Mersin OGM’den üretimin sağlanması ve gençleştirme çalışmalarına destek




Tarih: 10 Ocak 2022 Pazartesi 14:25


Mersin Orman Genel Müdürlüğü, orman ürünleri üretiminin sağlanmasını, ormanın çeşitli ekolojik, ekonomik ve sosyokültürel fonksiyonlarının sürekli ve en iyi şekilde yerine getirilmesini amaçlayarak, orman köylülerine, üretimin sağlanması ve gençleştirme çalışmaları için 16 milyon 455 bin TL ödeme yaptıklarını belirtti.

Silvikültür; Biyolojik ömrünü tamamlayarak kesimlik çağa ulaşmış ormanlarda meşcerelerin devamlılığının sağlanması için kesilerek yerlerine biyotik ve abiyotik tehlikelere karşı sağlıklı ve stabil ormanların kurulmasını, en yüksek miktar ve kalitede sürekli olarak orman ürünleri üretiminin sağlanmasını, ormanın çeşitli ekolojik, ekonomik ve sosyokültürel fonksiyonlarının sürekli ve en iyi şekilde yerine getirilmesini kendisine gaye edinmiştir. Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, Silvikültür Şube Müdürlüğü tarafından, Mersin ili genelinde 2021 yılı faaliyetleri kapsamında, tabi gençleştirme 2.561 hektar, gençlik bakımı 11 bin 59 hektar, sıklık bakımı 15 bin 707 hektar, budama 422 hektar, ilk aralama 5 bin 211 hektar, ormanların rehabilitasyonu bin 153 hektar, suni gençleştirme 437 hektar, kültür bakımı 3 bin 127 hektar ve endüstriyel bakım çalışması 2 bin 293 hektar olmak üzere başarı ile tamamlandı. Mersin Orman Genel Müdürlüğü, orman köylülerine yapılan bu faaliyetler için 16 milyon 455 bin 167,02 TL ödeme yaptıklarını belirtti. (Haber Merkezi)


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA