Gültak; “Kazanlı’nın imar sorununu çözeceğiz”




Tarih: 23 Kasım 2021 Salı 16:41


Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, mahalle ziyaretleri kapsamında Kazanlı, Cumhuriyet ve Hürriyet Mahalleri’nde vatandaşlar bir araya gelerek; hizmetlerini anlattı, vatandaşın taleplerini dinledi. Gültak, “Bu şehirde 20 yıldır imar yok. Şu an Büyükşehir 1/5000’liği çalışıyor. Onları sıkıştırdık; bitirebilirse Kazanlı’nın en büyük sorunu imara da çözüm bulmuş olacağız. Hepinizin arazileri değerlenecek. Bu imarları bitirmezsek, bu şehrin yapısını düzeltmezsek o zaman ticaret olmaz. Biz 20 yıldır bitmeyen imar sorununu bitireceğiz” dedi.

Haber- Behzat Özgür Beyazlar

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, her hafta Salı ve Cuma günleri gerçekleştirdiği mahalle ziyaretlerine devam ediyor. Bu hafta mahalle ziyaretleri kapsamında Kazanlı, Cumhuriyet ve Hürriyet Mahalleri’ni ziyaret eden Başkan Gültak, mahalle sakinleri ile bir araya gelerek sohbet etti, proje ve taleplerini anlattı, vatandaşları dinledi. Ziyarette Gültak’a, başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve birim müdürlerinin yanı sıra, Kazanlı Mahalle Muhtarı Süleyman Serin, Cumhuriyet Mahalle Muhtarı İbrahim Koca ve Hürriyet Mahalle Muhtarı Orhan Deli de eşlik etti. Kazanlı Mahallesi’ne kazandırılan spor tesisleri hakkında konuşan Gültak, Kazanlı’ya FIFA standartlarında bir futbol sahası kazandırdıklarını belirtti. Sahanın eksikliklerinin farkında olduklarını, teslim aldıktan sonra eksikliklerin yerinde tespit edileceğini belirten Gültak, “Firmadan onların tamamlanması istenir. Daha sonra imzamızı atar sahamızın devrini gerçekleştiririz. Çok güzel bir tesis olduğundan şüphemiz yok. İnşallah bundan sonra hem Kazanlıspor Kulübü bundan faydalanacak hem de FIFA standartlarında bir saha olduğu için amatör spor kulüplerinin de burada maç yapmasını amaçlıyoruz" dedi.

 

“GENÇLERİMİZ VE KADINLARIMIZ BİZLER İÇİN ÖNEMLİ”

Asfalt tesisinden de söz eden Gültak, Akdeniz’e ilk kez bir asfalt tesisi kazandırdıklarını dile getirerek, “Soğuk asfalt tesisimiz bitti. Yaklaşık 8-9 milyon TL'lik bir tesistir. Verdiğiniz vergilerden 1 TL ödemeden hallettik. Tamamı hibedir. Sıcak asfalt tesisimizin de tüm altyapısı bitti. O da yaklaşık 12-13 milyon TL'lik bir tesistir. Şahinbey Belediyesi'nden hibe aldık. Biz artık olsak da olmasak da hangi belediye başkanı gelirse gelsin fark etmez. Bu hizmetler kalıcı hizmetlerdir. Altını çizmekte fayda görüyorum; bu asfalt tesislerine 1 TL harcamadık" ifadelerine yer verdi. Gençleri ve kadınları önemsediklerini her fırsatta dile getiren Başkan Gültak, gençler ve kadınlar için yaptıkları hizmetlerden bahsetti. Metropolün 29. Katına etüt merkezi açtıklarını ifade eden Gültak, etüt merkezinde şu anda 200’e yakın öğrencinin üniversiteye hazırlık dersi aldığını söyledi. Gültak, “Özel ders alma imkanı olmayan gençlerimiz varsa onların listesini Kültür Müdürlüğümüze ulaştırabilirsiniz. Akdeniz'in çocukları için elimizden geleni yapıyoruz. Bunların dışında kadın kooperatiflerimize yer verdik. Kadınlarımız da üretmeye devam ediyor. Metropol'ün orada Akdeniz Belediyesi'ne ait 3 tane dükkanda satış yapma imkanlarını sunuyoruz. Aracı olmadan kadılarımız üretip kendileri satıyorlar" şeklinde konuştu. 

 

“AKDENİZ’İN YARI OLİMPİK YÜZME HAVUZU OLUYOR”

Gültak, Akdeniz’in şimdiye kadar bir yüzme havuzuna sahip olmadığını, vatandaşların talepleri doğrultusunda Akdeniz’e yüzme havuzu kazandırdıklarını da dile getirerek, “Yılmaz Güney Gençlik Merkezi bitmek üzere, artık Akdeniz'in yarı olimpik havuzu oluyor. Önümüzdeki yıl çocuklarınızı yüzme kurslarına alacağız. Üniversiteyi kazanan kız çocuklarımızın misafirhanesini de yaptık. Ayrıca 3 katlı bir bina da olacak. Burada gençlerimizin ders çalışıp sohbet edecekleri, kahvelerini içecekleri bir alan da yapmış oluyoruz. 10 milyon TL'nin üzerinde maliyeti olan bir binadan söz ediyoruz. Projeyi Akdeniz Belediyesi hazırladı ve yine belediyemizden 1 TL çıkmadı. Spor Bakanlığımızın desteği, Spor Toto'dan aldığımız hibe ile yaptık" diye konuştu.

 

“BİTMEYEN İMAR SORUNUNU BİTİRECEĞİZ”

Gültak, ayrıştırma yapmadan, kimsenin siyasi görüşüne bakmadan hareket ettiklerini, bu doğrultuda hizmetlerini sürdürdüklerinin altını çizerek, “Adanalıoğlu, Bahçe Mahallesi'nde türbeleri yeniledik. Toroslar, Mezitli ve Yenişehir'deki Cemevlerine katkı sunduk. Bizler insanların yaşantılarına, dini anlayışlarına, mezheplerine yönelik her türlü desteği sunma noktasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kentte barış, kardeşlik çok önemli. Ne yazık ki bugüne kadar bunların hiçbiri tesis edilmemiş" diye konuştu. Ticaret ve sanayinin önemine dikkat çeken, bunların olmasının zorunlu olduğunu ve şehrin bunun için hazır olması gerektiğini vurgulayan Gültak, “Bu şehirde 20 yıldır imar yok. 11 ay önce Lütfi Elvan Bakanımızla beraber uğraşıp tarım görüşünün getirilmesini sağladık. Şu an Büyükşehir 1/5000'liği çalışıyor. Onları sıkıştırdık; bitirebilirse Kazanlı'nın en büyük sorunu imara da çözüm bulmuş olacağız. İmarlı arazi ile imarsız arazi arasında dağlar kadar fark var. Hepinizin arazileri değerlenecek. Bu imarları bitirmezsek, bu şehrin yapısını düzeltmezsek o zaman ticaret olmaz. Biz 20 yıldır bitmeyen imar sorununu bitireceğiz" dedi. Konuşmasının devamında Başkan Gültak, mahalle sakinleri ve esnafının talep ve önerilerini dinleyerek; çeşitli konulardaki soruları da yanıtladı.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA