Gül: “Ağır metal zehirlenmesi birçok hastalığın oluşumundaki temel nedenlerden biridir”




Tarih: 6 Şubat 2022 Pazar 14:13


İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Rahşan Apaydın Gül, çevresel toksinlerin insan sağlığı üzerindeki etkilerini gazetecilere anlattı. Gül, çevresel toksin maruziyeti günümüzdeki en büyük sağlık problemlerinden biri olduğunu kaydederek, “Sağlıklı beslenen, düzenli egzersiz yapan bir kişinin vücudu bu çevresel toksinlerden kendini temizleyebilir. Ancak yanlış beslenme, kozmetikler, stress, sedanter yaşam, ilaç kullanımı gibi nedenlerle vücut aldığı toksinleri aynı oranda detoksifiye edemez ve bu toksinler vücudumuzda birikmeye başlar. Bu toksinlerin birikimi özellikle yağ dokusu, kemik iliği, bağ dokusu ve sinir sisteminde olur. Ağır metal zehirlenmesi birçok hastalığın oluşumundaki temel nedenlerden biridir” dedi.

Haber – Sevcan Akgül

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Rahşan Apaydın Gül, çevresel toksinlerin insan sağlığı üzerindeki etkilerini, oluşabilecek iç hastalıklar üzerinden örneklendirerek, “Otoimmun hastalıklar, kanser, demans, alzheimer hastalığı, parkinson hastalığı, kalp damar hastalıkları, kas ve eklem ağrıları, kronik yorgunluk, migren, depresyon, saç dökülmesi, tekrarlayan gebelik kayıpları, infertilite (kısırlık) gibi aklımıza gelebilecek birçok hastalığa neden olabilir. Biriken toksik maddeler (ağır metaller)in vücuttan arındırılması özel bir eğitim ve bilgi birikimi gerektirir. Bilinçsizce yapılan detoksifikasyon(a[1]rındırma) uygulamaları toksinlerin depolandığı dokulardan hızla açığa çıkmasına neden olarak daha da kötü sonuçlar doğurabilir. Vücudumuzda biriken toksinlerin arındırılması olarak bilinen şelasyon tedavileri, birçok kronik hastalığın tedavisinde ve sağlığımızın korunmasında çok önemli yer tutar. Kliniğimizde uyguladığımız detoksifikas[1]yon protokolleri tamamen kişiye özeldir. Bunlar: Nöralterapi ile vejetatif sinir sistemi ve temel madde ve temel sistem regülasyonu, özel diyetlerle gıdaya duyarlılık testi yapıldıktan sonra vücudu arındırma, belli sürelerde doktor kontrolünde beden asit baz dengesinin düzenlenmesi, kişiye özel yapılan bağırsak florası analizi sonrası floranın düzenlenmesi için mikrobiyolojik destek tedavileri, bedende ağır metal yüklenmesi varsa kişiye özel şelasyon tedavileri, ozon tedavisi” ifadelerini kullandı.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA