Korkmaz: “Mersin özellikle yabancı yatırımcılar için büyük bir fırsat”




Tarih: 19 Aralık 2021 Pazar 13:58


Eyvan Kebap Kurucularından Ayhan Korkmaz, Mersin’e yatırım yaptıklarından dolayı memnuniyetini dile getirerek, “Mersin’e hangi yatırımı yaparsanız yapın o yatırımın karşılığını elbet alırsınız. Mersin’e yeni bir şube açarken içim çok rahattı. Çünkü markama ve lezzetime güvenim tamdı. Yatırım yapacak kişilerde kendinde bu güveni hissediyorsa hiç durmadan Mersin’e gelebilirler. Özellikle yabancı yatırımcılar için Mersin büyük bir fırsattır” dedi.

Haber- Burak Karataş

Eyvan Kebap Kurucularından Ayhan Korkmaz, tablacılıktan başlayıp şimdilerde 200 kişiye istihdam sağladığı işine kadar olan süreci gazetecilere anlattı. Küçük esnaf modeli ile başladıkları ve başarıya ulaştıklarında kaliteden asla ödün vermediklerini belirten Korkmaz, yatırım avantajları hakkında da bilgi verdi. Babadan kalan bir miras olarak, geçmişte kurulan bu markayı günümüz çizgisinde geliştirmenin ikinci kuşak olarak kendilerine düştüğünü söyleyen Korkmaz, “Yeme içme sektörü çok hassas bir sektör olduğu için işin her noktasında titiz olmanız gerekiyor. Biz geçmişte de bugünde de bu titizlikten ödün vermedik. Markamızı büyütmek için her ne kadar destekleyici adımlar atsak da markamız kendiliğinden büyüdü diyebilirim. Babamın yanında çıraklık yaptığım zamanlar sektörde bir kar tanesiydik. Bu kar tanesi zaman içerisinde kaliteli hizmeti, lezzeti, titizliği ve müşteri memnuniyeti ile adeta çığa dönüştü. Biz de büyüyen bu markamızın kalitesini koruyacak şekilde adımlar attık. Yeni jenerasyonun beklentilerine uyduk, menümüzü hem geleneksel hem de yenilikçi tuttuk” dedi.

 

“200 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLIYORUZ”

Adana’daki serüvenlerinin Adana’da açılan ikinci şube ile devam ettiğini, sonrasında ise Mersin’e yatırım yapma kararı aldıklarını dile getiren Korkmaz, “2. Çevreyolu üzerinde Eyvan Kebap’ı Mersin’e kazandırmanın mutluluğunu yaşadık. Mersin yatırım yapılabilecek bölgeler liste­sinde bana göre birinci sırada geliyor. Bu sebepten dolayı Mersin bizi her zaman heyecanlandırdı.  Adana ve Mersin şubelerimizde Eyvan Kebap olarak yaklaşık 200 kişiye istihdam sağlıyoruz. Bu sayı bazı zamanlarda artış göstere­biliyor. İstikrarlı istihdama büyük ölçüde önem veriyoruz. Çalışan personellerimizin her birine ayrı ayrı değer veriyoruz. Dediğim gibi babam tablada kebap yaparken babamıza yardımcı olmak için yanında sadece ağabeyimle ben vardık. Şimdilerde ise 200’e yakın kişiye iş imkanı sağlıyoruz. Geçmişle şimdiki durumu kıyasladığımızda büyümemizi değil, bu kadar kişiye imkanı sağla­dığımızdan dolayı mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştu.

 

“MERSİN’E HANGİ YATIRIMI YAPARSANIZ YAPIN O YATIRIMIN KARŞILIĞINI ELBET ALIRSINIZ”

Korkmaz, Mersin’i yatırım yapabilecek iller arasında zirveye koyduklarını söyleyerek, Mersin’in çok fonksiyonlu özellikleri olduğunu belirtti. Mersin’inin iklim, coğrafi konum, turizm, sanayi bölgeleri gibi birçok mozaik ile bir kent olgusu taşıdığını sözlerine ekleyen Korkmaz, “Çok fazla göç almasından kaynaklı olarak farklı kültürleri de içinde bulunduruyor. Türkiye’de bütün bu özellikleri taşıyan çok az il bulabilirsiniz. Bu sebeple Mersin’e hangi yatırımı yaparsanız yapın o yatırımın karşılığını elbet alırsınız. Sadece sabırlı ve aynı zamanda da yenilikçi bir kişiliğe sahip olmanız gerekiyor. Yaptığınız yatırımın takipçisi olup, o yatırımı teknolojiye uygun şekilde desteklemeniz gerekiyor. Mersin’e yeni bir şube açarken içim çok rahattı. Çünkü markama ve lezzetime güvenim tamdı. Yatırım yapacak kişilerde kendinde bu güveni hissediyorsa hiç durmadan Mersin’e gelebilirler. Özellikle yabancı yatırımcılar için Mersin büyük bir fırsattır” ifadelerini kullandı.

 

“MERSİN’DE ŞUBELEŞME YOLUNDA ADIMLAR ATACAĞIZ”

Paket servisleri kendi aracı ile yaptığını ifade eden Korkmaz, “Bunu da ancak şu şekilde açıklayabilirim. Birincisi işimin başında olmaya alışmış bir yapım var. İkincisi de aracımla vakit geçirmeyi seviyorum. İkisini birleştirince de ortaya çıkan sonuç bu oluyor. Çevremden bazı arkadaşlarım dürümün maliyeti kadar benzin harcıyorsun dese de ben yine işimin başında olmaktan keyif alıyorum.  Eyvan Kebap Mersin’de kısa sürede adını kanıtladı. Mersin’de şubeleşme yolunda adımlar atacağız. Önceliğimiz Mezitli bölgesi olacak. Daha sonra ise Mersin’in çeşitli bölgelerine ‘Eyvan Ke­bap’ tabelasını asmayı düşünüyoruz. Tabi bu yatırımları yaparken yukarda söylediğim gibi araştırmacı bir yol izleyeceğiz. Arz talep bölgelerini iyi analiz etmek gerekiyor. Bunun içinde çalışmaları­mız kısa süre içerisinde başlayacak” diye konuştu.

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA