Yüzlerce yayınevi 6. Mersin Kitap Fuarı ile kitapseverlerle buluşuyor




Tarih: 21 Kasım 2021 Pazar 12:38


Yenişehir Fuar Merkezi’nde 6.’sı gerçekleştirilen Mersin Kitap Fuarı ziyaretçilerine kapısını açtı. 20-28 Kasım tarihleri arasında açık olan kitap fuarı kitapseverleri bir araya getirdi. 200’ün üzerinde yayınevinin katıldığı fuar, 28 Kasım’a kadar açık kalacak.

Haber- Gizem Konucu

Mersin 6. Kitap Fuarı düzenlenen törenle açıldı. Açılış törenine, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, CHP Mersin Milletvekilleri Ali Mahir Başarır, Cengiz Gökçel ve Alpay Antmen, AK Parti Milletvekili Hacı Özkan, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan, MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Eren ve çok sayıda kitapsever katıldı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin’de birbirinden farklı alanlarla çok güzel faaliyetler yapıldığını belirterek, kitap fuarlarının bir şehrin tanıtılmasını etkin rol oynadığını dile getirdi. Okuyan insanın ufkunun genişlediğini, hayallerinin artığını ifade eden Vali Su, “Başkalarının hayal dünyasına okumakla girebiliyorsunuz. Okumak bize sadece geçmişi veya bugünü anlama değil aynı zamanda da gelecek tasavvuru da kazandırıyor. 'Geçmişten ibret almazsa kişi, geleceğe ibret olmaktır işi' sözünü unutmamak lazımdır. Geçmişi okuyan, günümüzü okuyan bir kişi geleceği de iyi tasavvur ederek ufkunu ona göre düzenler. Aslında ülkelerin geleceği bir anlamda bu açıdan baktığımızda okuyan, düşünen, tasavvur eden, tefekkür eden ve buna göre fikir üreten yeni ufuklar açan insanlara aittir. Bu anlamda okuma alışkanlığı kazandıran, yaygınlaştıran bu kitap fuarları çok önemlidir. Ayrıca fuarların kitapseverleri ve yazarları bir araya getirerek onları buluşturması yönünden de önemi vardır” şeklinde konuştu.

 

SEÇER: “HAYATTA EN BÜYÜK SİLAHINIZ BİLGİNİZ”

Vali Ali İhsan Su’nun ardından konuşma gerçekleştiren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer okumanın önemine dikkat çekerek, bilgiye ulaşmanın yolunun okumaktan geçtiğini ifade etti. Seçer, “Hayatta edindiğim deneyimlerden yola çıkarak şunu öğrendim; hayatta en büyük silahınız bilginiz. Ne kadar bilgili bir bireyseniz, insansanız, sorunların üstesinden o kadar rahat gelebiliyorsunuz. Çalıştığınız alanla ilgili ne kadar çok bilgiliyseniz o kadar çok başarılı oluyorsunuz. Bu toplumlar için de böyle. Okumayan, öğrenmeyen, eğitim almayan toplumlar sömürge olarak kalıyor ve o toplumlarda savaş, kargaşa, gözyaşı, toz bulutu, ateş, duman bulutu bir türlü dinmiyor. Onun için bilgi; bilgi edinmek için de birçok faktör gibi en önemli faktör okumak” dedi. Okumanın insanı geliştirdiğini belirten Seçer, okumanın bir diğer özelliğinin ise empati kurmaya, hayal kurmaya yardımcı olduğunu söyledi. Seçer, “Öğretmenlerimiz; ‘ne kadar çok okursanız, pozitif bilimlerde de o kadar başarılı olursunuz’ derdi. Ben bu anlayışla her zaman, hayatımın her noktasına okumayı koydum ve kendimi iyi hissettim” şeklinde konuştu.

 

ÖZYİĞİT: “9 günde 500 binin üzerinde ziyaretçinin bu fuarı ziyaret etmesini bekliyoruz”

Başkan Seçer’den sonra açılış konuşmasını gerçekleştiren Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ise kitap fuarında emeği geçen Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teşekkür etti. 6. Mersin Kitap Fuarı’nın büyük emeklerle hazırlandığını belirten Özyiğit, “9 günde 500 binin üzerinde ziyaretçinin bu fuarı ziyaret etmesini bekliyoruz. Umut ediyorum ki kentimizin kültürel gelişimine büyük katkılar sunar. Yaşamımız her şeyi deneyimlemeye yetmez ama kitapla birçok deneyimi kazanabiliriz ve biliyoruz ki eğitimin temeli okumaktır. Yenişehir

Belediyesi olarak Marmara Üniversitesi ile birlikte Türkiye’de bir ilke imza atarak hayata geçirdiğimiz

0-3 yaş Erken Çocukluk Eğitimi ile birlikte sıfırdan başlayan bir eğitim sürecini oluşturduk. 0-3 Yaş

Erken Çocukluk Eğitimini, Türkiye’de ilk defa hayata geçiren bir kurum olarak, eğitimi en alt seviyeden

‘Her aile bir okuldur’ sloganıyla başlatmaya karar verdik ve bunu uyguluyoruz” ifadelerine yer verdi. Konuşmaların ardından, Vali Ali İhsan Su ve beraberindekiler tarafından kurdele kesilerek fuarın açılışı gerçekleştirildi. Açılış töreni sonrasında fuarda yer alan stantları gezerek görevlilerden kitaplar hakkında bilgi alan Vali Su, fuarı ziyaret eden kitapseverlerle de bir süre sohbet etti. 200’ün üzerinde yayınevinin katıldığı fuar, 28 Kasım’a kadar açık kalacak.

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA