Dijitalleşmenin gücünün sağladığı avantajlar




Tarih: 13 Aralık 2021 Pazartesi 15:32


Anteris Group Kurucusu Tufan Özdemir, dijitalleşen dünya ile birlikte değişen mesleklerden söz ederek, kariyer hedefini bu yönde değiştirmek isteyenlere önerilerde bulundu. Dijitalleşme gücünü 7 başlık altında toplayan Özdemir, dijital pazarlama, PR sorumlusu, sosyal medya yöneticisi, pazar araştırmacısı, içerik yazarı, satış temsilcisi, marka ve ürün müdürünün kariyer seçiminde önemli seçimler olduğunu belirtti.

Haber- Gizem Konucu

Anteris Group Kurucusu Tufan Özdemir, yeni dünya düzeninde dijitalleşme ile birlikte dijitalleşmenin gücünü ve sağladığı avantajları gazetecilere anlattı. Dijital gücü 7 başlık altında toplayan Özdemir, dijital pazarlama, PR sorumlusu, sosyal medya yöneticisi, pazar araştırmacısı, içerik yazarı, satış temsilcisi, marka ve ürün müdürünün kariyer seçiminde önemli seçimler olduğunu belirtti. Özdemir, Dijital dünya ile birlikte kariyer planlamasının da değiştiğini, yeni meslek kollarının oluştuğunu ve bu meslek kollarındaki ilerlemenin geleceğe önemli katkılar oluşturacağını ifade etti. Dijital pazarlamanın iyi bir kariyer seçimi olabileceğini ifade eden Özdemir, “Neticede dijital bir dünyada yaşıyoruz ve pazarlama bütçeleri dijital reklamcılığa doğru günden güne geleneksel pazarlama kanallarından uzaklaşıyor. Şirketlerin çevrimiçi görünürlüğünü iyileştirmeleri gereki­yor ve bu da küresel çapta dijital pazarlamacılara olan talebi artırıyor. Belirli bir yerde fiziksel olarak bulunmanıza gerek olmaması, dijital pazarlamayı kendi işlerini kurmak veya tam zamanlı serbest çalışan ola­rak çalışmak isteyen insanlar için ideal hale getiriyor. Dijital pazarlama geniş bir yelpazedir, ancak çalışılması gereken en popüler alanlardan bazıları şunlardır: Tıklama Başına Ödeme (PPC) veya Tıklama Başına Maliyet (CPC) Pazarlaması, Gösterim Başı Maliyet (CPM) pazarlaması, PPC bağlı kuruluş pazarlaması, E-Ticaret, Etkileyen (Influencer), E-posta pazarlama, SEO / SEM, İçerik Stratejisi, Blog / Vlog” dedi.

 

“ŞİRKETLERİN SOSYAL MEDYA İÇİN UZMAN KULLANMASI ŞAŞIRTICI DEĞİL”

PR sorumlusunun, Halkla İlişkiler faaliyetleri bir organizasyon ile hedef kitlesi ve hedef kitlesini etkileyecek kişi ya da gruplar arasında iletişimi sağlamak amacıyla yapılan önceden planlanmış çalışma olduğunu belirten Özdemir, “Burada organi­zasyon, özel bir firma, kamu kurumu, sivil toplum örgütü ya da bir kişi de olabilir. Kamu imajı ve algı, karlarını insanların kendileri hakkındaki düşüncelerinden etkilendiğini görebilen büyük şirketler için son derece önemlidir. Bu nedenle, firmaların tüm doğru kutuları işaretlemelerine ve olumlu bir üne kavuşmalarına yardımcı olabilecek anlayışlı PR danış­manlarının hizmetlerini sunarlar. İletişim veya sosyal bilimlerle ilgili bir alanda bir derece, rekabetçi bir endüstri ne iyi bir başlangıç noktasıdır. Yaratıcılık, iyi zaman yönetimi ve güçlü iletişim becerileri sizi kalabalık­tan ayırmanıza yardımcı olacaktır” dedi. Sosyal medyanın günümüzde artık neredeyse ilk referansı oluşturduğunu da söyleyen Özdemir, “Özellikle pandemi döneminde artan telefon kullanımıyla ve çevrimiçi alışverişle bu önemini daha da arttırdı. İletişimimizi sürdürdüğümüz, markaları araştırdığımız, diğer müşteri yorumlarına eriştiğimiz, yeri gel­diğinde alışveriş yaptığımız sonsuz bir havuza döndü. Sosyal medyanın ölçeği ve potansiyeli göz önüne alındığında, şirketlerin sosyal medya yayınlarını yönetmek için uzmanlar kullanması tabi ki bu koşullarda şaşırtıcı değildir. Bir yönetici olarak, yayınları güncellemekten, kullanıcıları meşgul etmekten ve içerik stratejileri geliştirmekten sorumlu olunan bir alandır” ifadelerine yer verdi.

 

“İÇERİK ÜRETMEDE EN ETKİLEYİCİ FAKTÖR YAZMA BECERİSİDİR”

Özdemir, grafik ve istatistik incelemeyi seven, bu yönde kariyer yapmak isteyenlere de önerilerde bulundu. Özdemir, “Olası kalıpları tanımlamak için sayılarla ilgileniyorsanız, pazar araştırması sizin için uygun olabilir. Piyasa analistleri, en karlı pazarların nere­de olduklarını ve en fazla kimlerden oluşabileceklerini belirlemeye yardımcı olmak için demografik veriler, satış rakamları, konumlar ve dönüşüm oranları dahil olmak üzere her türlü veriyi inceler. Artık bu süreçte yardımcı olabilecek geniş bir yelpazede güçlü araçlar var, ancak verileri analiz etmek ve ondan sonuç çıkarmak iki farklı şey. Bu nedenle çoğu piyasa analisti, genellikle güçlü bir eğitim geçmişi­ne sahiplerdir. Ek olarak güçlü bir iletişimci olmanız ve bulgularınızı teknik olmayan bir geçmişe sahip olanlara çevirebilmeniz gerekir” diye konuştu. İçerik pazarlaması hakkında da bilgiler veren Özdemir, internetin yaygın kullanımıyla birlikte birçok şirket için içerik pazarlamanın önemli olduğunu dile getirdi. Özdemir , “Özellikle arama motorlarında görüne­bilirlik, marka gösterimi ve reklam geliri elde etmenin önemli bir yoludur. Bu nedenle, marka tutarlılığı ve SEO uyumluluğu­nu uygularken yüksek kaliteli içerik üretebilen yetenekli yazarlar her zaman talep edilmektedir. İçerik üretmedeki en önemli faktörlerden biri ise etkileyici yazma becerisidir. Ayrıca, Arama Konsolu ve Go­ogle Analytics gibi analiz araçlarının nasıl kullanılacağının yanı sıra, anahtar kelimelerin nasıl çalıştığını anlamanız gerekir ki seçeceğiniz içerikleri belirlemede mantıklı bir yol izleyebilin” dedi.

 

“MÜŞTERİLER O ÜRÜNE İHTİYACI OLDUĞUNA İKNA ETMENİZ ÖNEMLİ”

Özdemir, başarılı bir pazarlama sırrının, insan insan psikolojisini ve onu nasıl kullana­bileceğini anlamak olduğunu da belirterek, “Müşterilerinizin ürününüzü almayı istemeleri yerine, o ürüne ihtiyaçları olduğunu ikna etmeniz daha önemli olacaktır. Bu düşünceyi pratik bir gerçekliğe çevirebilirseniz, beceri­leriniz kesinlikle talep görecektir. İşin güzel yanı, bu alanda kariyer rotası çizmek için herhangi bir resmi eğitime de ihtiyacınız yok. Hedef kitleden gelen çağrıları siparişlere dönüştürebiliyorsanız, çabalarınızın sonuçlandığını göreceğiniz gibi, hızlı bir şekilde yükselen bir kariyer içinde bulacaksınız. Bir satış temsilcisi olarak bir miktar başarı elde ettikten sonra, belirli bir ürün için bölgesel pazarlamanın sorumluluğunu üstlenme olasılı­ğınız çok yüksektir. Ürün müdürü olmak için üniversitelerin dört yıllık lisans eğitimi veren çeşitli bölümlerinden mezun olma şartı aranmak­tadır. Firmalar ve üretilip satışa sunulan ürünler farklı olacağından farklı bölüm mezunu kişiler aranmaktadır. Satıcılara güvenmek yeri­ne, tüm stratejileri, kampanyaları ve tanıtım etkinliklerini tasarlamak ve oluşturmak zorunda kalacaksınız demektir bu. Hemen endişelen­meyin! Keyifli bir sürecin sizi beklediğinden eminiz” ifadelerini kullandı.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA