“Onlar bize emanet”




Tarih: 28 Aralık 2021 Salı 14:47


Gaziantep’te dört yaşındaki Asiye Ateş, geçen hafta pitbull cinsi iki köpeğin saldırısı sonrası ağır yaralanmasının ardından Türkiye’de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 81 ile genelge gönderdi. Genelgeye göre sahipsiz hayvanların bakımevlerine götürüleceği belirtildi. Genelge sonrası birçok ilde sokak hayvanları toplanmaya başlarken, Mersin Büyükşehir Belediyesi, “Onlar bize emanet” diyerek hayvan toplama işleminin söz konusu olmadığını belirtti.

Haber- Gizem Konucu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı son dönemde insan yaşamını tehdit eden sahipsiz ve tehlike arz eden hayvanlarla ilgili önlemler kapsamında hazırladığı genelgeyi 81 il valiliklerine ve tüm belediyelere gönderdi. Genelgede sahipsiz hayvanların bakımevlerine götürüleceği belirtildi. Yayımlanan bu genelgeden sonra ise pek çok ilde sokakta yaşayan köpeklerin toplandığı bilgisi gelmeye başladı. Sosyal medyada olumsuz tepkilere yol açan bu görüntüler vatandaşları üzerken, çoğu vatandaş da yapılan bu işlemin doğru olmadığını savundu. Mersin Büyükşehir Belediyesi ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla beraber böyle bir uygulama yapmayacaklarını dile getirdi. Paylaşımda, “5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu çerçevesinde; gönüllülerimizle besleme, kısırlaştırma ve tedavi çalışmaları yapıyoruz. Kazalı, yavru, hasta veya saldırganlık gösterenler dışında hiçbir hayvan toplama işlemi söz konusu değildir. Onlar bize emanet” ifadelerine yer verildi.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA