Ercik, halkın merak ettiği sorulara cevap verdi




Tarih: 26 Ocak 2022 Çarşamba 15:22


AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, Fatih Alkar’ın hazırlayıp, sunduğu ‘Siyasetin Nabzı’ programında gündeme dair soruları yanıtladı. Ercik, Mersin halkının en çok merak ettiği konuların başında gelen Çukurova Bölgesel Havalimanı ve Ana Konteyner Limanı’nda da son noktayı koydu. Ana Konteyner Limanı’nın Mersin’den başka yerde yapılmayacağını söyleyen Ercik, Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın da 29 Ekim 2022’de açılacağını söyledi.

Haber: Behzat Özgür Beyazlar

AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, konuk olduğu televizyon programında gündeme dair soruları yanıtladı. Çeşmeli-Taşucu Otoyolu’yla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Ercik, bütün tünellerin 2023’te açılmasının beklendiğini söyleyerek, “Buranın ihalesi yapıldı. Yap, işlet, devret modeliyle yapılacak. Bakanımızın yetkili firmayla görüşmesiyle birlikte nisan ayından itibaren artık kazmanın vurulacağını söylemek isterim ve otoyolun inşaatı böylece başlamış olacak. Biz zaten faaliyete daha girmemiş olan bazı tünellerimizin de olmasına rağmen Mersin-Antalya arası 4 buçuk saate inmiş durumda. Şu anda biz zaten burada 8 tane tüneli açmış durumdayız ve bu 8 tane tünel sayesinde zaten biz şu anda Antalya’ya 4 buçuk saatte gidiyoruz. Ama inşallah 2023’ün sonunda bütün tünellerimizi bütün Türkiye’nin hizmetine açmış olacağız” ifadelerini kullandı.

“ÇUKUROVA HAVALİMANIMIZ 29 EKİM 2022’DE AÇILIYOR”

Herkesin merak ettiği ve yapımı uzun yıllardır sürmekte olan Bölgesel Çukurova Havalimanı’nın 29 Ekim’de açılacağını belirten Ercik, “Bütün Mersinli hemşerilerimiz bunu böyle bilsinler. Daha önce altyapısıyla ilgili konuşuldu ama bizim hiçbir sorunumuz yok. Her şey yolunda. Şimdiye kadar en az 10 defa gitmişimdir 2-3 ay içersinde ama gerçekten de eğer bizler samimi olursak, Mersinli hemşerilerimiz inansın ki bizler gidip, yerinde görüyoruz. Bunun hakkında konuşmadan önce gidip, yerinde görsünler. Siyaset uğruna birileri çıkar havalimanı uzun yıllardır yapılmıyor diyorlar ama ben buradan gerçekten de Mersinli hemşerilerimize bu müjdeyi vermek istiyorum ki; 29 Ekim’de açılmış olacaktır inşallah. Bakan Lütfi Elvan’ın bu havalimanında payı çok yüksek. Bu havalimanıyla ilgili olarak ayda yılda bir kere gidip, gelip de bunu siyaset uğruna bir yerlere çekip, siyasi rant elde etmek isteyenler var ama bizim altyapıyla ilgili bir sorunumuzun olmadığını ve üstyapı olarak da inşallah 29 Ekim 2022’de biz bu havaalanını açmış olacağız. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da yakinen takip ettiği bir proje bu, aynı zamanda Ulaştırma Bakanımızın çok yakından takip ettiği bir proje bu. İl Başkanları Toplantısı’nda da dile getirdik biz bu projeyi ve bakanımız orada net bir cümle kurdu; ‘Başkanım zerre kadar tereddüttünüz olmasın.’dedi ve bende buran Mersin halkına diyorum ki; zerre kadar tereddüttünüz olmasın ve bu havalimanı açılacak 29 Ekim 2022’de” şeklinde konuştu.

“ANA KONTEYNER LİMANI, MERSİN’DEN BAŞKA YERDE YAPILMAYACAK”

Mersin Ana Koneteyner Limanı hakkında merak edilenlere dair bilgilendirmelerde bulunan Ercik, “Sayın Cumhurbaşkanımızın 11’inci Kalkınma Planı’nda şöyle bir ifade geçiyordu; ‘Doğu Akdeniz Konteyner Limanı.’ Zaten herkes bu cümleye binaen bu konuları konuşmaya başladı. Daha önce limanın başka yere taşınma ihtimalini sorduk ama bütün yetkililer Ana Konteyner Limanı’nın Mersin’e yapılacağını söylediler. Kaldı ki daha önce Doğu Akdeniz Konteyner Limanı’nın Mersin Ana Konteyner Limanı olarak değiştirilmesi istedik. Çünkü bütün bu karmaşalar sadece bu kelimeden ötürü ortaya çıkmaktadır. Ama ilgili bakanlığın çok net olarak söylediği tek şey; ‘Biz bu limanı Mersin’e yapacağız’ dedi ve son noktayı koydu. Bende buradan bir daha dile getirmek isterim ki; limanımızın ismi; Mersin Ana Konteyner Limanı’dır ve bu limanımız da Mersin’de kalacaktır” dedi.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA