Mersin’in tanıtıma katkı sunacak “Bayram Şekeri” filminin galası gerçekleşti




Tarih: 17 Aralık 2021 Cuma 13:09


Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’ın büyük desteği ve Akdeniz Belediyesi katkılarıyla Mersin’de çekilen Bayram Şekeri filminin Mersin galası gerçekleşti. Galada konuşan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, “Bir şehrin tanıtımında en önemli yollardan biri de kültür ve sanattır. Bayram Şekeri filminin yapımcısı Bilal Kalyoncu ile bu konu üzerine görüştük. Güzel bir yapıma imza atıldı. Bu film sadece Akdeniz’i değil, tüm kenti içinde barındırıyor. Birçok ören yerini ve yaşam alanlarını da izleyiciye sunuyor. Buradaki asıl amaç Mersin’i tüm Türkiye’ye tanıtabilmektir”

Haber- Gizem Konucu

Bayram Şekeri filminin Mersin Galası, Mersinlilerin yoğun ilgisi ile gerçekleşti.  Yapımcılığını ve Yönetmenliğini Bilal Kalyoncu'nun üstlendiği, başrollerinde Öykü Gürman, Ulaş İnan Torun, Deniz Orak, Faruk Sofuoğlu ve Serkan Şengül'ün rol aldığı Akdeniz Belediyesi’nin de destek verdiği Bayram Şekeri filminin Mersin'deki galası yoğun ilgi gördü. Bir alışveriş merkezinde gerçekleşen etkinliğe

Mersin Valisi Ali İhsan Su ve eşi Zeliha Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik ve eşi Oya Gedik, Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak ve eşi Ebru Hatice Öztoprak, Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan ve eşi Zehra Aslan, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ve eşi Behiye Gültak'ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

 

GÜLTAK: “SANAT YOLUYLA AKDENİZ’İ ANLATMIŞ OLACAĞIZ”

Galada konuşan Mersin Valisi Ali İhsan Su, sanatın evrensel bir olduğuna dikkat çekerek, “Bir kentin tanıtımında sanat çok önemlidir. İnsanlara ulaşmanın birçok yolu vardır ama en hızlı ve en kolay yol sanattır. Günümüzde de görsel sanatlar öne çıkıyor. Bu anlamda ilimizde çekimi yapılan Bayram Şekeri filminin inanıyorum ki ilimizin ve ülkemizin tanıtımına çok büyük katkıları olacak. Bu filmin yapımında emeği geçen destekleyen başta Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak'ı, Yapımcı Bilal Kalyoncu'yu, tüm oyuncuları ve film ekibini tebrik ediyorum" dedi. Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak da filmin yalnızca Akdeniz’i değil tüm kenti içinde bulundurduğunu ifade ederek, “Bir şehrin tanıtımında en önemli yollardan biri de kültür ve sanattır. Bayram Şekeri filminin yapımcısı Bilal Kalyoncu ile bu konu üzerine görüştük. Güzel bir yapıma imza atıldı. Bu film sadece Akdeniz'i değil, tüm kenti içinde barındırıyor. Birçok ören yerini ve yaşam alanlarını da izleyiciye sunuyor. Buradaki asıl amaç Mersin'i tüm Türkiye'ye tanıtabilmektir" şeklinde konuştu. Sanat yoluyla Akdeniz’i tanıtmış olacaklarını da söyleyen Gültak, “Hedef 1 milyon seyirci. Umarım bu rakamlar elde edilir. Bizler de böylece sanat yoluyla birçok insana Mersin'in kalbi Akdeniz'i de anlatmış olacağız. Biz, bu film sayesinde belki de kafaları karışık olan insanlara karşı Mersin'i daha iyi tanıtmayı istedik. Tüm oyunculara, yapımcılara, film ekibine emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Değerli protokolümüze de bizleri bugün yalnız bırakmadıklarından dolayı saygılarımı sunuyorum" diye konuştu. 

 

KALYONCU: “FİLMİMİZİN MERSİN İÇİN GÜZEL BİR ŞANS OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”

Gala da konuşan filmin yapımcısı Bilal Kalyoncu ise, filme katkı sunan herkese teşekkür etti. Sanata katkılarından dolayı Akdeniz Belediyesi Başkanı M. Mustafa Gültak’a ayrıca teşekkürlerini ileten Kalyoncu, “Biz filmi aslında başka bir şehirde planlamıştık. Ancak Sayın Gültak, Akdeniz'in ve Mersin'in tanıtımını fazlasıyla önemsediklerini ifade etti ve bizi buraya gelmeye ikna etti. Bir şehir en güzel filmlerle anlatılır. Bunun yüzlerce örneği var. Hatta filmler kent tanıtımlarının dahi önüne geçebiliyor. Bu bağlamda Bayram Şekeri filmimizin Mersin için güzel bir şans olduğunu düşünüyorum. Filmimiz birçok platformda da yayınlanarak milyonlarca insanın beğenisine sunulacak. Bizleri burada çok güzel ağırladınız. Mersin halkı ile müthiş zamanlar geçirdik. Özellikle yerel oyuncuları Mersinli vatandaşlarımızdan seçmeye çalıştık. Tüm oyuncularımızı ve ekibimizi tebrik ediyorum" ifadelerine yer verdi.  Başrol oyuncularından Ulaş İnan Torun ise Mersin’in iklimi gibi insanlarının da sıcak olduğunu, film boyunca insanların kendilerine candan davranıp, değer vermesinin çok değerli bulduklarını belirtti. Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak'ın filmde küçük bir rol almasına da esprili bir dille atıfta bulunan Torun; "Mustafa Başkan'ı benden daha iyi oynadığı için kıskandım ama kendisine katkılarından ötürü de çok teşekkür ediyorum" dedi. Etkinlik, galanın ardından film gösterimi ile devam etti. Gösterim sonrası günün anısına hatıra fotoğrafları çekildi.

 


Etiket: akdenizbelediyesi, mustafagültak, bayramşekeri, bilalkalyoncu, öykügürman, ulaşinantorun, denizorak, faruksofuoğlu, serkanşengül


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA