“2022 yılı için yaptığımız bütçe gerçekçi bir bütçe”




Tarih: 16 Aralık 2021 Perşembe 14:49


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin’in çok fazla dinamiğe sahip bir kent olduğunu ve bu potansiyelinin açığa çıkarılması gerektiğini ifade ederek,“Bir bölgede hangi sektörün gelişimi isteniyorsa, bu sektöre teşvik çıkaran kurum Mersin Büyükşehir Belediyesi değil, parlamentodur. Bizim misyonumuz, Mersin’in daha da ilerlemesi ve gelişmesi için projeler üretmektir” dedi.Bağlantı

Büyükşehir’den rasyonel bütçe

Belediyede mali disiplini sağladıklarını ve gerçekçi bir bütçe yaptıklarını ifade eden Başkan Seçer, “2019’da bütçenin gerçekleşme oranı yüzde 75.59, 2020 yılında bu oran yüzde 91.83’e çıkıyor. Bu yıl ilk 10 ay itibariyle de yüzde 88.96. Bu da yüzde 100’lere yakın bir gerçekleşme oranıyla. Biz hayali bütçeler yapmıyoruz. Artışları da öngörüyoruz ve doğru öngörüyoruz. 2022 yılı için yaptığımız bütçe de gerçekçi bir bütçe” diye konuştu.

 

“YARIM KALAN YATIRIMLAR TAMAMLANMALI”

Mersin’e yapılması gereken yatırımların uzun süredir tamamlanmadığına dikkat çeken Başkan Seçer, “Büyük bir yatırım olan Uluslararası İstanbul Havaalanı kısa sürede yapılmasına rağmen, Çukurova Havalimanı 10 yılda bitirilemedi. Bunu sorgulamakta yarar var. Ankara Ulukışla-Pozantı Otoyolu-Niğde bağlantısı gayet büyük bir yatırım; gerçekleşti, bitti. Gidin, bakın. Burası kadar yoğun da değil. Yani burada 4 yoğunluk varsa orada şu anda 2 yoğunluk var. Burası olduğu gibi duruyor, 10 sene önce de ben bunu duydum, ‘Karayolları ihaleye çıkıyor’ diye. Fakat şu ana kadar bir arpa boyu yol alınamadı” ifadelerine yer verdi.  Başkan Seçer, kente huzur getirdiklerini ifade ederek,“Buraya herkes Türkiye’nin her tarafından yatırım yapmak için geliyor ve benim belediyeme herhangi bir sorunu, sıkıntısı için misafir olmak isteyen, ziyaret etmek isteyen her iş adamı da gelebiliyor” dedi.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA