımızı, bazen derslerden, vizelerden, finallerden sıkılmamıza, yorulmamıza rağmen birbirimize moral, destek vererek, bir adım daha ileri gittiğimizi yani kısacası birbirimize ne kadar ihtiyacımız olduğunu bizlere göstermiş oldu. Burada değinmek istediğim bir başka konu ise; her gecenin bir olduğunu bilerek, bilimin bizleri sabaha ulaşmamız için yalnız bırakmamasıdır. Üniversiteler bilimin yuvası ve taşıyıcısı olarak içindeki öğrenci arkadaşlarımızla birlikte ne kadar büyük bir sorumluluk içerisinde olduğumuzu unutmamalı ve gerekli öz veriyi göstererek eğitim-öğretimimize devam etmeliyiz. Yeni akademik yılında değerli akademisyenlerimizin ve öğrenci arkadaşlarımızın başarısını temenni ederim” dedi.

 

ARIÖZ: “ÖNCE TÜRKİYE, SONRA MERSİN”

Rektör Prof. Dr. Ömer Arıöz de salgın sürecini iyi bir performansla atlattıklarını ve akademisyenlerin salgın döneminde de geri planda durmadan çalıştıklarını dile getirdi. Pandeminin ardından öğrencilerle yeniden yüz yüze olmanın kendilerini mutlu ettiğine değinen Arıöz, “Var olma sebebimiz olan değerli öğrenciler sizleri tekrardan okulda görmek çok iyi oldu, bize çok iyi geldi, çok özlemiştik sizleri. Bunun uzun süreli olabilmesi için ve devamlı olabilmesi için lütfen sağlığınıza dikkat edin, hastalanmayın. Göreve geldiğim günden beri söylüyorum; önce Türkiye sonra Mersin diyorum. Mersin bunu 4 güzide üniversitesi ile çoktan kesinlikle hak ediyor. Bizler bazen kendimizi bazı kriterlere kaptırıp, önemli bazı şeyleri gözden kaçırabiliyoruz. Öğrenci odaklı çalışalım diyoruz ancak akademisyen odaklı olmamıza da bir engel yok. Akademisyen odaklı da olmak istiyoruz, olacağız da” ifadelerini kullandı.

 

ARIÖZ: “TOPLAM MEZUN SAYIMIZ 7 BİN 137’YE ULAŞTI”

Geçtiğimiz dönemde eğitim-öğretim alanı ile ilgili sorunlarını olduğunu ve bunu akademi için çözmek zorunda kaldıklarını dile getiren Arıöz, “Sonrasında 4’üncü kampüsümüzü hizmete aldık hızlı bir şekilde. Bu hızlı gelişen süreçte hocalarımızın oda ve kampüs değişiklikleri oldu, alışmış oldukları kampüsten bir başka kampüse taşındılar hocalarımız. Üzmüş olabiliriz ancak bunu en değerli varlıklarımızı üzmek için yapmadık, mecbur olduğumuz için yaptık. Şu bilinmeli ki; sizlerin mutlu bir şekilde çalışmasını sağlamak için elimden gelenin en iyisini yapacağım” şeklinde konuştu. Bir önceki yıl bin 22 kontenjanın 975’ini kayıt yaparak yüzde 79,8 bir doluluk oranı yakaladıklarını söyleyen Arıöz, bu yıl ise bin 268 kontenjanın bin 81’ini kayıt yaparak doluluk oranında yüzde 85’i yakaladıklarını ifade etti. Arıöz, “Yani hem sayıda hem de oransal bazda yükseldik. Bunu aramızda olanlar yaptılar. Geçtiğimiz yıl 817 öğrencimiz mezun oldu. İş hayatına atıldılar. Toplam mezun sayımızda 7 bin 137’ye ulaştı. Onların kollarına altın bileziklerini taktığınız için sizlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

“BÖLÜMDEKİ YAPIYI GÜÇLENDİRMEYE ÇALIŞTIK, GÜÇLENDİRDİK VE BUNA DA DEVAM EDECEĞİZ”

İş bulamayan mezunlarının olmadığının da altını çizen Arıöz, “Geçtiğimiz yıla göre SCI yayınların almış olduğumuz puanların bu yıl 2 kata arttığını görüyoruz. Atıflardan aldığımız puanlarda 1,5 kat arttı. Ancak diğer üniversitelerle kıyasladığımızda yüzde 3’lük bir ilerleme kaydetmiş olduk. Daha çok SCI yayını yapmamız lazım. Bunun için yayın birimi oluşturduk, çok yakında hayata geçireceğimiz bu birimde disiplinler arası yayın yapacak akademisyenlerimizi bir araya getireceğiz. Bilim yapmak ve kendini bu konuda geliştirmek isteyen öğrencilerimizi, hocalarıyla beraber projeler yürütebilsinler diye parasal olarak destekliyoruz. Öğrencilerimiz bu yıl TORLAD programı kapsamında 2 bin lira destek veriyoruz. Geçtiğimiz yıl 5 sempozyum hedeflemiştik ve 6 sempozyum düzenledik. Yarışmacı takımlar oluşturabilmek, yarışmalar düzenleyebilmek, ürettiğimiz teknolojileri transfer edebilmek için Smart Lab'ı kurduk. Bu sene hedefimiz 12 sempozyum gerçekleştirmek. Sürekli Eğitim Merkezimizde bir önceki yıl 260 sertifika vermiştik. Geçtiğimiz yıl ise bin 363 sertifika verdik. Bu yıl hedefimiz 10 bin 900 sertifika vermek.  Bir konu daha; bu sene 72 üniversitenin içerisinde Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nin de katıldığı Lojistik Vaka Yarışması’nda Toros Üniversitesi’nin takımı birinci oldu. Ayrıca geçen ay gerçekleşen Afyonkarahisar 3’üncü Uluslararası Turizm ve Lezzet Festivali ve GastroAfyon’da aşçılık programımızdan öğrencilerimiz 3’üncü oldu ama inşallah gelecek yıl birincilik bekliyorum. Bu yıl psikoloji bölümümüzün hem Türkçe hem de İngilizce bölümlerine öğrenci aldık. Bölümdeki yapıyı güçlendirmeye çalıştık, güçlendirdik ve buna da devam edeceğiz” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 

ÖZVEREN: “DAHA İYİ BİR ŞEY İSTİYORSAK, DAHA FAZLA EMEK VERMEK LAZIM”

Toros Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyet Başkanı Ali Özveren 50 yıl önce kurduğu hayalin, bugün gerçek olmasının kendisini şanslı hissettirdiğine değinerek, “Yaşarken o hayalin gerçekleştiğini görmek bence çok önemli bir ayrıcalık. Ben böyle bir ayrıcalığa sahibim ve çok mutluyum. Temel prensibimiz; daha iyi bir şey istiyorsak, daha fazla emek vermek lazım. Ben bu prensiple çalışmaya gayret gösterdik. Ben bu düşünceyle kendimi eğitime verdim. İçinden geçtiğimiz son iki yıl aslında bize çok önemli dersler veriyor. Yani hayatın ihtirasları, kısa vadeli beklentilerin ne kadar boş, ne kadar anlamsız olduğunu ve insan hayatının bir anda bitebileceğini ve geride bazı şeylerin kalabileceğini gördük. Hatta bu felaketin yaşanmasında dahi bir takım art niyetler mi var acaba diyoruz. Aşılar gecikiyor, ilaçlar gecikiyor mu veya virüs laboratuarda mı üretildi. İnsan böyle bir yaratık. İnsan iyi, kötü düşünebilen bir yaratık” ifadelerini kullandı.

 

“BİZ ELİMİZDEKİ İMKANLARI TAM OLARAK KULLANAMIYORUZ”

Pandemiden kaynaklı online eğitimde öğrencilerini göremediğini ve öğrencileri çok özlediğini dile getiren Özveren, “Biz toplumumuza, insanlığa hizmet etmek için bin gayret gösteriyoruz ve bundan iyi sonuçlar aldığımız da görüyoruz. Bütün alanlarda birincilik alsak bile çok sevinemiyorum. Biz elimizdeki imkanları tam olarak kullanamıyoruz. Bu ülkenin çocukları hiçbir ülkenin çocuklarından daha başarısız, daha yeteneksiz değil. Her alanda öğrencilerimiz dünya birincilikleri elde ediyorlar. Demek ki insan gücü olarak böyle bir potansiyelimiz var. Biz onu doğru yönlendiremiyoruz. 1924 yılında başlayan eğitim çalışmaları, eğer 1947'de intikale uğramasa şu anda dünya lideri bir ülke olurduk. Ben bu yapının, insan zekasının buna yetkin olduğuna inanıyorum ama maalesef eğitim konusunda ihmallerimiz var. Toros Üniversitesi’nin kısa sürede gelmiş olduğu noktadan çok memnunuz, toplumla bütünleşmek, teorik ile pratiği bir arada götürebilmek çok önemli” şeklinde konuştu.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA