Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu’dan stokçulara ayçiçek yağı tepkisi!




Tarih: 9 Mart 2022 Çarşamba 16:15


Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Aksaray’da faaliyet gösteren marketlerde ayçiçek yağı ve KDV denetimi gerçekleştirdi. Vali Aydoğdu daha sonra marketlerin Organize Sanayi Bölgesindeki depolarında incelemelerde bulundu. Yapılan denetimler sonucunda Aksaray’a yetecek kadar yağın olduğu tespit edilirken stokçuluk yapan marketler hakkında idari işlemler başlatan Vali Hamza Aydoğdu market sahiplerine ve depo sahiplerine "Bugün bu yağlar Aksaray’a mesai bitimine kadar intikal etmezse bedeli ağır olur" diyerek uyarılarda bulundu. Aydoğdu’nun depo denetimi sırasındaki görüntüleri ise sosyal medyadan büyük destek gördü. Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu’nun stokçulara gösterdiği tepki sosyal medyada büyük destek gördü. Bilindiği üzere hafta sonu marketlerde yağ almak için uzun kuyrukla oluşturan vatandaşlar izdihama neden olmuş kıyasıya yağ alma mücadelesi vermişti. Konu üzerine Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, marketleri birebir ziyaret ederek inceleme ve denetimlerde bulundu.

Yaptığı inceleme ve denetimlerde market sahipleri ve müdürlerine uyarıda bulunan Vali Aydoğdu stokçuluk konusunda uyarılarda bulunarak kimse stokçuluk yapmaya kalkışmasın bunun bedeli çok ağır olur diyerek market sahiplerini uyararak sevkiyatların ve dağıtımların zamanında yapılmasını istedi. Tüm marketleri ziyaret ederek incelemelerde bulunan Vali Aydoğdu vatandaşlarla sohbet ederek market içerisinde bulunan reyonları gezerek yağ fiyatları ve KDV indirimlerini yerinde inceleme yaptı. Burada yaptığı açıklamada Vali Aydoğdu; Tarım ve Orman Bakanımız Vahit Kirişci, bazı basın yayın kuruluşlarında ve sosyal medyada Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan krizin gıda piyasalarında arz eksikliğine yol açarak Ayçiçek yağı gibi temel gıda ürünlerinde yeterli stok bulunmadığı ve bu nedenle piyasa fiyatlarının arttığı bilgilerinin gerçeği yansıtmayan spekülasyonlar" olduğunu söyledi. (Haber Merkezi)


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA