Türk kahvesi son 10 yılın en yüksek fiyatında




Tarih: 25 Kasım 2021 Perşembe 16:46


Türk kahvesinin son zamanlarda ürünlere gelen zamların başlarında yer alarak son bir buçuk ayda 3 kez zam gelmesiyle dikkat çekti. Vazgeçilmez damak tatlarından biri olan Türk kahvesi yeni zamlı fiyatlarıyla raflarda yerini aldı. Türk kahvesine gelen zamlarla ilgili konuşan Türk Kahvesi satıcısı İbrahim Kaya, Türk kahvesinin son 10 yılın en yüksek seviyesinde olduğunu belirtti.

Haber- Behzat Özgür Beyazlar

Koyu sohbetlerin, buluşmaların, sofraların vazgeçilmezlerinden olan kahve, son zamanlarda aldığı zamlarla beraber tadı damaklarda kalsa da fiyatı cep yakıyor. Son bir buçuk ayda 3 kez zam gelmesiyle dikkat çeken kahveyle ilgili olarak; pahalı olduğundan dolayı 40 yıl değil de 100 yıl hatırı olduğunu söyleyen 13 yıllık kahve satıcısı İbrahim Kaya, “Şu anda kahvenin fiyatı 100 lira ve bunun fiyatının daha da yükseleceğini düşünüyorum. Türk kahvesinin eskinden 40 yıl hatırı vardı artık 100 yıla çıktı. Bu gidişle fiyatlar daha da yükselecek. Fiyatları biz şu anda 140-150 liraya kadar bekliyoruz. Şu anda sattığımız fiyata alıyoruz zaten. İklim şartları, kış ayları daha çok soğuk ve don olaylarıyla beraber fiyatların da daha da yükseleceğini söyleyebiliriz. Kaldı ki şu anda ellerimizdeki kahve bitmiş olsa döviz kurlarından dolayı artık dışarıdan ürün de alamayacağız” ifadelerini kullandı.

 

“SON 10 YILIN ZİRVESİNDE”

Türk Kahvesi’nin son 10 yılın zirvesinde olduğunu ve bundan esnaflar olarak çok etkilendiklerini kaydeden Kaya, “Bunun sebebi hem Brezilya’da oluşan iklim ve don koşulları hem de dövizdeki hareketlenmeler. Şu anda fiyatlar en üst seviyede, çok fahiş bir artış var. Temmuz ve Ağustos aylarında sattığımız ve kilosu 30-35 lira olan Türk kahvesi şu anda 100 liradan satılmakta. Baktığımızda Brezilya’da oluşan iklim şartları nedeniyle Türk Kahvesi artıyorken, bir yandan da döviz kurları fiyat artış hızına etki yapmaktadır. Şu anda Türkiye genelinde baktığımızda Türk kahvesi 100 liradan aşağı satılmamaktadır, bu da insanların alım gücünü zorlaştırıyor. Bu artışın bir an önce durdurulması lazım. Çünkü müşterinin alım gücü azalıyor ve alım gücü azaldığında bizde satamıyoruz bu sefer ve bizde küçülmeye gidiyoruz. Biz toptan mal alırken peşin paraya çalışıyoruz ve peşin para ödediğimizde, o paralar yerine geçmiyorsa zararımızın teminatıdır. Biz ürünleri zamlı alıyoruz ama zam yaptığımızda da müşterinin tepkisiyle karşılaşıyoruz. Esnaflar bakımından bizim işimiz çok zor. Ben 13 yıldır bu sektörün içindeyim, ilk defa normal gıda sektöründe ilk defa bu kadar artış yaşandığını görüyorum. Her şeyin fiyatı artıyor ama Türk kahvesi gibi yüzde 100 artan bir ürün görmedim daha” şeklinde konuştu.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (1)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA