Mersin’de 2021 yılı makine ikmal faaliyetlerinde gerçekleşmeler hedefleri aştı




Tarih: 3 Ocak 2022 Pazartesi 14:25


Mersin Orman Bölge Müdürlüğü 2021 yılı makine ve ikmal programlarında hedefleri aştı. Mersin OGM, 2021 yılı içerisinde makine performansları bağlamında dozer, greyder ve ekskavatör kullanımında 28 Orman Bölge Müdürlüğü içerisinde 1. sırada yer aldı.

Bölge Müdürlüğünün 2021 yılı bina ve tesislerden büyük onarım olarak bir adet işletme müdürlüğü, 5 adet ilk müdahale ekip binası, 5 adet toplu koruma binası, bir adet 5 katlı 10’lu lojman, bir adet pilot evi gerçekleştirildi. Yine ihata duvar tesisi olarak ise Bölge Müdürlüğü Kampüsü, işletme müdürlüğü, toplu koruma ve muhtelif depolarda tesisler gerçekleştirildi. Ayrıca ek bütçede yer alması sağlanıp Bölge Müdürlüğü İdare Hizmet Binasının ihalesi yapılarak, aralık ayı başında inşaatına başlanılması 30 yıl gibi süre gelen Bölge Müdürlüğü İdare Binası ihtiyacının karşılanmış olması büyük bir memnuniyet oluşturdu. Yıllara sari olarak ihale edilen hizmet binamızın 20 ay içerisinde tamamlanması hedeflendi. 2021 yılında; 13 adet orman yolları yol şebeke plan yapımı, 145 kilometre yeni orman yolu, 112 kilometre orman yolunun büyük onarımı, 20 kilometre üst yapı, 27 kilometre sanat yapısı ve 60 kilometre traktör yolu yapımı gerçekleştirildi. İlk defa Bölge Müdürlüğümüz bağlı Erdemli Orman İşletme Müdürlüğünde çatı tipi G.E.S yapıldı.134,4 kW’a olan G.E.S. yaklaşık yılda 190 bin kilovatsaat elektrik üretimi yapacaktır. Erdemli Orman İşletme Müdürlüğümüzün yıllık elektrik tüketimini karşıladıktan sonra 80 bin kilovatsaat karşılığı tutar gelir elde edilecektir. Bu kapsamda 2022 yılı içerisinde yapılmak üzere 2 adet G.E.S programa konuldu. Bölge Müdürlüğünün makine parkında bulunan hizmet araçlarından Bakanlık Makam oluru ile 20 adet İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine ve 2 adet ilçe belediyelerine hizmet vasıtası verildi. 2021 yılı içerisinde makine performansları bağlamında dozer, greyder ve ekskavatör kullanımında 28 Orman Bölge Müdürlüğü içerisinde 1. sırada yer aldı. Bölge Müdürlüğü tarafından ilan edilen 28 yayladan 22’sınde revizeler yapılarak yılın başında 679 adet bina sabit kıymet kayıtlarına alınmış olup 663 adet binanın kiralama işlemleri tamamlandı. Toplamda 28 yaylada kiraya verilen 751 adet binadan 648 milyon 821,83 bin TL kira alındı. Operatöre yönelik uygulamalı eğitimler verilerek bilgileri ve kullanım yetenekleri geliştirilmiştir.  (Haber Merkezi)


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA