Yine istifa eden Kırbıyık: “Tarsus’a yaranamadım!”




Tarih: 1 Şubat 2022 Salı 16:35


TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden temsilcimiz Tarsus İdman Yurdu’nda Başkan Şahin Kırbıyık yine istifa etti.

Haber: Behzat Özgür Beyazlar

Kötü gidişatı bir türlü sonlandıramayan Tarsus ekibi Başkanı Kırbıyık, yaptığı açıklamada “Ben yaklaşık 40 milyon para verdim bu kulübe ve bir kuruşunu dahi istemiyorum. Bu para memleketime helali hoş olsun. Kulübün şuan 1 TL bile borcu yok. Kulüp çalışanları para alamıyor diyorlar ama bu da yalan. Kulüp çalışanları tıkır tıkır paralarını alıyor. Şuanda kulüp kasasında 300 bin TL para var. Buradan Tarsus’a para göndermekten ben de usandım. Yönetim istifa diye bağırıyorlar, daha iyi bir yönetim mi bulacaksınız? Bulun ben de bırakayım. Tesisi yaptım, en iyi transferleri yaptım, borçsuz bir kulüp bıraktım. Daha ne yapayım? Ben istifa ediyorum gidin kendinize daha iyi bir yönetim bulun” diyerek istifasını kamuoyuna duyurdu.

Geçtiğimiz günlerde evinde Isparta 32 Spor’a 2-1 mağlup olan Tarsus İdman Yurdu’nda maçın hakemi Barkın Kara’ya tepki gösteren Kırbıyık, Bilecik bölgesinden bir hakemin atanmasının skandal bir karar olduğunu söyledi.  Hakemlerin Tarsus İdman Yurdu’nun önünü kestiğini iddia eden Kırbıyık, “Son zamanlarda kulübümüz aleyhine yapılan hakem hataları canımızı yakmaktadır. Maçlarımıza atanan hakemler oyuncularımıza çok rahat kart göstermektedir. Sarı kart gören oyuncumuz korkak oynamaya zorlanmaktadır. bizim aleyhimize verilen kartlar nedense rakip takım oyuncularına es geçilmektedir. MHK gerekli standartı bir türlü yakalayamamıştır. Bundan sonra gerek saha içi gerek saha dışında kulübüm için ne eylem gerekiyorsa yapacağımdan kimsenin şüphesi olmasın. Allah korkusu olan insanların yönettiği maçlara hasret kaldık.  Attığımız gollerin ofsayt diye iptal edildiği, sürekli kartlara sığınan aciz maç idarecileri istemiyorum. Tarsus'ta futbol katili hakemler yüzünden seyirci gelmez oldu. Artık hayır demesini bileceğim. Isparta maçına Bilecik bölgesinin hakeminin atanmasının izahı olamaz” ifadelerini kullandı.

“BORÇSUZ BİR KULÜP BIRAKTIM DAHA NE YAPAYIM?”

Taraftarın kendisine yönelik tepkisine anlam veremediğini vurgulayan Tarsus İdman Yurdu Başkanı Kırbıyık, “Ben kendi rızamla Tarsus İdman Yurdu’nun başkanı olmadım. Çevremdeki arkadaş ve dostlarımın zorlamasıyla bu görevi kabul ettim. Taraftarlar benim istifamı istiyor. Bir taraftar grubu istifamı istedi ve ben de o zaman istifa ettim. Ben yaklaşık 40 milyon para verdim bu kulübe ve bir kuruşunu dahi istemiyorum. Kötü durumdaki takımın günah keçisi ilan edildim. Bu para memleketime helali hoş olsun. Bağış makbuzları elimde hepsini de yayınlayabilirim. Kulübün şuan 1 TL bile borcu yok. Kulüp çalışanları para alamıyor diyorlar ama bu da yalan. Kulüp çalışanları tıkır tıkır paralarını alıyor. Şuanda kulüp kasasında 300 bin TL para var. Her insanın bir eşref bir de eşek saati var. Takım kötü gitmeye başladığı zaman hemen çığırtkanlık başlıyor ve tepki bana dönüyor. Buradan Tarsus’a para göndermekten ben de usandım. Devre arasında giden futbolculardan dolayı beni suçluyorlar. Ben futboldan anlamam ben sadece para veririm: Yönetim istifa diye bağırıyorlar, daha iyi bir yönetim mi bulacaksınız? Bulun ben de bırakayım. Tesisi yaptım, en iyi transferleri yaptım, borçsuz bir kulüp bıraktım. Daha ne yapayım? Ben istifa ediyorum gidin kendinize daha iyi bir yönetim bulun” dedi.

“BAŞKAN VE HOCAMIZIN ARKASINDAYIZ”

Tarsus İdman Yurdu Yönetim Kurulu da yaptığı açıklamayla Kulüp Başkanı Şahin Kırbıyık ve Teknik Direktör Gürses Kılıç’a destek verdi. İşte o açıklama: “Yönetim kurulumuz, her zamankinden daha ciddi ve ayakları üzerinde duran kararlı bir yönetim olmak amacındadır. Tüm yönetim kurulumuz başkanımız Şahin Kırbıyık’ın arkasında kararlılıkla durduğu gibi Tarsus İdman Yurdu'nun oluşabilecek her türlü olumsuzluğun karşısında ne pahasına olursa olsun duracağının görüntüsü içerisindedir.  İkinci yarı başlamadan bütün alacaklarını aldıkları halde kulübümüzü terk eden futbolcular olmuş, ancak ikinci yarıya başkanımız Şahin Kırbıyık tam yetkiyi ve sorumluluğu alarak teknik direktörümüz Gürses Kılıç’ın Raporu doğrultusunda ilk yarıdaki hatalara düşmeden transferleri gerçekleştirmişlerdir. Hocamızın basına verdiği bilgiler doğrultusunda endişeye mahal olmadığı ve sabırlı olmamız gerektiği yönündedir.”

AKHİSAR HAZIRLIKLARI BAŞLADI

Öte yanda Tarsus İdman Yurdu cumartesi günü saat 13.00 de karşılaşacağı Akhisar spor karşılaşmasının hazırlıklarına ara vermeden başladı.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA