Akdeniz Belediyesi’nden işçiye yüzde 63 zam




Tarih: 31 Ocak 2022 Pazartesi 14:56


Akdeniz Belediyesi ile Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı Hizmet-İş Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. Buna göre yüzde 63’lük zam oranı ile belediye bünyesindeki en düşük işçi ücreti 3 bin 200 TL’den 5 bin 214 TL’ye yükseldi.

Haber: Behzat Özgür Beyazlar

Akdeniz Belediyesi’nde Toplu İş Sözleşmesi sevinci yaşandı. Belediyenin konferans salonunda gerçekleşen imza törenine, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (Hak-İş) bağlı Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir, Hizmet-İş Mersin Şube Başkanı Mehmet Yüce, sendika yöneticileri, çok sayıda bürokrat ve işçiler katıldı.

"BAŞKAN GÜLTAK'IN VERDİĞİ DESTEĞİ İNKAR EDEMEYİZ"

Mevcut ekonomik koşullarda civar il ve ilçe belediyelerine nazaran Akdeniz Belediyesi’nin güzel bir anlaşmaya imza attığını ifade eden Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir, "Sayın Başkan, göreve geldiği ilk günden bu yana çok merhametli davranarak, sizleri kardeşi ve evladı bilerek her zaman kendisine yakışanı yapmıştır. Akdeniz ilçesine de göreve geldiği günden beri hizmetlerin en güzellerini kazandırdı. Başkanımızın sizlere verdiği desteği ve katkıyı inkar edemeyiz. Bizim de amacımız, işçilerimizin haklarını ve sosyal yaşantılarını daha da iyileştirmek ve yükseltmektir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, toplu iş sözleşmemizin hayırlara vesile olmasını dilerim" diye konuştu.

"HİÇBİR ÇALIŞANI İŞİNDEN VE EKMEĞİNDEN ETMEDİK"

Daha sonra söz alan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ise aile kavramına vurgu yaparak, "Biz büyük bir aileyiz. Çalışanlarımız da bu büyük ailede birer kardeş olduğunu asla unutmasınlar. Seçimlerin üzerinden yaklaşık 3 yıl geçti. Kimsenin telefonlarına gece yarısı performans düşüklüğü gerekçe gösterilerek mesajlar atmadık ya da buna benzer haksız gerekçelerle hiçbir çalışanı işinden ve ekmeğinden etmedik. Bizler, siyasi görüşü, dili, dini, inancı, mezhebi veya etnik kökeni her ne olursa olsun bu gibi nedenlerle belediyemizin personelleri arasında asla hiçbir ayrımcılık yapmadık" ifadelerini kullandı.

"İŞÇİLERİMİZ İÇİN EN İYİSİNİ YAPMAYA ÇALIŞTIK"

Geçmiş dönemden ağır bir borç yükü devraldıklarını sözlerine ekleyen Başkan Mustafa Gültak; "Onca borç yükünü 3 yılda bir kısmını ödeyebildik. Akdeniz Belediyesi’nin bütçesi kötü yönetimler sonrası bu hale getirilmiştir. Belediyemizin bu sıkıntılı bütçesi ve borç yüküne rağmen işçilerimiz için en iyisini yapmaya çalıştık. Geçen yıl en düşük 3 bin 200 lira ücret alan kardeşimiz, bu yıl 5 bin 214 lira ücret alacak. İşçilerimizin ücretine yüzde 63 oranında zam yapmış olduk. Eğer bu çalışanlarımızın çocukları varsa bu ücret biraz daha artacaktır" şeklinde konuştu.

MAAŞLAR ENFLASYON ORANINA GÖRE YENİDEN DEĞERLENDİRİLECEK

Başkan Gültak; "Yeni sözleşme sonrası günlük yevmiye miktarı da 123 TL'den 170 TL'ye yükselmiştir. Bu sözleşme iki yıllık bir süreyi kapsamaktadır. Ancak önümüzdeki süreçte açıklanacak yeni enflasyon oranlarına göre de işçilerimizin ücretlerine ayrıca zam yapılacaktır. Buradan bunun sözünü veriyorum. Öte yandan asgari ücrette de bir değişiklik olması halinde yine bu değişimi de işçilerimizin ücretlerine yansıtacağız" dedi.

"8 MART'TA KADIN PERSONEL İDARİ İZİNLİ SAYILACAK"

Başkan Gültak diğer hak ve kazanımlarla ilgili de şunları söyledi: "Belediye şirketine bağlı çalışan personele 1 yıl içinde daha önce 22 yevmiye ikramiye veriliyordu. Yeni sözleşme ile birlikte bu rakam 36 yevmiye ikramiyeye çıkardık. Yıl içinde Ramazan ve Kurban bayramlarında işçilerimize ödenen 100’er TL tutarındaki bayram harçlığını, yüzde 200’lük artış oranıyla 300’er TL çıkardık. Yakacak yardımı daha önce aylık 50 TL idi. Yeni sözleşme sonrası yine yüzde 200’lük artışla, aylık 150 TL olarak belirledik. Ayrıca personel şirketi işçilerimize ödenen sosyal yardım paketi de daha önce 106 TL iken, yeni sözleşme ile bu miktar aylık 120 TL'ye çıkarıldı." Başkan Gültak, imzalanan sözleşme sonrası kadın personellere ilişkin de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde idari izinli sayılacakları haberini verdi.

KADROLU İŞÇİYE DE YÜZDE 27'YE VARAN ZAM

Yapılan yeni sözleşme ile bir müjde de kadrolu işçilere geldi. Başkan Mustafa Gültak, "Akdeniz Belediyesi bünyesinde çalışan kadrolu 70 işçinin ücretlerinde de iyileştirmeye gidildi. Kadrolu işçilerimizin günlük yevmiyelerinde yüzde 22,5 oranında bir artış gerçekleşirken, sosyal yardımlarla bu artış yaklaşık yüzde 27’ye kadar ulaştı. Sonuç olarak belediyemizin en düşük kadrolu işçisinin aylık maaşı da 10 bin 400 TL'ye yükselmiş oldu" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmalar sonrası Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir ve Hizmet İş Mersin Şube Başkanı Mehmet Yüce Toplu İş Sözleşmesi'ne imzalarını attı. Başkan Gültak günün anısına istinaden tören sonrası işçilerle bir araya gelip toplu fotoğraf çektirdi.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA