Raziye Oskay cinayetine Kılavuz’dan sert tepki




Tarih: 10 Ocak 2022 Pazartesi 17:55


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, Mersin’de ayrıldığı nişanlısı tarafından sokak ortasında katledilen 25 yaşındaki Raziye Oskay’ın ardından yaptığı açıklamayla sert tepki gösterdi. MHP’li Kılavuz yaptığı açıklamada, katil zanlısının en ağır cezayı alması gerektiğini vurguladı. Kılavuz açıklamasının devamında ise Oskay ailesine baş sağlığı diledi.

Raziye Oskay’ın eski nişanlısı tarafından katledilmesine sert tepki gösteren MHP’li Olcay Kılavuz, kadınları katleden canilerin gün yüzü görmemesi gerektiğini ve en ağır cezaların alması gerektiğini vurguladı.

Kılavuz, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Mersinimizin Toroslar ilçesinde bugün maalesef bir kadın cinayeti işlendi. Bir süre önce ayrıldığı nişanlısıyla barışmak için eski nişanlısının evine giden insanlıktan nasibini almamış bir yaratık gencecik evladımızı hunharca katletti. Böylesi ruh hastası canilerin bir daha gün yüzü görmemesi, bu tür vakaları işleyen hasta ruhlulara en ağır cezaların verilerek toplumdan izole edilmesi gereklilik halini almıştır. Kadına yönelik şiddet, taciz ve tecavüzün her yönüyle araştırılması ve engellenmesine yönelik çalışmaların artırılarak sürdürülmesi zaruridir. Bu kapsamda ilgili kurumlar ve bakanlıklar arası çalışmalar daha çok yapılmalı; sosyologlar, psikologlar sürece dahil edilmelidir. Emniyet güçlerimizin kararlı mücadeleleri ile bu üzücü olayların bir daha asla yaşanmaması en büyük temennimizdir. Türk kadınının güven içinde yaşamasını sağlamak başlıca vazifemizdir. Türk kadını Aziz Atatürk’ün de ifade ettiği gibi omuzlar üstünde yükselmeye layıktır. Bu doğrultuda kadın ile şiddet ve cinayet kelimelerinin yan yana getirilmediği bir toplum hepimizin ortak temennisi olmalıdır. Hayatını kaybeden kardeşimizi ve cinayete kurban verilen tüm kadınları rahmetle anıyor; ailelerinin acılarını yürekten paylaşıyorum.” (Haber Merkezi)


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA