Özgürlük Mahallesi’ndeki sağlık sorununu Gültak çözüyor




Tarih: 23 Şubat 2022 Çarşamba 17:31


Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Özgürlük Mahallesi’ne yaptığı ziyaret sırasında, mahalle halkının mahallede aile hekimliği bulunmadığı için büyük sıkıntılar yaşadığını belirterek, “Mahalle halkının çektiği bu zorluğa son vermek adına Özgürlük Mahallesi’nde bulunan taziye evinin alt katını Aile Sağlık Merkezi olması için Sağlık Müdürlüğü’ne bedelsiz olarak devrediyoruz” dedi.

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Özgürlük Mahallesi’ni ziyaret etti. Kısa bir aradan sonra mahalle ziyaretlerine Özgürlük Mahallesi’yle başlayan Gültak’a, AK Parti Akdeniz İlçe Başkanı Emin Genç, Meclis üyeleri, birim müdürleri ve Özgürlük Mahalle Muhtarı Ömer Erguvan da eşlik etti. Özgürlük Mahallesi’ndeki halkın sağlığa erişim anlamında büyük sıkıntılar yaşadığını kaydeden Gültak, “Özgürlük Mahallesi, çevredeki diğer mahallerin arasında kalmış. Maalesef buradaki anneler yıllarca çocuklarını ya Hal Mahallesi’ndeki ya da Çay-Çilek Mahallesi’ndeki diğer sağlık ocaklarına götürür olmuşlardır. Her iki tarafta nereden bakılırsa hiç olmasa 1-2 kilometre mesafede. Bunun yazı var, kışı var. Düşününki anne ateşlenmiş bir çocuğu iki kilometre yol yürüdükten sonra tanımadığı bir mahallede ilacını alacak, muayeneden sonra tekrar iki kilometre yol yürüyecek vesaire. Ateşi gün içinde tekrar çıksa tekrar dönmek zorunda kalacak. O yüzden bizde mahalle halkının sağlığa erişmekte zorluk çekmemesi için Özgürlük Mahallesi’nde bulunan taziye evinin alt katını Aile Sağlık Merkezi olması için Sağlık Müdürlüğü’ne bedelsiz olarak devrediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

ÖZGÜRLÜK MAHALLESİ’NE 2 HEKİMLİ SAĞLIK MERKEZİ

Bugüne kadar seçilen çoğu kişi gibi kendilerin de seçildiği zaman mahalle için sağlıkta erişimi kolaylaştırma sözü verdiklerini hatırlatan Gültak, “Bizler de seçildiğimizde bunun sözünü verdik. Uzun zaman araştırdık. Maalesef imar sıkıntılarından kaynaklı yer bulamadık. O zaman dedik, şu anki taziye evimizin alt katını yeniden düzenleyelim dedik ve konuyu Sağlık Müdürlüğümüz ile görüştük. Aile hekimliğinin yapılabilmesi için belli standartlar var. Biz de bu standartlara göre binayı bitirdik. Şimdi aldığım bilgiye göre bina bir hafta içinde bitiyor. Sağlık İl Müdürümüz ile de konuyu görüştüm. Hızlı şekilde buranın Sağlık Müdürlüğü’ne bilabedel tahsisini yapacağız. Onlar da önümüzdeki mart ayında 2 doktorun hizmet vereceği şekilde aile hekimliği kurasına koyacaklar. Hızlı bir şekilde iki hekim orayı kabul ederlerse kaldı ki kabul edeceklerini düşünüyorum. Çünkü bir de merkezi bir yer. Hasta sıkıntısı olmayacak, en büyük avantajı da doktorların kira sıkıntısı olmayacak. Dolayısıyla belediye binası olması, sağlık müdürlüğünün bünyesinde olması buraya gelecek olan hekimlerin de avantajı olacağından tercih edeceklerini düşünüyorum. Dolayısıyla mart ayındaki kura da çıkar inşallah, tercih edilir, ondan sonra da hızlı bir şekilde de sağlık ocağımızı mahalle sakinlerinin hizmetine açmış olacağız. İki tane doktor rahatlıkla Özgürlük Mahallesi’nin sağlık işlerinin üstesinden geleceklerdir. Gebeliğinden tutun da aşısından, yaşlı bakımına kadar birçok hizmetten yararlanmış olacaklardır. Böylelikle Özgürlük Mahallesi sakinleri ailesi, çocuğu, yaşlısı, bebeğiyle buradan artık hizmet alacaklardır. Bence bu önemli bir hizmet. Dediğim gibi yazın sıcağında, kışın yağmurunda buradan çocuklarını başka yerlere, uzak mahallelere götürmeye gerek kalmayacaktır. Gerçekten de zorlanıyorlardı. İnşallah 1-2 aya kadar bu meseleyi çözmüş olacağız. Verdiğimiz sözlerden bir tanesiydi ve onu da hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

 

“TIRMIL BÖLGESİNE FIFA STANDARTLARINDA 750 KİŞİLİK BİR FUTBOL SAHASI”

Özgürlük Mahallesi’nde park ve yeşil alan sıkıntısı var. Öncesinde tabi dedim ya; Özgürlük Mahallesi, büyük 2-3 tane mahallenin arasında kalmış daha küçük bir mahallemiz. Parkı yoktu. Devlet Demiryolları’ndan kiraladığımız yerle birlikte 12 dönümün üzerinde bir alanı, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mehmet Sekmen vasıtasıyla mahallemize kazandırmış olduk. Çok da güzel bir park oldu.  Spor ve dinlenme alanlarından mescidine kadar çok güzel bir park oldu. Parkın asfaltı ve altyapısı da değişti. Kadınlar ve çocuklarımız memnun. Nihayetinde 12 dönümlük bir araziyi Özgürlük Mahallemize kazandırdık. Tırmıl bölgesine FIFA standartlarında 750 kişilik bir futbol sahası ile kapalı spor salonu yapılacağının da müjdesini vermek istiyorum. Bu tesis, Özgürlük Mahallesi’ni ve Akdeniz’i ön plana çıkaracak. Hedefimiz göç veren değil, göç alan bir Akdeniz yaratmak” diye ekledi.

 

“SİT ALANI OLDUĞU İÇİN TARİHİ BULUNTULARA RASTLANMAZSA, ÇALIŞMALAR HEMEN BAŞLAR”

Yıllardır Akdeniz’e aday olanlar veya seçilenlerin, Tırmıl Tepe etrafından hep bahsettiklerini belirten Gültak, “Eski miting alanı. Öncesinde futbol maçları oynanırdı. Farklı amaçlarla kullanıldı ama hiçbir zaman rantabl kullanılır hale gelmedi. Gençlik ve Spor Bakanımız ile Sayın Valimiz ve Spor Toto Teşkilatı ile yaptığımız görüşmelerimiz sonucunda, Tırmıl bölgesine FIFA standartlarında 750 kişilik bir futbol sahası ve basketbol, voleybol, güreş gibi antrenmanların yapılabileceği kapalı bir salonu planladık. Şu an parası hazır. Tek yapmamız gereken meclisti, meclisten de kararı aldık ve şu anda arkadaşlarımız da çalışmakta. Tüm Meclis üyelerimize de verdikleri destek nedeniyle teşekkür ediyorum. Tabi müze görevlileri, burada yapılacak çalışmaların başında yer alacak. Yapılan kazıların sonunda üçüncü derece sit alanı olduğu için, tarihi bir buluntu, kalıntı yok ise Adana Anıtlar Kurulu, buraya iş makineleri ile girmemize izin verecek. Biz de böylelikle kazıyı hızlandırmış olacağız ve ondan sonrası da kolay. Zaten spor Toto yaptığımız sözleşmenin doğrultusunda parası hazır, projesi de tik proje olduğu için hemen hızlı bir şekilde ihaleye gidecekler. Yani eğer ki kalıntıyla, tarihle bir sıkıntımız çıkmaz ise 2-3 aya kalmaz, hızlı bir şekilde buranın hareketlendiğini görürsünüz. Bizde bir ay içerisinde müzeyle birlikte kontrollerini bitirip, spor müdürlüğüne teslim edeceğiz. İnşallah bir aksama olmazsa” ifadelerine yer verdi.

 

“15 DÖNÜMLÜK ARAZİYE TESİS, 23 DÖNÜME DE YEŞİL ALAN KURULACAK”

Daha önce çalışmaların önündeki en büyük engelin tarihi buluntu olduğunu yineleyen Gültak, Tırmıl Tepesi’nden dolayı yapılacak olan tesisin yüksekliğinin en fazla 6,5 metre olabileceğini kaydederek, “Çünkü Türkiye Cumhuriyeti yasalarına hepimiz tabiyiz. Yanında bir höyük var, Tırmıl Tepesi var. Hemen yanında kalan bu arazide tarihi kalıntı çıkma ihtimali yüzde 5-10. Çıkarsa Anıtlar Kurulu burada bir şeyler yapmamıza izin vermez, bu bilinsin. Çıkacağını zannetmiyorum. İnşallah bu son fiili de yaptıktan sonra hızlı bir şekilde Tırmıl Tepesi’ni 15 dönümün üzerine oturan bir futbol sahası ve kapalı bir spor salonu yapılacak ama burada yatay büyüyeceğiz. Çünkü her ne kadar kalıntı çıkmasa da Tırmıl Tepesi olduğu için 6,5 metrenin üzerinde bir yüksekliğe izin veriyorlar. Yani 8-10 metrelik yükseklikler için izin çıkmaz, yapamayız. Dolayısıyla salonumuz da yatay bir salon olacak. Ama rahatlıkla yeterli bir yükseklik olacaktır. 15 dönüm dediğim gibi ama bu bir başlangıç onu söyleyeyim. Eğer kalıntı noktasında bir sıkıntı çıkmazsa. Çünkü burada bizim 38 dönüm yerimiz var. Geriye kalan 23 dönümü de yeşil alan, park alanları, kadınlar ve çocuklarımızın gezeceği, piknik yapabileceği bir alana çevireceğiz. Bu başlangıç ve inşallah önümüzdeki dönemde de 23 dönüm üzerinde farklı planlamalar haline getireceğiz. Burada yapılacak tesis, Özgürlük Mahallesi’ni ve Akdeniz’i ön plana çıkaracak. Birçok futbol takımı da gelip burada maç yapacak. Hedefimiz, göç veren değil, göç alan bir Akdeniz yaratmak. Yapılacak olan tesis ve çalışmalarla birlikte Özgürlük Mahallesi o makus talihini de hep birlikte kırmış olacağız” dedi.

 

“AKDENİZ’DE KİMSE AYRIŞTIRILMIYOR, HERKES KARDEŞÇE YAŞIYOR”

Gültak, seçimlerin üzerinden geçen 3 yılda söz verdikleri büyük projelerin büyük çoğunluğunu tamamladıklarını belirterek, Akdeniz’de eşitlik ve kardeşliğin hakim olduğunu belirterek, “Çay Mahallesi’nde TOKİ inşaatı bitti. Tahmin ediyorum 2-3 hafta içinde de hak sahipleri ile görüşmeler başlayacak. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’un programının da uygun olduğu bir tarihte Barış Mahallesi’nde TOKİ projesinin temelini atıyoruz. Çamlıbel Su Sporları Merkezi ile ilgili projede hızla ilerliyoruz. Sorunları çoğunu çözdük. Aquaparkı, yarı olimpik havuzu, aşevi ile Mersin’in en güzel gençlik merkezlerinden biri olacak Yılmaz Güney Parkı bitmek üzere. Bunlar büyük projeler ve geriye kalan birkaç projelerimizi de 2 yıl içinde bitireceğiz. Böylelikle Akdeniz’de yaşayan özellikle Kürt, Arap ve Yörük kardeşlerimize verdiğimiz sözlerin de çoğunu yerine getirmiş olacağız. Akdeniz’de kimse ayrıştırılmıyor, herkes kardeşçe yaşıyor. Hep söyledik; Akdeniz çok değerli bir ilçe. Çünkü liman burada ve üstelik dünyanın en büyük limanlarından bir tanesi üstelik. Biz bir mücevher üzerinde oturuyoruz ama maalesef terörle, uyuşturucuyla. Bir şekilde Akdeniz’in halkları bastırılmış, itilmiş ve bu yaptığımız hizmetlerle de Akdeniz yeniden ön plana çıkıyor ve daha da iyi olacağına ben eminim. Burada hep birlikte olacağız. Barış ve kardeşlik içinde hep birlikte yaşacağız. Daha önce de dedik; Akdeniz Mersin’in kalbi olduğu için Akdeniz düzelmeden Mersin’in sorunları düzelmez” sözlerine yer verdi.

 

“EĞER ENGEL ÇIKMAZSA 4-5 AY İÇERİSİNDE İHALESİ YAPILMIŞ OLACAK”

Mahalle ziyareti sonrası bahse konu alanı yerinde inceleyen Başkan Mustafa Gültak, “Şu anda bizim işçilerimiz, müze memurlarımız buradalar. Yanımızda bir höyük olduğu için burada alanın yasal olan belli kısmını kazacağız. Kazılar sonucunda müze memurlarımız Anıtlar Kurulu ile yazışma yapacak. Buradan alınan izinler ile birlikte hızlı bir şekilde Spor Bakanlığı da bu tesisi hayata geçirecek. Bir engel çıkmayacağını ümit ediyoruz. Eğer engel çıkmazsa 4-5 ay içerisinde ihalesi yapılmış olacak. 1-1,5 yıla kadar da Tırmıl Tepesi’ne bir yeşil alanı ve spor kompleksini kazandırmış olacağız. İnşallah bu çalışmalar 1-2 hafta içinde biter ve gerekli yasal izinler alınırsa bu tesisleri hayata geçireceğiz” diye konuştu.

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA