Mersin Barosu, ‘Toplumsal Cinsiyet eşitliğinde Duyarlı Görüşme Tekniği’ eğitimi verdi




Tarih: 23 Ocak 2022 Pazar 12:31


Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi tarafından avukatlara ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine Duyarlı Görüşme ve Yaklaşım Teknikleri ile 6284 Sayılı Kanun Uygulaması Eğitimi ve Atölye Çalışması’ 2’inci kuru yapıldı.

Barosu Kadın Hakları Merkezi üyesi Av. Gamze Gazioğlu Zorba’nın moderatörlüğünde, Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı'ndan Av. Özlem Özkan ve Gülsün Kanat Dinç’in sunumuyla gerçekleşen Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi’nin nöbet listesinde yer alan avukatları ile stajyer avukatların katılımı zorunlu olan ve 3 kurda gerçekleşecek olan eğitim,  Mersin Barosu Konferans Salonu’nda düzenlendi. Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Arzu Günay, merkez olarak mağdur kadınlara ücretsiz hukuki destek verirken, nöbet listesinde yer alan avukatların ve stajyer avukatların eğitim almalarının önemli olduğunu ifade ederek, bu nedenle merkez olarak eğitim düzenlediklerini ifade etti.

SUNUM YAPAN EĞİTİMCİLERE PLAKET VERİLDİ

Gülsün Kanat Dinç yaptığı konuşmada, Türkiye’de kadına yönelik şiddetle mücadelenin tarihsel süreci ve şiddet türleri hakkında bilgiler vererek, avukatlar ve cinsiyet ayrımcılığının son bulması için mücadele eden kadınların işbirliğiyle Medeni Kanun’un değiştirilmesinin sağlandığını,  hukukun gelişmesiyle birlikte kadın-erkek eşitliğinin sağlanmasında önemli adımlar atıldığını belirtti. Av. Özlem Özkan ise 6284 Sayılı Kanun hakkında katılımcıları bilgilendirdi. İnteraktif katılım sağlanarak mesleki deneyimlerin paylaşıldığı eğitimde,  kanunların uygulanmasında yaşanan sorunlar konuşularak, dava dilekçelerinde kullanılan dilin önemine vurgu yapıldı. Eğitim sonunda sunum yapan eğitimcilere plaket takdim edildi. 11 Şubat 2022 tarihinde yapılacak olan eğitimin 3. kurunda cinsel suçlar hakkında bilgiler verilecek.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA