Suray; “Dünya vatandaşı olma noktasına gelmelerini destekli­yoruz”




Tarih: 31 Aralık 2021 Cuma 13:53


Öğrencilerin yurtdışı eğitim planlarına önemli katkılar sunan IES Yurtdışı Eğitim, 17 yıllık tecrübesi ile faaliyetlerini sürdüren Hatice Erbaz Suray, “Bu yaz okulu programlarımızda geziler tamamıyla kültürel geziler olup mesela Ox­ford Üniversitesi, Londra Bilim ve Sanat Müzesi, öğrencilerimizin ya­şına uygun Londra’da Broadway Müzikaline götürüyoruz. Bu müzikal biletlerini aylar öncesinden öğrencilerimize ayırıyoruz, amacımız tüm öğrencilerimizi dünya vatandaşı olma noktasına gelmelerini destekli­yoruz” diye konuştu.

Haber- Burak Karataş

IES Yurtdışı Eğitim, öğrencilerin yurtdışı eğitim planlarına katkı sunmaya devam ediyor. 17 yıllık tecrübesi ile faaliyetlerine devam eden Hatice Erbaz Suray, yurtdışı eğitimde öğrencilerin yol haritasını belirliyor. IES Yurtdışı Eğitim’in faaliyet alanlarından ve projelerinden söz eden Suray, öğrencilerin dünya vatandaşı olmaları yolundaki tüm adımlarda öğrencilerin her zaman yanlarında olduklarının da altını çizdi. 1980 yılında Adana’da doğan, üniversite hayatını tamamladıktan sonra

IES Yurtdışı Eğitim’de Yurtdışı Eğitim danışmanı olarak çalışmaya başlayan Suray, 10 yılın sonunda

IES Yurtdışı Eğitim Mersin Ofisinin işletmeciliğini aldı. Suray, 17 yıldır sadece yurtdışı eğitim üzerine çalışmalarını sürdürürken aynı zamanda da GİŞKAD Yönetim Kurulu Üyesi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası 28 Nolu Eğitim Komitesi Başkan yardımcısı olarak da görev yapmakta. Şirketin faaliyetleri hakkında gazetecilere açıklamalarda bulunan Suray, IES Yurtdışı Eğitim’in Çukurova bölgesindeki ilk yurtdışı eğitim firması olduğunu belirtti. Suray, “Mersin ilimizde ve birçok farklı şehirlerden öğrencilerimize ve yetişkinlere yönelik Yurtdışı Eğitim programları sunmaktayız. Her yaşa yönelik yurtdışı eğitim programlarımız bulunmaktadır. İngiltere, Amerika, Kanada, İrlanda ve Malta en çok çalıştığımız ülkelerdir. Kişinin eğitim profiline göre ücretsiz danışmanlık hizmeti veriyoruz. Yurtdışında Dil Okulu, Yaz Okulu, Lise, Üniversite, Master, Sertifika, Meslek Kurslarına yerleştirme hizmeti veriyoruz. Kişilerin okul belirle­mesi, vize işlemleri, konaklama ayarlaması, uçak bileti bulunması gibi işlemler ile bizzat ilgileniyoruz. Yani öğrenci yurtdışına gidip dönene kadar rehberlik hizmetimiz devam etmektedir. Varış yerinde sorunlar yaşanabilir bu noktada da yine öğrencilerimize yardımcı oluyoruz” şeklinde konuştu.

 

“TÜM ÖĞRENCİLERİMİZİ DÜNYA VATANDAŞI OLMA NOKTASINA GELMELERİNİ DESTEKLİ­YORUZ”

Pandemi döneminde de çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Suray bu dönemde en çok İngiltere ve Kanada’ya öğrenci gönderdiklerini belirtti. Suray, “Birçok farklı prosedürler oldu. Hem öğrenciler hem de danışman­lar olarak bizler bu duruma çabuk uyum sağladık. Öğrencilerimizi güvenli bir şekilde Türkiye’ye dönmelerini sağladık. Kalan öğrencileri­mize destek olduk. Şu an bütün öğrencilerimiz normal şekilde yurtdı­şında eğitimlerine devam etmektedir” dedi. Her yıl İngiltere’ye 8-17 yaş aralığında öğrenci gruplarını gönderdiklerini söyleyen Suray, “Grup yaz okulu programında Türkiye’de sayılı firmalardanız. Bu öğrencileri bu programın ardından yurtdışında üniversite ve mastera gönderiyoruz. Öğrencilerin bu yaştaki yaz okuluna katılımı sadece İngilizce geliştirme değil aynı zamanda kültürleri tanıma, zaman mu­hasebesi, öz bakım ve kişisel gelişime de katkı sağlıyor. Bu yaz okulu programlarımızda geziler tamamıyla kültürel geziler olup mesela Ox­ford Üniversitesi, Londra Bilim ve Sanat Müzesi, öğrencilerimizin ya­şına uygun Londra’da Broadway Müzikaline götürüyoruz. Bu müzikal biletlerini aylar öncesinden öğrencilerimize ayırıyoruz, amacımız tüm öğrencilerimizi dünya vatandaşı olma noktasına gelmelerini destekli­yoruz. Her yıl programımızın daha iyisini yapmak için uğraşıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“HER YIL DAHA İYİSİNİ YAPMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Suray, öğrencilere üniversite ve master yerleştirmesi yaparken, öğrenciye en uygun okulu bulmak için titizlikle çalıştıklarının altını çizerek, “Şu an yurtdışında eği­timlerini tamamlayıp üst düzey çalışmakta olan öğrencilerimiz bulun­maktadır. Öğrencilerimizden İngiltere, Amerika ve Kanada’da Avukat, Mühendis, Mimar olarak yurtdışında görevini icra etmektedirler” dedi. Suray gelecek hedeflerinden de bahsederek, “Öncelikli olarak her yıl daha iyisini yapmak için çalışıyoruz. Dönen öğrencilerimiz ile istişarede bulunup deneyimleri ile ilgili fikir alışve­rişinde bulunuyoruz. Aynı zamanda yurtdışı eğitim konusunda hedef öğrenci sayımızı her sene artırmak için çalışıyoruz. Araştırmalarımızı düzenli olarak yapmaktayız, çünkü her gün vizelerle alakalı farklılıklar olabiliyor. Özellikle pandemi sonrası yönetmelikleri daha sık takip ediyoruz, öğrencilerimizin mağdur olmaması için. Çünkü her ülkenin farklı pandemi prosedürü bulunmaktadır” ifadelerine yer verdi.

 

“YURTDIŞI EĞİTİM FUARLARINA KATILMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

“Pandemi sebebi ile ara verdiğimiz yurtdışı eğitim fuarlarına katılmaya devam edeceğiz” diyen Suray, “Aynı zamanda kurum ziyaretlerine kaldığımız yerden devam ediyoruz. Pandemiden dolayı İngiltere yaz okulu programımıza öğrencilerimizi götürememiştik, bu sene ilk planlarımız arasında yaz okulu programımızı gerçekleştirmek var. Tüm velilerimiz gelecek gün­lerde yaz okulu ile ilgili detaylı bilgilere bizlerden ulaşabilirler” şeklinde konuştu. Suray, konuşmasını şu şekilde sonlandırdı; “İngiltere Yaz okulu programımıza ben liderlik yapıyorum. Öğrencileri­mize orada her türlü konuda yardımcı oluyorum. Ben de bir anneyim ve hem velilerimizi hem de öğrencilerimizin neler hissettiklerini tahmin edebiliyorum. Ayrıca yaz okulu programı bir ısındırma programıdır ve öğrencinin yurtdışında lise, üniversite veya master programlarını okumak gibi bir düşüncesi varsa bu tarz yaz okulu programlarına katılmak öğrencinin ileriye dönük ufkunu açacak ve farklı bir bakış açısı sağlayacaktır. Yurtdışı eğitim programları genel olarak detaylı araştırma gerektiren bir durumdur. Bu aşamada bizler en doğru rotayı öğrencilerimize sunuyoruz. Bizi tercih eden tüm öğrenci ve velilerimize teşekkür ederiz.”

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA