Alata Deresi’nde sel nöbeti




Tarih: 25 Şubat 2022 Cuma 16:51


Erdemli ilçesinde Alata Deresi’nin debisinin yükselmesiyle birlikte taşma ihtimaline karşı yol kapatıldı, ekipler nöbet tutmaya başladı.

Meteorolojinin kuvvetli yağış uyarısı Erdemli ilçesinin yüksek kesimlerinde ara ara etkili oldu. Yağışla birlikte bin 500 rakımlarda mevcut karın da erimesiyle Alata Deresi'nde su seviyesi büyük oranda yükseldi. Bunun üzerine ilçenin ortasından geçen derenin sahile 50 metre uzağındaki Şehit Hasan Furkan Özmen Köprüsü yaya ve araç trafiğine kapatılarak iş makineleri sevk edildi. Erdemli Belediyesi’ne ait 2 iş makinesi köprü üzerinde müdahale için hazır beklerken, sel durumunda bent yapılması amacıyla 14 kamyonla da dolgu malzemesi getirildi. Polis ve zabıta ekiplerinin de tedbir aldığı sel nöbetinde vatandaşlar da merakla bekledi. Ekiplerin sabaha kadar nöbetini sürdüreceği kaydedildi.

 

SELİN DENİZE DÖKTÜĞÜ ODUNLAR KIŞLIK YAKACAK İÇİN TOPLANDI

Sel sularının Alata Deresi’nin debisinin yükselterek coşkulu bir şekilde akmasını sağlaması üzerine, ağaç ve odun parçalarını da denize döktü. Denizin dalgaları ile de kıyılara vuran odunlar sabahın ilk saatlerinden itibaren vatandaşlar tarafından toplanmaya başladı. Vatandaşlar, topladıkları odunları torbalarla ve traktörlerle evlerine taşıdı. Yağmur yağması ve karın erimesiyle yüksek rakımlı bölgelerinde oluşan el sularının odunları getirdiğini aktaran Doğan Gökdoğan, geçen sene 3 römork odun topladığını bu sene ise henüz 1 römork doldurduğunu kaydetti. Oğluna yardım eden Sabri Gökdoğan’da sel sularının getirdiği odunları topladıklarını aktardı. (İHA)


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA