Ahmet Nur Çebi: ’Sergen hocamızın altını ben oymadım’




Tarih: 5 Mart 2022 Cumartesi 22:18


Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, eski teknik direktörleri Sergen Yalçın’ın camia için değerli bir isim olduğuna dikkat çekerek, "Sergen Yalçın hocamızın aşağıdaki müzede 3 tane değerli kupası var. Onun zarar görmesini istemem. Yarın bir gün gelecek yine görev yapacak. Hocanın yıpratılmasına izin vermeyeceğim" dedi.

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Vodafone Park'ta gerçekleştirilen Olağan Divan Kurulu Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Siyah-beyazlı kulübün borçlarını değerlendirerek sözlerine başlayan Çebi, "Borcumuz 4.5 milyar değil ama can sıkıcı 3.9 milyar ve sürekli olarak çelişkili açıklamalar oluyor. Bizim borcumuz 3.9 milyar net. 600 milyon lira düşmemiz lazım, gelirler ve çekler var. Yuvarlak hesap 4 milyar diyelim. Ben buraya geldiğimde 3.3 milyardı borçlar. Borçlara 600-700 milyon faiz ödüyoruz. Faizi nasıl karşılayacağız, çözmemiz gerekiyor. Bu gemiyi yüzdürmeye çalıştık. 2.5 seneden beri biz çok sorun çözdük. Bundan sonraki dönem artık Beşiktaş'ın geleceğinin planlanmasıyla ilgili adım atılması gereken süreç. İkisini aynı anda yapamıyorsunuz. Kapıda icra memuru, futbolcular ihtar çekerken aynı anda zorlanıyoruz. Bir kısmını hallettik. Her türlü sorun önümüze geldi, ibrasızlıklar falan. 8, 10 sene kulüpte bir şey yapılmamış, hepsi önümüze geldi. Her şeyin bir an evvel çözülmesini istiyorlar. Bazı şeyler çözüm beklerken, bunların çözülmeyeceği algısı oluşuyor" cümlelerine yer verdi.

"Hem borcu kapatalım, hem gençleri oynatmayalım olmaz"

Göreve geldiklerinde çok ağır kontratlarla karşı karşıya kaldıklarını hatırlatan Başkan Çebi, "Bu kontratlardan bu sene sonunda kurtulabiliyoruz. Ljajic konusu var. Bazı sporcularla ilgili elimizden gelen bir şeyi yapmak varken, arkadaşlar gitmediler. Adamı değerlendirdik, oynayın dedik, Sergen hoca da uğraştı. Baktığınız zaman 12, 13 kişinin kontratı bitiyor. Hepsi çok yüksek. Ancak inanın elimizde başka alternatif yoktu. Ersin, Rıdvan, Serdar ve Güven gibi genç çocuklarımız var. Bunların hepsi bizim zamanımızda, şu anda top oynatılıyor ve değerleniyor. Ersin'e ve Rıdvan'a talipler var. Bir taraftan da top oynanıyor. Geçen sene yaptığımız futbol ekonomisinde bir hata yok. Genç arkadaşlar aldık. Alınmış olan Pjanic, Alex ve Batshuayi'ye gelelim. Alex ve Pjanic için müsaade edin de kadromuzda, Şampiyonlar Ligi'nde olsunlar. Talihsizliklerde var. Pandemi döneminde hepsinin korona olması, sakatlıklar gibi şeyler kontrol edeceğimiz şeyler değildi. Bunlarla da 1 yıllık kontrat var, devam edip etmeme durumu bizde. Biz geldiğimizde 5 yıllık kontratlar vardı. Bizden sonra gelecek arkadaşlar için ne yüksek, ne uzun vadeli kontratlar var. Biz iyi şeyler yaptık ama faiz canavarı, kur farkı riskinden yansıyanlar bizim elimizden değil. Bu borçları camia bir araya gelerek, genç arkadaşlarımızdan oluşturabileceğimiz parlatmalarla yola devam edeceğiz. Sabır gösterilmiyor, sahaya genç arkadaş çıkıyor, ‘Vay o mu sürülür' diyorlar. Oynamayan adam nasıl gelişecek ki. Hem borcu kapatalım, hem gençleri oynatmayalım, olmaz. Öz kaynaklarımızdan bahsediyoruz. Oralardan gelmiş hocamızlayız. Camia sabır göstermiyor ama ben sahip çıkacağım. Madem mazbata bende, madem yetki bende, böyle yapacağım" ifadelerini kullandı.

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA