Eczacılık Fakültesi öğrencileri beyaz önlük giydi




Tarih: 17 Aralık 2021 Cuma 13:21


Mersin Üniversitesi Eczacılık Fakültesi tarafından ’beyaz önlük giyme töreni’ gerçekleştirildi.

Akdeniz Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törene, MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmiye Canacankatan, dekanlar, 25. Bölge Mersin Ecza Odası Genel Sekreteri Volkan Yıldız, akademik, idari personel ile Eczacılık Fakültesi öğrencileri ve aileleri katıldı. Saygı Törende Eczacılık Fakültesi öğrencileri Ece Atıcı ve Arda Vural müzik dinletisi gerçekleştirdi. Eczacılık Fakültesinin, sağlık zincirinin en güçlü halkalarını yetiştiren ve ciddi başarılara imza atmış bir fakülte olduğunu söyleyen Rektör Ahmet Çamsarı, eczacılık mesleğinin çok önemli ve kutsal bir meslek olduğunu, öğrencilerin de bütün enerjilerini bu kutsal meslekte iyi bir yere gelmek için harcamaları gerektiğini söyledi. Üniversitenin yaklaşık 50 bin kişilik büyük bir aileye sahip olduğunu söyleyen Çamsarı, “Mersin Üniversitesi olarak, artık gençlik zamanını yaşayan ve en verimli döneminde olan bir üniversiteyiz. Türkiye’nin en yeşil kampüslerden birisine sahibiz. Kampüsümüzde doğal hayatı koruyoruz ve tüm bunların hepsi bizim gurur duyduğumuz konular. 207 üniversite arasından 14. sırada yer alıyoruz ve hızla da gelişmeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı. Törenin gerçekleştiği merkezi Mersin’e kazandırmaktan dolayı büyük bir gurur duyduklarını da ifade eden Çamsarı, Akdeniz Kültür Merkezinin bin 650 kişilik oturma kapasitesine sahip, görüş açısı ve akustiği ile de Türkiye’nin sayılı salonlarından biri olduğunu ve böylesi önemli bir salonda Eczacılık Fakültesinin beyaz önlük giyme törenini gerçekleştirmekten dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

 

GÜLTAK: “GÜZEL BİR MESLEĞİNİZ OLACAK”

Eczacılığın kadim bir meslek olduğunu söyleyen Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ise “Hastalar, doktorlardan daha çok eczacılar ile her şeylerini konuşurlar. Bu durum da sizleri geliştirecektir. Güzel bir mesleğiniz olacak. Mersin Üniversitesi de iyi akademisyen ve öğrenci yetiştiren bir üniversite. Üniversite günleri, güzel ve eğlenceli günlerdir. Bu günlerin keyfini çıkarmanızı diliyor, eğitim hayatınızda hepinize başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Törende konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Eczacılık Fakültesi öğrencilerinin bu özel gününde yanlarında olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Öğrencilere, üniversite hayatlarında kültür sanat etkinliklerine de katılmalarını tavsiye eden Özyiğit, kültür sanat etkinliklerine katılmanın dostlukları geliştirdiğini söyledi. Başkan Özyiğit, “Yenişehir’de olmaktan mutlu olduğunuzu düşünüyorum. Yenişehir’de böyle muhteşem bir salonu gerçekleştiren Sayın Rektörümüze şükranlarımı sunuyorum. Mersin’de Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi ve onun dışında bu salon her halde Türkiye’de bu büyüklükteki birkaç salondan. Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde sanat üretiliyor. Üniversite yaşamında meslek öğrenmenin ötesinde yaşamı da öğrenmemiz gerekiyor. Dostlukların gelişmesi için sanatsal etkinliklere katılmak önemlidir. Yenişehir Belediyesi olarak Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde yapılan etkinliklerden faydalanmak istediğinizde de Yenişehir Belediyesine ulaşmanız yeterli, o konuda sizlere katkı sunacağız” diye konuştu.

 

“DÜZENLİ, DİSİPLİNLİ ÇALIŞMANIN ELİNDEN HİÇBİR ŞEY KURTULMAZ”

Eczacılık mesleğinde dayanışmanın her zaman yer aldığını anlatan Özyiğit, genç eczacı adaylarına tavsiyelerde de bulundu. Başkan Özyiğit, konuşmasına şöyle devam etti: “Bizim mesleğimizde gerçekten iyi bir dayanışma vardır. Türkiye’nin neresine giderseniz gidin bir eczanenin kapısından girdiğinizde orada bütün sorununuz hallolur. Çünkü siz artık bir eczacısınız, bugün o ilk adımı atıyorsunuz. Mesleğe hoş geldiniz. Benim mesleğe olan övgüm boşa değil. İki oğlum var ikisi de eczacı. Onları eczacı olmaya teşvik ettiğimize göre demek ki mesleğimize inanmışız. Mesleğimize hep birlikte inanalım. Okul süresince düzenli çalışırsanız sıkıntı yaşamazsınız. Ufak tefek sıkıntılar olur, zaten o sıkıntılar olmazsa da tadı tuzu olmaz. Düzenli, disiplinli çalışmanın elinden hiçbir şey kurtulmaz. Zaten bu alanı kazanıp, bu puanlarla buraya geldiğinize göre bunu başarmışsınızdır.

Eczacılık fakültesinde çok önemli bilgiler alacaksınız, mesleki bilgilerin yanında analitik düşünmeyle alakalı da altyapınız olacak ve çok güzel işler başaracaksınız. Hem sağlık alanında hem de topluma hizmet alanında size olan güvencimiz, inancımız tam. Yolunuz açık olsun şimdiden mesleğiniz hayırlı uğurlu olsun diyorum.  Eczacılık Fakültesi akredite edilmiş ve güçlü bir akademik kadro ile faaliyetlerine devam eden bir fakülte olduğunu ifade eden Fakülte Dekanı Prof. Dr. Necmiye Canacankatan da “Fakültemiz, mesleki etik ve bilimsel değerlere sahip nitelikli eczacılar yetiştiriyor. Her mesleğin zorlukları vardır ama sağlık alanında çalışıyorsanız, hataların telafisi olmayabiliyor. Bu nedenle, kendinizi her zaman geliştirmelisiniz. Bugüne kadar 754 eczacıyı mezun ettik. Üniversite olarak mezuniyet sonrasında da sizlerin her zaman yanınızdayız. Şimdiden sizlerle gurur duyuyor, fakültemizden mezun olurken güzel anılar biriktirdiğiniz, sağlıklı mutlu ve başarı bir eğitim süreci geçirmenizi diliyorum” dedi. Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından öğrencilere beyaz önlükleri giydirildi. (Haber Merkezi)


Etiket: mersinüniversitesi, eczacılık, ahmetçamsarı, abdullahözyiğit, mustafagültak


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA