Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği Mersin’efestival düzenliyor




Tarih: 3 Mart 2022 Perşembe 17:32


Mersin Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği, düzenleyeceği festival hakkında açıklama yaptı. Derneği Başkanı Alper Vural Özdoğan, “Karadeniz esintisi yaratıp yoğun bir çalışma temposu sonunda değerli Mersinli hemşerilerimizin memnun kalmasını istiyoruz” dedi.

Mersin Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği, Mersin 05.03.2022-13.03.20221.Hamsi Festivalini düzenliyor. On gün sürecek festival kapsamında Akdeniz’in incisi Mersin’de güçlü bir Karadeniz esintisi yaratıp yoğun bir çalışma temposu sonunda değerli Mersinli hemşerilerin memnun kalmasını istiyor.Yapılacak festival için basın açıklamasını gerçekleştiren Mersin Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Alper Vural Özdoğan ilk olarak sözlerine Akdeniz şehri Mersin’de birçok şehirden ve kültürden vatandaştan geniş bir mozaik içerisinde yaşadığını belirtti

 

 “MERSİNİMİZE HEM DE ÜLKE EKONOMİSİNE KATKIDA BULUNUYORUZ”              

Özdoğan, “Bu mozaikte bizlerde Karadenizliler olarak üzerimize düşen görevi, şehrine sahip çıkma bilinci ve duygusuyla, layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. Mersin’de yaşayan Karadenizliler olarak; sağlık, hukuk, eğitim, ticaret, inşaat, sanayi, tarım gibi pek çok alanda istihdam yaratarak hem Mersinimize hem de ülke ekonomisine katkıda bulunuyoruz” dedi

 

“HAMSİ İLE BİR FESTİVAL DÜZENLEMEYE KARAR VERDİK”

 Tüm bu alanlardaki destek ve faaliyetlerin dışında bir yandan da sosyal ve kültürel alanda da Mersin’e katkıda bulunmasını istediğini belirten Özdoğan, “Bu amaçla Mersin Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği olarak, tüm dünyaya ve ülkemize mal olmuş, Karadeniz’imizin en önemli simgelerinden biri olan hamsi ile bir festival düzenlemeye karar verdik.  Bu güzel Akdeniz şehrinde, Mersinimizde, Karadeniz’in en önemli değerini paylaşmak ve yaşatmak için, bu kıymetli değeri tüm Mersin halkına Karadenizliler derneği olarak festivalimiz aracılığıyla yürekten sunuyoruz.” şeklinde konuştu.

 

“VATANDAŞLARIMIZI FESTİVALİMİZE DAVET EDİYORUZ”

Festival kapsamında 05.03.2022 Cumartesi günü saat 14.00’da Mersinli hemşerilerine hamsi ikramı olacağına dikkat çeken Özdoğan,“Akabinde yapılacak olan açılış sonrasında Karadeniz Folklor ekibi sahne alacak ve keyifle izleneceğine inandığımız halk oyunlarımızı hemşerilerimizin beğenisine sunacaklardır. Folklor ekibinin gösterisinden sonra Karadeniz ezgilerinin güçlü yorumcuları olan İMERA grubu sahne alacak ve programları ile Mersinli hemşerilerimizin keyifli ve güzel bir akşam geçirmelerini sağlayacaklardır. Festivalin son günü olan 13.03.2022 Pazar günü yine Karadeniz yöremize özgü mıhlama yemeği hemşerilerimize ikram edilecektir. Tüm bunların dışında Karadeniz’e özgü yöresel ürünler, hediyelik eşyalar da ayrıca Mersinli hemşerilerimizin beğenisine sunulacaktır.            Birincisini düzenleyeceğimiz Mersin Hamsi Festivali’ni bu basın açıklaması ile ve sizler aracılığı ile gerek yerel gerekse ulusal medyada duyurmak istedik. Etkinliğimize katılımın sizlerin de katkısı ile üst düzeyde olacağına inanıyoruz. Etkinliğimizi saygıdeğer Kamuoyu ile saygıyla paylaşıyoruz. Tüm Mersinli hemşerilerimizi ve diğer şehirlerde yaşayan vatandaşlarımızı Festivalimize davet ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

 

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA