Salıcı: “Vatandaşın önüne sandığın getirilmesi gerektiğini Mersin’den haykıracağız”




Tarih: 30 Kasım 2021 Salı 15:53


Cumhuriyet Halk Partisi 4 Aralık Cumartesi günü gerçekleştireceği “Büyük Mersin Mitingi” öncesinde “Mersin CHP İl Binası’nda gerçekleştirdiği basın toplantısında konuşan CHP İstanbul Milletvekili ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, “Güçlü bir seçim çağrısı yapmak için, tüm Türkiye’ye ülkenin içinde bulunduğu koşullara anlatmak, çözüm önerilerini anlatmak ve milletin sesini tüm Türkiye’ye duyurmak için 4 Aralık günü tüm Türkiye’ye Mersin’de önemli bir miting yapacağız. Ülkede neden erken seçime ihtiyaç olduğunu ve vatandaşın önüne bir an önce sandığın getirilmesi gerektiğini Mersin’den haykıracağız” dedi.

Haber- Gizem Konucu

Cumhuriyet Halk Partisi 4 Aralık Cumartesi günü gerçekleştireceği “Büyük Mersin Mitingi” Mersin CHP İl Binası’nda basın açıklaması düzenledi. Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve Veli Ağbaba ile CHP Kahramanmaraş Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali Öztunç, miting ile ilgili yerinde incelemelerde bulunmak üzere Mersin’e gelerek basın açıklaması düzenlediler. Basın açıklamasına ayrıca Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile ilçe belediye başkanları ve CHP İl Başkanı Adil Aktay da katıldı.

 

AKTAY: “ÜLKEYİ KURTARACAK TEK GÜÇ, MİLLETİN İRADESİDİR”

Basın açıklamasında konuşan CHP İl Başkanı Adil Aktay, Mersin’de tarihi bir dönemecin eşiğinde olunduğunun altını çizerek, “Ülkeyi ağır bir ekonomik krize, büyük bir yönetim kaosuna sürüklemiş olan bu iktidara 4 Aralık Cumartesi günü çıkış kapısını göstereceğiz. Uçuruma doğru yuvarlanmakta olan bu ülkeyi kurtarabilecek tek güç, milletin iradesidir. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu milletin iradesinden kaçanlara, milletin sesini duyurmak için meydanlara çıkıyor. Bu büyük buluşmanın ilk adımını gerçekleştireceğimiz Mersin’deki çalışmalara destek olmak, katkı sunmak için bizimle birlikte olan tüm değerli parti yöneticilerimize ve tüm yol arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Birlikte çok güzel bir çalışma yürüteceğiz ve 4 Aralık günü milletin sesi Mersin’den öyle bir yükselecek ki Milletin iradesinden kaçılamayacağını herkes görüp, anlayacak” dedi.

 

SALICI: “BİZİM ÇÖZÜM ÖNERİLERİMİZ VAR”

CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, Türkiye’nin 2018’den bu yana ekonomik krizde olduğunu öne sürerek, krizin birkaç haftalık değil, yıllardır var olduğunu söyledi. Salıcı, “3 yıldan fazla bir süreçten beri Türkiye ekonomik krizin içerisinde. Dönem dönem Türkiye kurlarla beraber ekonomik krizlerin içersine girdi. Pandmei ile beraber bu kriz bir buhrana dönüştü. Bizim çözüm önerilerimiz var, çözüm önerilerimizi kamuoyuyla paylaştık, paylaşmaya devam edeceğiz. Ama Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarının anlaşılan bizim söylediğimiz çözüm önerilerine ihtiyacı yok. Bu krizden ülkeyi çıkartacak imkanları ve siyasi iradeleri de yok. Sürekli bir kadro değişikliği içindeler, Merkez Bankası Başkanını değiştiriyorlar, döviz yükseliyor, Tayyip Erdoğan konuştukça döviz, dolar yükseliyor, Tayyip Erdoğan konuştukça ülke yoksullaşıyor” şeklinde konuştu.

 

“CHP HER ZAMAN VATANDAŞIN YANINDA OLACAK”

“Bizim Cumhuriyet dönemi boyunca dişimizden, tırnağımızdan arttırdığımız malımız, mülkümüz, ortaya koymuş olduğumuz milli servetimiz azalıyor, yabancılara kelepir bir pazar haline gelmiş bir Türkiye ile karşı karşıyayız” diyen Salıcı, orta sınıf kesimin ortadan kalktığını ve yoksulların daha da yoksullaştığını dile getirdi. Salıcı, “Bu gidişe bir dur demek lazım. Türkiye’de artık simit yarım satılıyor, ekmek bayat satılıyor, halk ekmekleri önünde insanlar yağmurda kuyrukta. Allah’tan Cumhuriyet Halk Partili belediyeler var; 2019 yılında vatandaşın bize vermiş olduğu yetkiyle seçilmiş olan 11 büyükşehir belediye başkanlarımız, il başkanlarımız, il belediye başkanlarımız ve toplamda 250’ye yakın olan Cumhuriyet Halk Partili belediye ile pandemi sürecinde vatandaşımıza nasıl sahip çıktıysa, önümüzdeki kış döneminde de Cumhuriyet Halk Partili belediyeler vatandaşımızın yanında olacak. Ama yeterli değil, bizim belediye başkanlarımızın sahip çıkması yeterli değil, Türkiye’nin hızlı bir biçimde erken seçime gitmesi gerekiyor. Biz ne zaman erken seçim desek, Adalet ve Kalkınma Partililer bir dış güçler masalı anlatıyorlar. Sanıyorlar ki bu ülke hiçbir badire atlatmadı da direkt olarak ülke yönetimine seçildiler” ifadelerini kullandı.

 

“EKSİK OLAN ŞEY; SANDIĞIN HALKIN ÖNÜNE GELMESİDİR”

Türkiye’nin daha önce birçok sorun yaşadığını ve bu sorunlardan yoksullaşmadan çıkabildiğini ifade eden Salıcı, “Bu ülke 2. Dünya Savaşı gördü, bu ülke darbe dönemlerini gördü, bu ülke ekonomik kriz dönemlerini gördü, bu ülke soğuk savaşları gördü, bu ülke hiçbir zaman bu kadar yoksullaşmadı, hiçbir zaman bu kadar sorunlarla karşılaşmadı, karşılaştığı zaman da vatandaşların önüne sandık geldi, bir çözüm iradesi ortaya çıktı, yeni kadrolar Türkiye’yi aldı ve sorunlardan çıkardı, bambaşka bir noktaya götürdü. Bizim isteğimiz de 3 yıldır süren bu krizi çözme iradesi Adalet ve Kalkınma Partisi’nde yok, o zaman sandık bir an önce vatandaşımızın önüne gelsin, vatandaşımız kendi tercihi neyse, o tercihini kullansın. Cumhuriyet Halk Partisi ve Millet İttifakı’nın güçlü kadrosu Türkiye’yi bu zorlu ve sorunlu dönemden, bu sorunlu durumdan çıkarmak için elinden gelen çabayı ortaya koyacaktır. Bununla ilgili hem kadromuz hazır hem çözüm önerilerimiz hazır. Eksik olan şey; sandığın halkın önüne gelmesidir” diye konuştu.

 

“MERSİN’DE ÖNEMLİ BİR MİTİNG YAPACAĞIZ”

Salıcı, açıklamasını şu şekilde sonlandırdı: “Ama Türkiye öyle bir hale geldi ki 2002 yılında kimseye danışmadan başbakan yardımsıyken yaptığı açıklamayla Türkiye’yi erken seçime götürenler, bugün erken seçimi isteyenleri hain diye suçluyorlar.  Güçlü bir seçim çağrısı yapmak için, tüm Türkiye’ye ülkenin içinde bulunduğu koşullara anlatmak, çözüm önerilerini anlatmak ve milletin sesini tüm Türkiye’ye duyurmak için 4 Aralık günü tüm Türkiye’ye Mersin’de önemli bir miting yapacağız. Ülkede neden erken seçime ihtiyaç olduğunu ve vatandaşın önüne bir an önce sandığın getirilmesi gerektiğini Mersin’den haykıracağız. Bizim bu yaptığımız çalışmalardan rahatsızlar; Tayyip Erdoğan’a verdikleri Cumhuriyet Meydanı’nı önümüzdeki dönemin iktidarı Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na vermemek için ellerinden geleni yaptılar. Korkunun ecele faydası yok, geliyor gelmekte olan.”


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA